Mi si Mu, gratarul romanesc cu look hipsteresc din Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Saptamana trecuta, langa pasajul Latin, pe Bratianu 30, s-a deschis Mi si Mu, un gratar romanesc cu servire tip fastfood, adaptat Centrului Vechi.

Traditionalii mici la nivel de arta

Mi si Mu vine de la mici si mustar si, intr-adevar, aceste doua preparate sunt bine reprezentate in meniu.
Micii vin in mai multe feluri, Pofticiosi cu vita, oaie, si porc, Extra cu vita si porc, Picanti cu vita si porc, amestec picant si Clasici cu oaie si vita.
La fel, mustarul vine in mai multe sortimente, Clasic, Tarhon, Hrean si marar si Chilli.

    

In afara de mi si mu, in meniu mai exista carnati, picanti si clasici, piept de pui, pastrama de oaie si ca desert, papanasi.

Decorul este o combinatie de simplu Ikea, hipstero-industrial cu patternul romanesc estetizat pe care il vedem peste tot in ultimul timp, tip Gusturi Romanesti si La Placinte, care da spatiului acel look hipsteresc varianta clean.

Ce au facut cei de la Mi si Mu este foarte intelept si necesar, au transformat in fast food varianta gourmet cea mai iubita gustare de bere si gratar care si-a pierdut accesibilitatea de odinioara in favoarea feliei de pizza, a burgerului sau a aripioarelor picante. 

Mersul la un mic a devenit un eveniment premeditat si constient, mai ales, in Centru.

Situatia e intr-adevar alta cand esti la cumparaturi in Obor si te opresti la taverna cu muzica romaneasca si bere la 3 lei, in parc, cand te trezesti cu bicicleta in mjlocul unui gratar sfaraind sau intr-o piata de producatori cu pastrama la suprapret. Pentru asta nu trebuie sa depui un efort, dar nici nu e la indemana. 

tumblr_m31kqsirRI1qczq24o1_500.gif

Mi si Mu iti da micii fara efort, in Centrul Vechi, cu amestecuri de carne minunat condimentate si gandite pentru cam orice gust.
Amestecurile sunt pregatite de ei, la fel si aluatul de pita care ti-e servita aburinda din cuptor cu fiecare meniu, cartofii sunt congelati, asta e, you can't have it all.
Variaza de la arome mai subtile-carnati clasici, picant si usor afumat - cei picanti, usturoiati, fini sau picanti pentru mici. In orice combinatii, amestecurile sunt cu adevarat speciale, fara sa fie neobisnuite si carnea este foarte buna, parca din macelaria din curtea bunicii.

Bonus, toata sfaraiala se intampla in fata ta, pe gratarul care este integrat in tejghea.

Preturi

Unul din avantajele Mi si Mu sunt preturile foarte accesibile, avand in vedere si calitatea produselor. Singurul downside este ca nu putem combina sortimentele de mici sau carnati, desi sunt la acelasi pret.

3 mici si mustar 7 lei, meniul (cu pita facuta in casa, cartofi si bautura la alegere intre bere la sticla de 330 ml sau racoritoare) 13 lei, 5 mici 10 lei, meniu 16 lei, 3 carnati 9 lei, meniu 15 lei, piept de pui 12 lei, meniu 15 lei, pastrama 15 lei, meniu 21 de lei extra pita sau cartofi 3 lei si mustar 1 leu, iar papanasii sunt 9 lei.

Ce ne-am luat:

Meniu 5 mici pofticiosi 16 lei (cu pita, cartofi si bautura), meniu 3 mici picanti 13 lei, meniu carnati picanti 15 lei, carnati clasici 9 lei.

Carnatii picanti au fost preferatii mesei, au gust de facut in casa, sunt zemosi si foarte bine condimentati, nu sunt sarati cum sunt de obicei variantele picante si carnea e foarte moale, second favorite au fost micii pofticiosi, pentru cei pe care nu-i deranjeaza carnea de oaie, altfel puteti incerca micii picanti, n-o sa va dezamageasca.

Pita era calda si proaspata, cu gust de facut in casa, iar cartofii proaspeti, nesarati si neuleiosi.

Am fost foarte multumiti de tot ce am luat, berea, Ciuc la sticla, rece si proaspata a completat experienta, ne-am satisfacut o pofta fara mult efort si cu bani putini.

Mi si Mu este locul in care trebuie sa mergi cand ti-e pofta de mici si de carnati, nu este un spatiu care o sa-ti ofere o experienta autentic romaneasca, n-o sa asculti muzica traditionala si n-o sa simti ca esti la Iarba Verde '90, este un loc in care amestecurile de carne sunt facute foarte bine, de persoane care se pricep, probabil nu numai la gatit mici care o sa-ti ofere o experienta culinara specializata pe mi, mu si ca, la un nivel inalt si pret acceptabil.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera