Nana dulciuri de odinioara - gusturile din copilarie s-au intors in Floreasca
Cum mergi prin Floreasca pe strada Tudor Stefan, o sa vezi la un moment dat, doua doamne care framanta coca si amesteca gemuri. Totul la vedere. E bine, ai ajuns la Nana, dulciuri de odinioara, o noua cofetarie cu dulciuri facute dupa retete de odinioara.
Poti lua la pachet sau te poti relaxa pe o canapea. Sunt zile in care au o oferta speciala cu ceai si strudel de mere sau placinta de branza.
Cat despre atmosfera, e tare familiala. Spatiul e micut, boem, cu mese albe, iar doamnele iti vorbesc de parca "faci parte din familie". Nu e nimic fortat, de complezenta. Nimic formal.
Acum ca am lamurit-o cu atmosfera, sa trecem la retete si preparate. Majoritatea costa 75 lei/kg, mai putin torturile care-s 9.5 lei.
- Din toate cate putin, de 50 de lei, i-am zis.
Asa se face ca am ajuns la birou, ca un Mos Craciun intarziat, cu platoul plin de bunatati.
Uitati gusturile artificiale si pline de aditivi cu care ne-am obisnuit in ultimii ani. La Nana, prajiturile au gustul acela din bucataria bunicii. Am bifat blat pufos, gem, Alba-ca-Zapada, lamaita, crema de gris, aluat cu nuci, negrese, prajitura cu ciocolata cu lapte si mousse de lapte de cocos.
Le-am incercat pe toate. Si putem spune ca in topul listei se afla Alba ca Zapada cu ciocolata, urmata de nucile umplute si de rulada cu ciocolata si visine.
Ne-a placut si placinta cu branza dulce. Am inteles ca au si strudele cu branza sarata - singura varianta sarata, doar ca tocmai se terminasera cand am ajuns.
Tortul de 9.5 lei cu cocos si ciocolata alba a fost extrem de satios, nu l-am doborat in 3 persoane, deci portia parea mica.
Daca alegeti sa stati inauntru, va veti simti de parca sarbatorile continua. Cu semineu si Mos Craciun.
Nana - dulciuri de odinioara e o cofetarie cu preturi medii, unde gasesti retete-de-bunici. Asa ca daca vi se face dor de gusturile din copilarie, puteti da o fuga pana in Floreasca pentru o negresa sau o Alba ca Zapada. Ca odinioara.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.