Osteria Zucca - restaurantul italienesc cu o atmosfera eleganta din centrul Bucurestiului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dragi iubitori de mancare italieneasca, avem o noua recomandare pe lista noastra cu restaurante care au acest specific. Este vorba de Osteria Zucca, un restaurant intim situat pe strada Jean Lous Calderon numarul 41, foarte aproape de zona Armeneasca-Rosetti.

Dupa cum am mai spus si cu alte ocazii, ne place aceasta moda a caselor vechi transformate in restaurante, care reprezinta o alternativa pentru cei care s-au saturat de localurile aglomerate din Centrul Vechi. Osteria Zucca nu face exceptie, casa in care se afla restaurantul fiind una micuta, care iti aduce aminte de perioada interbelica. E renovata destul de recent, e colorata, iar atmosfera este una foarte primitoare.

Mobilierul e din lemn, iar picturile de pe pereti ne-au facut sa ne simtim ca intr-o crama.

Capacitatea localui este cam de 100 de locuri, iar la etaj exista si un separeu de aproximativ 20 de locuri. De retinut pentru la vara: au o terasa destul de mare, asa ca e de pus pe lista pentru cand se face cald.

Revenind la specificul restaurantului, meniul este unul obisnuit pentru astfel de localuri: pizza (intre 25 si 35 de lei) salate (cam 23-28 lei), paste (20-27 lei). Preturile sunt medii spre ridicate, acesta fiind cam singurul minus al restaurantului. Stim, se afla intr-o zona centrala a orasului, insa am mai mancat preparate la fel de bune la preturi mai mici.

Noi ne-am luat Pizza Caprese (27 lei) si Rombo al forno (calcan la cuptor - 25 lei).

 

Pizza a fost foarte buna, cu un blat pufos. La fel de bun a fost si calcanul, care a venit cu o garnitura de cartofi aromati.

Cei de la Osteria Zucca nu stau rau deloc la capitolul vinuri. Au de toate pentru tori: Pinot griggio (65 lei), Souvignon Blanc (84 lei), Lacrima Rossa Mastroberardino (99 lei), Cabernet sauvignon (89 lei) sau Feteasca neagra (85 lei). Toate sticlele sunt la 750 ml.

Nu avem nimic de reprosat chelnerilor, care s-au interesat constant daca avem tot ce ne trebuie. Amabili, cu zambetul pe buze, ne-au placut.

Concluzionand, Osteria Zucca este un restaurant unde poti petrece o seara linistita alaturi de prieteni, cu mancare buna si o atmosfera "ca-n Italia". Este un local ajutat foarte mult de pozitionare, dar si de casa plina de farmec in care isi desfasoara activitatea. 

Alaturi de Il DestinoBelli Siciliani sau Trattoria Garibaldi, Osteria Zucca este un restaurant cu specific italienesc care merita adaugat pe lista localurilor cu acest specific din Bucuresti ce trebuie incercate.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera