Old Kitchen sau succesorul restaurantului Papa La Soni din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Papa la Soni, de pe Sfintii Voievozi (zona Calea Grivitei), a fost unul dintre restaurantele care au facut ceva istorie in lumea carciumilor bucurestene ale anilor 2000. In cazul Papa la Soni, e vorba de un capitol de 10 ani (2004-2014).

Noi v-am povestit despre ei prima data prin 2007, apoi am revenit cu o cronica anul trecut, in octombrie, la mai bine de 7 ani distanta. Timp in care nu numai ca au supravietuit, dar au reusit sa isi adune in jur o adevarata comunitate.

Ne bucuram sa regasim aceeasi mancare cu gust bun, "de-acasa", la preturi corecte, si aceeasi atmosfera calda.

Ne-a mirat deci sa aflam ca, la scurt timp dupa ultima noastra vizita, s-au rebranduit sub numele de Old Kitchen.

Curiosi s-aflam ce s-a-ntamplat, le-am trecut pragul din nou luna trecuta, in iulie, exact inainte sa intre in vacanta.

Amenajarea am gasit-o pe-atunci aproape neschimbata:

Old-Kitchen-cel-vechi Old-Kitchen-cel-vechi
Old-Kitchen-cel-vechi Old-Kitchen-cel-vechi

Tragand ospatarul de limba (la figurat), am aflat ca Soni a plecat din afacere, de unde si schimbarea de nume.

Meniul pastrandu-se acelasi, am vrut sa stim daca s-a pastrat totusi bucatarul. Ni s-a raspuns ca acesta "a fost bine instruit" in spiritul continuitatii standardelor, situatie pe care am verificat-o si confirmat-o, de altfel, imediat.

Supa de visine Ciorba cu tarhon si afumatura
Berbecut cu ceapa si rosii si garnitura de fasole verde Fasole verde cu usturoi si cartofi tavaliti in unt

Supa de visine (9 lei) din meniul zilei a fost delicioasa, iar ciorba cu tarhon si afumatura (11 lei), cel mai bun remediu contra unei zile ploioase. Berbecutul cu ceapa si rosii (32 lei), alaturi de fasole verde cu usturoi (9 lei) si cartofi tavaliti in unt (7 lei), ne-a convins ca Old Kitchen este un urmas demn de Soni. Toate au fost proaspete si gustoase.

La capitolul bauturi, un espresso ne-a costat 6 lei, iar o bere Zaganu blonda 10 lei. 

Serviciul a fost rapid si prietenos, iar experienta pranzului la 100 lei in 2 persoane, per ansamblu, de value for money. 

Nu am putut sa nu remarcam totusi ca preturile au crescut fata de cele de la ultima noastra vizita: berbecutul cu galuste si chimen a ajuns la 32 lei de la 25, vitelul cu gorgonzola la 31 tot de la 25, puiul cu sos de tarhon la 22 lei de la 18, porcul cu sos de mustar si castraveti murati la 23 tot de la 18 si tot asa. Preturile raman, cu toate astea, decente.

Insa asteptand sa se intoarca din vacanta de vara inainte de a publica articolul de fata, ca sa nu va trimitem acolo si sa fie inchis, ne-am trezit cu o surpriza. De cateva zile si-au redeschis portile si.. am auzit c-au redecorat!

Bineinteles ca nu ne-a lasat inima sa nu dam o fuga sa vedem care sunt schimbarile.

Old-Kitchen-cel-nou Old-Kitchen-cel-nou
Terasa Old-Kitchen-cel-nou Old-Kitchen-cel-nou
 
Si sigur ca, momentan, miroase totul a nou si te simti la ei cam ca-ntr-o farmacie, dar cu timpul #osafiebine.
 
Amenajarea e mai in rand cu vremurile, sa spunem asa. Ne-a amintit un pic de La Copac si de Bucatarasul cel Dibaci
 
Old-Kitchen-cel-nou Old-Kitchen-cel-nou
Old-Kitchen-cel-nou Old-Kitchen-cel-nou

N-am ratat ocazia sa mai incercam si alte feluri din meniu, ca sa fim siguri ca nu au schimbat ceva si pe la bucatarie.

Asadar, cicoarea cu lapte (6 lei) a ramas la fel de buna si v-o recomandam in continuare. Atentie ca vine deja cu zahar.

Cicoare cu lapte  Pranz la Old Kitchen 2

Am mai luat naut cu spanac (16 lei) cu cartofi taranesti (7 lei) si gulyas de vita (21 lei) cu aceeasi fasole verde (9 lei). 

Naut cu spanac Cartofi taranesti
Gulyas de vita Fasole verde cu usturoi

Nautul chiar bun, cartofii cam nefacuti, fasolea frageda ca intotdeauna si gulyasul picant, cum trebuie.

Pe acesta din urma ni-l aminteam mai "autentic" in epoca Soni; se poate totusi sa fim subiectivi, dupa o scurta vacanta in Ardeal, pe langa Ocna Sugatag. Asteptam sa-l incercati si voi la Old Kitchen si sa reveniti cu pareri.

Dar am mancat aproape tot din farfurii si iar n-am mai avut loc pentru desert; n-o sa le incercam niciodata gombotii cu stafide (8 lei) in ritmul acesta. Celalalt desert din meniu este inghetata de vanilie (tot 8 lei), cam ciudatel.

A doua masa ne-a scos la 80 lei in 2 persoane pentru o mancare cinstita, muncita si cu ingrediente evident proaspete. De altfel, am citit ulterior pe Facebook ca se lauda cu gaini de tara, rosii de la CAP Gurbanesti si alte ingrediente eco.

In concluzie, ne-a placut ce-am vazut si gustat in cele 2 vizite la Old Kitchen si le uram viata (la fel de) lunga, in acelasi spirit de bun simt, raspundere fara de client si atmosfera ca-la-un-prieten-acasa pe care le-a instituit Soni.

PS: livreaza cu ajutorul Caserola.ro, au de luni pana vineri meniul zilei la 21 lei pentru o ciorba si-un fel principal (se anunta pe Facebook), iar sambata si duminica vor sa reinvie spiritul meselor in familie, cu mancare ca acasa.

Alte preturi: o apa e 5 lei, o limonada 8, sticla de Faurar 45 lei, un pahar de vinul casei 6, iar o carafa 15 lei.

Asteptam impresii, nu va sfiiti. Ce parere aveti despre noua amenajare? Album foto aici





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera