Ok Deli - o carciuma din Floreasca, rupta parca din Eforie Nord, anii '70, unde mananci romanesc de bine

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De cand avem biroul in Floreasca, n-am ezitat sa exploram oferte de pranz gustoase la restaurantele din zona (cele scumpe), dar si localuri unde merita sa mergem.

Auzisem ca la Ok Deli, o carciuma ascunsa printre stradutele din zona Floreascai, se mananca bine, asa ca am asteptat o zi cu soare ca de vara, desi era abia aprilie, si ne-am dus.

Cand am ajuns in fata restaurantului am crezut ca am coborat in timp, la malul marii, in Eforie Nord, anii '70; briza mai lipsea.

Un decor comunist integrat perfect in contemporanitatea noastra - ne-au placut si fetele de mese, dar si doamna care ne-a servit, aranjata si in varsta, care parea sa fie de la deschiderea locului aici.

La ora 17:00 s-a facut schimbul de tura, iar locul i-a fost luat de o alta doamna - chelnerita, elegant imbracata si dichisita, care a salutat terasa cand a sosit si a anuntat zambind - "S-a facut schimbul de tura!"

O familiaritate extraordinara era in jur si un sentiment de relaxare completa! Paradoxul ni s-a parut la clienti - in ciuda faptului ca nu este deloc un loc hipsteresc sau modern, oamenii pe care i-am vazut la terasa, erau fie clienti fideli, fie corporatisti aranjati.

Meniul

Meniul este pur romanesc, asa ca veti gasi diferite tipuri de ciorbe, salate si preparate pe baza de carne (muschi, piept, mici), dar si desert, cum ar fi papanasii, clatitele cu dulceata sau tortul de bezea.

Preturi intre 10 si 30 lei. Decent. Fin.

Servirea a fost rapida, cu mici scapari de genul - "ati uitat branzica pentru cartofi" - "a, imediat" (chiar a venit repede) si uitatul mustarului la mici, dar acum suntem doar carcotasi.

Ce ne-am comandat

- O ciorba de legume si una de vacuta (10 lei fiecare) - acrisoare, aromate, bune, ca la mama acasa.

- Mititei (3 lei bucata), cascaval pane (15 lei) si cartofi prajiti cu branzica rasa (7 lei) - auzisem zvonuri ca aici ar fi cei mai buni mici din zona si recunoastem ca au fost tare buni, cascavalul pane nu a fost deloc unsuros, in schimb crocant la exterior si topit la interior (yum), iar cartofii prajiti, facuti in casa, cu branza rasa au mers la fix.

Total - 58 lei (plus sucuri).

Concluzie

Noua ne-a placut mult la Ok Deli, in special pentru ca au mancare buna si ieftina, intr-un decor care nu pare miscat de timp si de comercializarea excesiva. Sigur vom mai reveni, mai ales pentru ca vrem sa testam si papanasii!

Asteptam si de la voi impresii, in sectiunea de comentarii de mai jos.

Album foto.

Pe aceeasi tema:




2 comentarii vrei sa comentezi?

Ok Deli - o carciuma din Floreasca, rupta parca din Eforie Nord, anii '70, unde mananci romanesc de bine
george
#1 -

Comentariu nou

asteptam recenzia de la Norma si de la Gargantua d'Oro

Ok Deli - o carciuma din Floreasca, rupta parca din Eforie Nord, anii '70, unde mananci romanesc de bine
dan d
#2 -

OK Deli

Merg de foarte mult timp la OK Deli. A devenit o legenda a cartierului. Ma bucur ca acordati importanta si localurilor mai vechi.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera