Mozzafiato, noul restaurant high class din Floreasca si locul unde da bine sa fii vazut

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In general, ne place sa mergem in locurile unde ne simtim bine, suntem naturali, atmosfera este foarte destinsa si relaxata, preturile decente si mancarea buna.

Uneori trecem pragul si restaurantelor "de fite" pentru a vedea cum se simte si ce mananca "lumea buna".

Mozzafiato Ristorante & Bar este cel mai recent loc deschis in Floreasca si cum noi avem biroul peste drum, am zis "de ce nu?"

Chef-ul localului este Giovanni Piselli, mutat in Romania din 2008, dar originar din peninsula Sorentina si cel care a castigat marele premiu Top Chef Romania.

Bucatarul lucreaza inca de la 16 ani si are experienta de la restaurante de 5 stele si pana la cele cu 1 sau 2 stele Michelin in Italia, Germania si Elvetia.

Cam atat este nevoie de citit pentru a va da seama ca restaurantul nu este foarte accesibil.

Ne-a placut foarte mult design-ul si interiorul localului. Mozzafiato este scris mare la intrarea pe terasa si iti da sentimentul unui local din New York. Interiorul are design minimalist, scaune si mese din lemn si canapele pe marginea localului.

Peretii sunt realizati interesant si dau un aspect fancy - este o imbinare perfecta intre urban si clasic, iar marele plus il dam pentru mesele pozitionate la geam.

Bucataria e in spate, in spatiu deschis, la vedere.

Exista si un dulap cu vinuri care arata foarte apetisant, din care va puteti alege sa beti la masa.

Cand am fost noi, localul era plin in principal de barbati de varsta mijlocie, imbracati la costum, corporatisti sau nu - am glumit cu chelnerul ca este un loc destinat exclusiv barbatilor, insa n-a parut sa guste gluma.

Pe parcurs au aparut si cateva doamne foarte elegante, la varsta a treia, si ne-am lamurit cum sta treaba.

Chelnerul nostru a fost exagerat de atent, putin scortos si ne-a dat un sentiment usor iconfortabil, dar poate asa sta treaba in genul asta de locuri. Pe final a parut sa se mai relaxeze putin, iar asta a mai incalzit atmosfera.

Ce va puteti comanda:

Meniul cuprinde fructe de mare, salate, paste, pizza, dar si preparate din vita sau aperitive si supe. Pizza costa intre 30 (margherita) si 48 lei. Felurile principale pe baza de carne sunt intre 60 si peste 100 lei, pastele sunt in jur de 40 - 50 lei, supele sunt 31-42 lei, iar salatele sunt intre 32 si 39 lei.

Cafelele sunt 15 lei, sucurile 8 lei, iar o limonada costa intre 19 si 23 lei. Intreg meniul il puteti consulta aici.

Ce ne-am comandat:

O portie de Tagliolino al tartufo nero di stagione e parmigiano (paste de casa, trufe negre, unt, parmeza, ulei aromatizat) - 49 lei si Salata Mozzafiato cu mix de salata, cascaval, nuci, mere, struguri si sos de gorgonzola - 32 lei.

Pastele n-am fost chiar multe, dar au fost satioase. Bine si corect gatite, ca la carte. Niciun repros de facut la capitolul cooking. Ne-a lipsit extra parmezanul si consideram ca intr-un asfel de loc ar trebui sa existe mereu la masa.

Salata a fost gustoasa si a avut toate ingredientele proaspete si bune. Ne-am saturat si am apreciat asta.

Mancarea a fost buna si foarte bine preparata, insa nu putem spune ca ne-a dat pe spate intr-un mod in care n-ar mai conta cat costa pentru ca vrem neaparat sa incercam acel lucru.

Concluzie

Mozzafiato Ristorante & Bar ramane un local scump, genul in care merg oamenii cu bani sau cei care vor sa fie vazuti in astfel de anturaje. Locul unde esti scanat din cap pana in picioare de cum intri pe usa si unde da bine sa fii vazut, mai ales daca faci parte din sfera urbana a Bucurestiului.

Arata foarte bine, mancarea este gustoasa si gatita corect, si poate vom mai trece pe aici sa incercam si deserturile.

Asteptam si de la voi impresii, in sectiunea de comentarii de mai jos:

Album foto





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera