Parma in Tavola, restaurantul cu gradina cocheta de pe George Enescu, unde mananci 100% italienesc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In locul restaurantului Le Theatre (despre care v-am povestit in vara lui 2012), de pe strada George Enescu, s-a deschis un local nou, cu specific italienesc, care poarta numele de Parma in Tavola.

Aflasem ca bucatarul este de origine italiana si ca restaurantul isi propune sa fie autentic, asa ca am vrut sa vedem si noi despre ce e vorba. Prima bila alba a lui Parma in Tavola este terasa cocheta (despre care stiam inca de cand in acest loc exista terasa Uniter), care, sinceri sa fim, nu s-a schimbat foarte mult din trecut si pana in prezent.

Atmosfera si servirea

Gradina localului este plina de verdeata, copaci, si multe flori, mesele sunt micute si adapostite de umbrele mari, sub care poti sta linistit si atunci cand ploua. Exista si un foisor, la etaj, unde sunt amplasate balansoare, tot la fel, inconjurate de verdeata, unde te poti relaxa si uita pentru cateva ore ca te afli in centrul Capitalei agitate.

Terasa nu este foarte mare, insa ambientul este placut si linistit, muzica (oldies but goldies) se aude in surdina, asa ca are toate premisele unui loc calm, unde te poti bucura de compania celor dragi, simtind ca ai parasit Bucurestiul.

Trebuie sa mentionam ca Parma in Tavola este un local destul de fancy, asa ca preturile sunt destul de piperate. La o prima vedere, am observat ca oamenii care vin aici sunt fie straini, fie batranei cool, fie tineri peste 30 de ani sau cupluri.

In ceea ce priveste servirea, am avut parte de un chelner simpatic, pus pe glume, care s-a miscat repede si ne-a oferit recomandari la cerere. I-am dat o bila neagra pentru ca nu ne-a adus servetele atunci cand au venit cu preparatele, si nici cand eram la jumatatea degustarii lor, ci abia cand i-am mentionat asta.

Insa, cand ne-a adus nota, ne-a oferit cafeaua din partea casei, cu scuzele de rigoare pentru ca a uitat cele de mai sus. O sa fim carcotasi si o sa mentionam ca a uitat si oliviera, dar o sa-i mai dam si o a doua sansa, inainte sa concluzionam daca este vorba despre neatentie sau un obicei.

Meniul

Dupa cum va spuneam, Parma in Tavola este un restaurant italienesc, cu un chef italian, asa ca meniul contine doar preparate de acest gen. Am apreciat foarte tare acest lucru, mai ales ca in majoritatea locurilor cu specific italienesc in care am fost am intalnit pe langa paste si cartofi prajiti, spre exemplu.

Asadar, meniul acestui local nu este foarte stufos, dar contine preparate autentice. Spre exemplu, pastele sunt facute in casa, iar salata Caesar este facuta fara pui, dupa reteta originala, dupa cum ne-a precizat chelnerul nostru.

Mancarurile sunt destul de fancy (nu exista preparate din peste), nu au o descriere foarte detaliata, asa ca va invitam sa cereti detalii suplimentare unde va este neclar.

Sa va oferim niste exemple:

La antreuri puteti sa va alegeti: fie platou cu produse tipice Parma (47 lei), tarta cu parmezan, legume si sos de otet balsamic (23 lei) sau cocktail de iepure cu legume crocante si sos de telina (29 lei).

Main course: maltagliati cu asparangus si sos de sofran (29 lei), anolini cu carne inabusita in supa de vitel si gaina (33 lei) sau gnocchi de cartofi cu ragu de bibilica si piure de mazare (29 lei).

Paste: tagliatele bolognese (32 lei), farfalle alle vegetariana cu amestec de legume (28 lei) sau spaghetti alla carbonara (28 lei).

Second courses: antricot de manzat la gratar cu cipsuri de cartofi (65 lei), platou de branzeturi (78 lei) sau file de vita cu prosciutto in sos tipic (85 lei).

Salate: trentina (28 lei), rustica (34 lei), vegetariana (28 lei), cu ton (28 lei) sau salata Parma in Tavola (56 lei).

Exista si o sectiune de deserturi, cu tot felul de bunataturi, cum ar fi coffee tiramisu sau thailand vanilla creme brule, toate cu preturi ridicate, intre 23 si 28 lei. In ceea ce priveste bauturile o cafea e 10 lei, un suc 9 lei, o apa 9 lei, o limonada 14, iar berile sunt intre 10 si 15 lei.

Ce ne-am comandat

Noi ne-am luat o limonada, un ice coffee (14 lei) si de mancare o portie de tortelli cu branza, verdeata, unt si parmezan (33 lei) si una de spaghetti alla chitarra cu prosciutto crudo crocant si rosii glasate (28 lei).

Ambele preparate ni s-au parut delicioase, bine facute, si chiar daca portiile par mici, extrem de satioase. Cu siguranta vom reveni pentru a incerca si celelalte tipuri de mancare.

Concluzie

Parma in Tavola este un restaurant scump si genul in care nu mergi sa mananci o data pe saptamana, insa, din punct de vedere culinar, mai ales daca sunteti fani ai bucatariei italienesti, de la noi are un mare plus si-l recomandam cu drag.

Noi vom mai testa pe viitor si alte mancaruri de aici si suntem curiosi sa aflam si de la voi pareri, in sectiunea de comentarii de mai jos.




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera