Papa la Soni: bunatati ardelenesti ca la bunica acasa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vesti bune pentru iubitorii de mancare ardeleneasca: Papa la Soni s-a redeschis tot pe strada Sfintii Voievozi la nr 13 (aproape de McDonald's Buzesti).

Ce-i drept, fara Google Maps ne-am fi ratacit putin. Noi am ales varianta Buzesti - Strada Occidentului - Sfintii Voievozi.

Despre Papa la Soni am mai scris in 2007 in aceasta cronica. De atunci si pana acum s-au mai schimbat lucrurile si o parte din echipa.

De cum am intrat, ne-au atras atentia tigaile pictate de pe peretii colorati.

Nici nu am apucat sa ne asezam bine la masa si am auzit Niste palinca?

Atmosfera si decor

Muzica jazz in surdina, motive rustice pe pereti, pereti portocalii, desene pe masa. Daca esti cu un grup zgomotos, acoperi volumul muzicii. Chiar i-am zarit la masa vecina pe amicii de la Decat o Revista, in caz ca va intrebati cine le trece pragul.

Atmosfera este prietenoasa si versatila. Poti la fel de bine sa vii sa citesti o carte sau sa iei masa cu cel mai bun prieten, asa cum poti sa faci o masa luunga "ca de nunta" pentru e reuniune cu fostii colegi.

Ce gasiti in meniu & preturi

O scurta lista cuprinde: berbec cu galuste si chimen (25 lei), guyas (20 lei), porc in diverse combinatii (18 lei), vitel cu gorgonzola (25 lei), pui cu sos de tarhon (18 lei), platou ardelenesc (15 lei) - slanina, ceapa, branza, carnat),ciorbe (11 lei, mai putin cea de legume care este 9 lei).

Cat despre batura, apa 5 lei, limonada 7 lei, suc 6 lei, berea porneste de la 6 lei, iar vinul casei 6 lei.

Ce am comandat

Va spunem de la inceput ca am fost insotiti de cineva pretentios la mancare, care pe vremuri adora mancarea bunicii ardelence facute "ca la carte" si a venit putin sceptic cu privire la retete.

Am comandat porc in sos de mustar si castraveti murati (18 lei) cu cartofi trasi in unt (7 lei), guyas de vita (20 lei) si muraturi.

In asteptarea mancarii, dupa ce am tot cerut explicatii despre Ce este cicoarea? am hotarat sa comandam ca sa ne satisfacem curiozitatea. Nu mai bausem niciodata pana acum.

Inca e greu de descris in cuvinte, insa a fost extrem de buna - a avut ceva din "gustul copilariei", o combinatie de arome intre cacao cu lapte, cafea si ness. Trebuie sa o incercati!

Guyasul a fost aromat, cu carnea frageda. Ne-ar fi placut ceva mai picant, insa combinatia a fost buna. Iar muraturile: tot la ca bunica; cel mai mult ne-a placut conopida roz.

Mancarea a fost "ca la bunica acasa", cum ne-a zis invitatul nostru de la masa. Sosul de mustar a fost atat de reusit incat, sa ne scuzati manierele, l-am mancat pe tot cu paine. Cartofii trasi in unt ne vor face sa revenim si sa ii mai comandam o data, am stabilit asta deja, dupa ce am purtat o discutie lunga despre restaurantele care-si dau cu firma-n cap folosind cartofii congelati.

De desert nu am mai avut loc, caci portiile sunt generoase si am mancat cu pofta, insa vom reveni sa incercam gombotii cu stafide (8 lei).

Servirea

...a fost extrem de rapida! Nici nu am apucat sa bem cicoarea ca au aparut in fata noastra farfuriile cu mancare.

La final am primit din partea casei un borcan de zacusca facut dupa reteta proprie. Am gustat azi dimineata la micul dejun. De-li-cioa-sa!


In curte este o usa cu un smiley face care te intampina la intrare si la iesire

In loc de final va spunem doar atat: am plecat cu burtile fericite de acolo si vom reveni, caci bucatarul se pricepe de minune. Cand va e pofta de mancare ardeleneasca dati o fuga pana pe Sfintii Voievozi la numarul 13. Iar daca aveti biroul prin zona, meniul de pranz costa 23 lei (ciorba+felul 2).

Vezi mai multe poze aici.

Pe aceeasi tema:




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera