Orygyns Speciality Coffee, noul coffee shop de la Romana cu un cheesecake care trebuie incercat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Piata Romana, una dintre primele noastre optiuni cand vine vorba de un loc de o intalnire cu prietenii. Si, pentru ca e o zona atat de frecventata, nu puteau lipsi coffee shopurile unde te poti opri oricand sa savurezi o cafea si sa privesti bulevardul aglomerat la orice ora a zilei.

Daca saptamana trecuta am trecut pe la Urban Hub, unde am baut cel mai bun cappuccino, acum am facut o oprire la Orygyns Speciality Coffee, deschis la sfarsitul anului trecut, pe strada Jules Michelet numarul 12. Mai exact, pe strada cu bariera de langa Mec.

Foarte micut si cu un design care iti aminteste instant de Ikea, Orygins este o aparitie tare simpatica in zona. Totusi, dezavantajul e reprezentat de organizarea cafenelei. Nu exista mese, ci doar scaune la bar, asa ca o sedere de peste o ora va poate lasa cu ceva dureri de spate (cum s-a intamplat in cazul nostru).

Un aspect pe care trebuie sa il luati in considerare este orarul: Orygyns este deschis in intervalul 08:30 - 19:30, asa ca nu puteti sta pana tarziu. 

Comanda se face la bar si iti este adusa. Meniul cuprinde oferta standard pentru orice cafenea: espresso, cappuccino, latte, apa. Daca vine vorba de sucuri, puteti comanda doar Fritz Cola si John Lemon. La capitolul mancare, puteti opta pentru un sandwich sau un cheesecake.

Dar sa va spunem ce ne-am luat noi si va recomandam cu drag. Naked behind the bar (10 lei) este un espresso foarte tare, care ar trezi pe oricine. Asadar, o varianta foarte buna pentru cei care au nevoie de energie pe timpul zilei.

Spiced chai (10 lei) e un ceai indian cu scortisoara, bun in zilele friguroase de iarna, ca cea in care am fost noi.

John Lemon (9 lei) e o varianta destul de interesanta pentru "peste-tot-intalnitele" Fanta, Nestea etc. Noi l-am ales pe cel cu rubarba, pe care vi-l recomandam si voua.

 

Am lasat la sfarsit surpriza serii - cel mai bun cheesecake pe care l-am mancat in ultimul timp. O felie costa 14 lei, dar face toti banii!

Tragem o linie si spunem ca Orygyns Speciality Coffee este o cafenea numai buna de savurat cafeaua de dimineata sau de luat un sandwich pentru gustarea de pranz. Noi spunem pacat de acele scaune incomode, insa totul a fost compensat de barmanul amabil care ne-a facut niste recomandari tare bune.

De (re)venit!

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera