Peste Paine - food truck-ul cu mancare turceasca delicioasa din curte de la Manasia
Manasia nu este doar acest loc cu funky beats dintr-o fosta sectie de politie, asa cum va povesteam prin martie, ci are si o curte spatioasa, unde s-a deschis o terasa, perfecta pentru zilele calduroase care au venit deja si ne asteapta.
In curtea barului si-a gasit locul Peste Paine, acest food truck inedit, cu mancare turceasca, asa cum gasesti doar pe malul Bosforului.
O combinatie reusita pentru moment - bautura o iei de la Manasia, papa bun iei de la Peste Paine si uite asa ai facut o iesire in oras completa.
Food truck-urile sunt abia la inceput la noi in tara si in Bucuresti, iar primii care au dat startul au fost baietii de la Burger Van, desi inca stam prost la capitolul legislatie in ceea ce priveste mancarea "in miscare."
Am facut si noi un top de - 5 food trucks din Bucuresti sau cum mancarea de furgoneta a devenit o experienta gourmet - si cum Peste Paine era trecut acolo, am zis ca merita sa mergem si noi sa vedem despre ce este vorba.
Am ajuns pe seara, dupa birou (de unde si luminozitatea foarte scazuta din poze) si am gasit si terasa plina si coada la rulota :)
Auzisem ca multi s-au plans de mirosul de peste de pe terasa, dar cand am fost noi nu am intampinat deloc aceasta problema.
In schimb, am admirat food truck-ul incarcat de bunatati si, in special, condimente, si pe Elena si Borga (cei care au business-ul) gatind de zor, dar cu zambetul pe buze si fiind amabili cu fiecare om care statea la coada.
Borga este din Istanbul, asa ca nu prea vorbeste romana, in schimb Elena iti explica ce este fiecare preparat in parte si te indeamna sa mananci linistit si apoi sa vii sa platesti :)
Sunt doar ei doi care gatesc, asa ca daca este aglomerat nu va asteptati sa fie mancarea gata in 10 minute, deoarece nu se va intampla.
Aveti ceva de asteptat, dar noi zicem ca merita.
In ceea ce priveste meniul acesta contine - peste paine - in turceste fie spus balik ekmek, sandvis devenit traditie in Istanbul, kisir, un fel de mancare traditional, wrap de linte pentru vegani, sac tava - o lipie cu carne de vita si condimente si, evident, cartofi prajiti.
Preturile sunt intre 8 si 15 lei.
Noi ne-am luat peste paine, sac tava si cartofi prajiti si ne-am lins pe degete de bun ce-a fost, fara sa exageram.
Pestele vine intr-o mini bagheta moale si este plin de condimente si arome, bine facut si foarte gustos.
Sac tava este picanta (nu exagerat) si la fel, bine condimentata si aromata. Papilele noastre gustative s-au declarat multumite.
Cartofii prajiti au fost excelenti - atent condimentati, crocanti la exterior si pufosi la interior. Yum!
Concluzie
Daca vreti sa incercati street food autentic turcesc, intr-o atmosfera relaxata, atunci trebuie sa treceti pe la Peste Paine.
Abia asteptam sa ascultam si de la voi pareri, in sectiunea de comentarii de mai jos.
PS: Cei de la Top Hospitality au aflat putin mai multe despre cum a aparut Peste Paine, asa ca putem sa va zicem si voua - Borga si Elena s-au cunoscut in 2011, cand amandoi aveau pozitii de putere in marketing.
S-au casatorit in 2013, Elena si-a dat demisia si Borga a acceptat postul de Sales and Marketing Director la cel mai mare spital din Moldova, ceea ce i-a mutat pentru cateva luni la Chisinau.
Elena a transformat aceasta perioada intr-o scoala intensiva de gatit la ea in bucatarie, de citit tot ce prindea, vizionat toate emisiunile posibile si experimentat pe prieteni.
Incet, incet, cei doi au ajuns sa faca business-ul cu Peste Paine. Intreg articolul il gasiti aici.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.