Meron din Cluj, cafeneaua din centru "home of coffee wannabe"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cine nu e cucerit de vitrina celor de la Meron, o cafenea cocheta in buricul Clujului, ar face totusi un pacat sa nu intre.

Interiorul e frumos pus in valoare: un pic too much si un ciudat sentiment de déjà-vu. Dar fain. Porto, Londra, Toulouse..? No, you're in Meron from Cluj.

Cum te simti acolo?

Cool, spatiul are volum, e inalt si destul de luminos, creand impresia ca esti in largul tau. Clientela e pana in 30 de ani, nu e plin de la 10 dimineata dar se aglomereaza rapid si poate fi greu sa gasesti locuri de stat jos.


E putin neclar cu servirea, comanda se da la bar si ei ti-o aduc la masa; noi ne-am prins cum functioneaza abia a doua oara cand am fost acolo. O servire 100% ori la bar ori la masa poate ar clarifica lucrurile.


Muzica (in semi-surdina) si calitatea sunetului ni s-au parut ca puteau fi mai bine puse in evidenta intr-un asemenea loc: noi cel putin am prins ziua (sau ora sa speram) cu niste cover-uri ciudatele.

Ideea de a pune cate ceva de-ale gurii langa cafea e ok, insa produsele nu sunt nici rele nici foarte bune. Nu se simte ca ar fi home-made (si chiar nu sunt).

Zilele astea pare a fi la moda cheesecake-ul prin cafenelele din Cluj Napoca, iar Meron nu pare sa faca exceptie. Am incercat deci un cheescake langa cafea dar ramanem la parerea ca exista multe alte optiuni de luat in calcul atunci cand faci un meniu de dulce intr-o cafenea.

Angajatii par bine intentionati dar nu au prea mult sentimentul locului, astfel ca nu-ti transmit mai nimic.

Cum e cafeaua?

Este buna, ca si in alte locuri din Cluj, desi ar fi putut sa aiba mai mult personalitate pentru o cafenea cu pretentii: nici espresso-ul (normal sau Ethyopia) nu ne-a scos de pe orbita, iar capuccino-ul avea o spuma care arata ciudat.

Preturile sunt mici (5 lei un espresso, 7 lei cappuccino), Meron tinteste o clientela tanara si se pare ca are parte de ea.

De ce sa mergi la Meron din Cluj?

Daca vrei sa vezi sau sa fii vazut intr-un loc nou si cool.

Aer proaspat, cu multi tineri, hiperconectati: ia-ti prietena, sau poti lucra in liniste acolo in prima parte a zilei, wi-fi-ul e din partea casei. Sau doar relaxeaza-te, pur si simplu...

E in centrul Clujului, preturile sunt bune (seara localul se pare ca devine wine-bar, iar un pahar de vin incepe totusi de la 14 lei)

Ce ar putea fi mai bine la Meron?

NU am primit cea mai buna spuma de capuccino.

Desi designul ne place, nu a reusit sa ne dea acel sentiment placut ce ne face sa revenim intr-un loc.

Mici detalii legate de servire

Please, there's more in life than cheescakes!

Merita mers la Meron?

Cu siguranta trebuie sa incerci, e nou, arata bine, e in centru si are preturi bune; daca nu ceri prea multe, e posibil sa te prinda.

Daca esti insa in cautarea unei atmosfere speciale si coerenta unui loc, este posibil sa nu intre in topul tau.

Meron isi propune sa fie home of coffee, insa pentru moment nu prea reuseste sa o creeze. Nu mai putin adevarat este ca lucrurile bune se creeaza in timp, noi le tinem pumnii si speram ca o sa le iasa.

Vezi mai multe fotografii de la cafeneaua Meron in galerie.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera