Petit Victor din Cluj, mic si rapid

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De 3 ori am fost la cafeneaua Petit Victor (Fresh To Go) din Cluj-Napoca si ne-am convins ca sunt profesionisti al ideii to go, de de-ale gurii proaspete, eficienti si atenti la detalii. La preturi decente.

It's oh, so quiet! striga mirat un client ce tocmai a intrat; cu 2 zile inainte de Paste era aproape gol dar atentie, regula e mai degraba opusul: treceti intr-o zi in care studentii sunt la cursuri si veti sta la o coada mare pentru cafeaua sau sandvisul vostru.

In cartierul studentesc Hasdeu, Victor este chiar peste drum de UMF, asa ca din motive practice aici se aude si vorbeste mai mult engleza decat romana.

Daca vi se pare ca localul e micut, e de stiut ca s-au mutat din 2014 aici, unde este acces direct din strada. Victor exista de mai multi ani in aceeasi cladire intr-o camera interioara mult mai mica si erau concentrati pe cafea si fresh-uri.

I-am intrebat daca urmeaza sa apara si un big Victor dar se pare ca nu, petit l-au ales pentru ca suna bine.

Noi am cerut un panini cald cu salam picant (nu deborda de multe ingrediente, dar a fost bun si suculent – 8,5 lei), o limonada orientala (aromata, chiar bine echilibrata in lamaie si busuioc – 7,90 lei) si o salata cu somon afumat (portia nu e foarte mare dar simti ca ingredientele tocmai au fost asamblate si isi au locul lor - 14,9 lei).

In zilele cu studenti, gasesti si altele de mancat, (paste, deserturi) ce inca o data iti transmit ca sunt facute precis si cu adevarat proaspete.

Pretul si calitatea cafelei de la Victor sunt greu de batut in Cluj si incep de la 4,50 lei pentru un espresso sau un macchiato; la nivelul acesta al cafelei bagam mana in foc ca furnizorul nu e vreun brand international ci probabil o prajitorie de cafea independenta; raportul este cu atat mai reusit tinand cont ca la cateva strazi mai jos esti in plin centrul orasului.

Pentru cine e Victor Cafe din Cluj?

Victor este o cafenea de proximitate, e clar ca vizeaza (si asta de ani buni) o clientela din zona, studenti straini sau romani atenti la ce baga in gura si atenti in a fi serviti cum se cade. Daca esti in zona si ai chef de o cafea foarte buna sau de un smoothie pregatit instant, intra.

In afara a 3-4 locuri de stat jos, aerate, langa geam, nu prea sunt alte motive sa ramai: fiind aglomerat, cel mai bine e sa iti iei ce ai nevoie si sa iti vezi de drum.Totul se comanda si se ridica de la bar, dar asta nu impiedica personalul sa te salute in mod sincer la intrare si mai ales la iesire, cand se aud multumirile suficient de puternic. Se agita pentru tine si sunt pregatiti cu oameni in plus in perioadele mai aglomerate.

Pe scurt, faptul ca esti tratat cum trebuie la Victor Cafe iti poate lasa o senzatie placuta si iti poate face ziua mai buna. Ieftin, rapid si bun - studenteste.

Mai multe fotografii de la Victor din Cluj in galerie

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera