Monte Carlo Cismigiu - restaurantul care se incapataneaza cu indarjire sa evolueze

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

E drept, restaurantul-terasa Monte Carlo din Cismigiu este printre cele mai vechi restaurante din Bucuresti, construit pe la inceputul sec. 20 de catre arhitectul Ion Mincu, dar asta nu inseamna ca ar fi trebuit sa ramana atat de blocat in timp chiar si acum in 2014.

De la chelnerii obositi si imbatraniti, care au deja clientela lor (am prins un dialog dintre o chelnerita si o doamna care voia neaparat sa stea la masa unde fusese distribuita chelnerita) si pana la interiorul care aminteste de prajituri Bucuresti cu crema innecacioasa si amandine cu glazura de ciocolata expirata, totul pare ca a ramas ca pe vremea cand Lovinescu isi savura ciorba de burta la Monte Carlo.

De altfel, restaurantul este asezat foarte bine, cu o suprafata incapatoare, cu o terasa umbrita (din pacate de umbrele Staropramen) si cu o vedere spre lac, te poate face sa uiti pret de cateva secunde ca urmeaza sa mananci cea mai fada portie de rasol de vita cu putinta.

Si chiar daca am tendinda de va spune sa nu cumva sa calcati pe acolo ca e de prisos, trebuie sa recunosc ca locul mi-a amintit de iesirile cu mama la un profiterol si de bunica care bea tot timpul un cico rece cand era vara. Poate ca de fapt asa se si mentine restaurantul, cu oameni nostalgici care incearca sa retraiasca astfel de momente si poate ca de aceea nici nu trebuie sa ne mire faptul ca pe terasa media de varsta este de peste 60 de ani.

Am surprins si un cuplu de tineri care pareau foarte incantati de loc si carora o cafea de 5 lei li s-a parut nemaipomenit de ieftina si parca le era si rusine sa plateasca asa putin pe ea.

Si pentru ca am si mancat la Monte Carlo, haideti sa vedem ce si cum s-a intamplat.

Ce gasesti in meniu si care sunt preturile

Pentru o terasa amplasata in Cismigiu pe lac, preturile sunt decente insa pentru o terasa atat de veche si comunista parca nu are sens sa platesti 195 pentru o portie de muschi de vaca argentina chateaubriand. De ce nu? Parca n-are sens, nu-i asa? Acum gandindu-ne ca putem savura un pranz bun cu suma asta de bani intr-un loc ceva mai modern. Dar, ne cerem scuze daca cumva suntem prea subiectivi.

In meniu te vei intalni cu: piept de curcan (32 lei), frigarui berbecut (30 lei), muschi de vita Monte Carlo (63 lei). pui la gratar (38 lei), tigaie picanta (33 lei), sarmale de porc (19 lei), pulpa bitel la tava (24 lei), rasol de vita cu legume (24 lei), pulpa de rata la tava cu varza (33 lei) etc. La partea de garnituri ai de unde alege si anume: cartofi cuptor (9 lei), cartofi prajiti (9 lei), cartofi natur (9 lei), ciuperci la gratar (12 lei), porumb tras in unt (9 lei) etc.

Poti opta si pentru un platou specialitatea casei dintre care amintim: platou rece Monte Carlo cu dobos, rulada pui, ardei cu branza, rosie cu vinete, sibiu, rulou cruditati, crema masline, file afumat (2 pers 66 lei, 4 persoane 132 lei), platou cald taranesc cu carnati, crochete pui, creier pane, ciuperci umplute, pastrama oi, bulz, muraturi, mititei, chiftelute (2 pers 77 lei, 4 pers 154 lei) etc. Iar daca ti se face pofta de desert ai si aici de unde alege: tiramisu (10 lei), clatite (12 lei), profiterol (17 lei), melon glace (22 lei), crema zahar ars (8 lei) etc.

Ce bem si cat costa?

Bere, la terasa Monte Carlo se bea bere, mai ales vara, mai ales cand e cald afara si mai ales pentru ca o bere Bergenbier la draught costa doar 6 lei. Daca preferi Staropramen vei plati 8 lei iar pentru o Stella Artois la draught vei plati 10 lei. La sticla de 500 de mil un bergenbier costa 7 lei, un Beck's 9 lei si o Leffe Blonda 14 lei.

Daca vrei o apa atunci vei scoate din buzunar 5 lei iar pentru un suc intre 7 si 9 lei.

Si sa nu uitam, in meniu vei gasi si cateva sortimente de pizza, dar ne-a fost greu sa credem ca merita incercat ceva din sectorul acela.

Ce-am comandat noi si cum a fost

Ne-a fost tare greu sa alegem pentru ca ne-am simtit de parca eram la o nunta si toate preparatele vor veni impreuna cu o marturie. In orice caz, am ales un rasol de vita cu legume si o ciorba de vacuta cu legume. Singura diferenta dintre cele doua preparate a fost faptul ca una avea zeama si cealalta nu. In rest, rasolul avea gust de ciorba, probabil carnea a fost scoasa din ciorba de vacuta, iar legumele erau incredibil de plictisitoare, desi aveau o culoare tare frumoasa.

Rasolul de vita a venit si cu o salata iute rau, facuta din hrean, pe care n-am putut sa o mancam. Ciorba n-a venit cu nimic, a trebuit sa platim si chifla si smantana. Ciorba era buna, destul de acra incat sa nu mai simti alte gusturi, insa rasolul chiar a fost fad si fara nicio personalitate.

Pesemne ca la Monte Carlo mananci pentru ca ti-e foame nu pentru ca iti face placere. Nu stim cum or fi celelalte preparate dar chiar nu vrem sa aflam.

Concluzia

Restaurantul Monte Carlo duce in spate o istorie impresionanta, insa a ramas blocat in timp prea tare si nu stim cum ar putea sa-si aduca clienti noi in afara de cei care stiu toate crapaturile meselor pe de rost. Asteptam o renovare, de orice fel, si-l vom vizita cu placere din nou.

Cheers!





3 comentarii vrei sa comentezi?

Monte Carlo Cismigiu - restaurantul care se incapataneaza cu indarjire sa evolueze
Ela
#1 -

inca un loc

Tot cam asa e si la Hotelul Roman din Baile Herculane. Dar intr-adevar e ca si o calatorie in timp, intr-un fel e chiar interesant

Monte Carlo Cismigiu - restaurantul care se incapataneaza cu indarjire sa evolueze
blu
#2 -

Comentariu nou

rasolul se prepara prin fierbe cu legume deci nu are nici un gust spectaculos. ce credeati ca e telina iute e de fapt hrean. gustul este dat de combinatia dintre rasol legume si hrean si eventual putin unt sa le lege.

Monte Carlo Cismigiu - restaurantul care se incapataneaza cu indarjire sa evolueze
Alexa Ioana
#3 -

.

Da, hrean era, adevarat. Si am mai mancat rasol, jur ca avea cu totul alt gust si chiar mi-a placut. Repet, nu era ingrozitor dar nu avea niciun Dumnezeu.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera