Manarola, restaurantul cu delicii culinare din Portul Tomis - Constanta pe care nu trebuie sa il ratati

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In ciuda prognozei sumbre data de meteorologi pentru weeekend ne-am luat haine groase in bagaj si am fugit la mare, insotiti pe autostrada de o furtuna serioasa. Dar nu ne-a parut rau pentru ca ziua de sambata ne-am dedicat-o cautarii unor restaurante din Mamaia si Constanta unde sa mancam bine. Asa am ajuns la Manarola, dupa ce cu o seara inainte am fost la Mesogios, locatia din Mamaia.

Manarola se afla in Marina Tomis, care arata foarte bine - asa cum am vazut noi in calatoriile noastre prin Grecia, Spania sau alte destinatii turistice apreciate de foarte multa lume. Langa faleza de la malul Marii Negre e plin de vapoare si barci, pe care le puteti admira daca stati la una dintre terase.

Ne-a fost greu sa ne decidem, dar ne-am oprit la Manarola care are acel "ceva" care te imbie sa te opresti, sa stai si sa te bucuri de priveliste.

Locul arata foarte bine, mese vopsite in alb, pe care se afla vaze viu colorate cu flori gingase. Este multa lumina care intra prin geamurile imense, care se deschid daca e foarte cald si la 5 metri se afla marea.

Am aflat si povestea numelui restaurantului, care vine de la un sat din Italia: Manarola se afla intr-o zona unde muntele intalneste marea, iar intreaga regiune se numeste Cingue Terre si face parte din patrimoniul UNESCO. Este un loc unde natura iti arata alta dimensiune a fiecarui moment. Inspirati de atmosfera acestui loc de poveste ne dorim sa punem in scena un loc care sa iti rasfete toate simturile.

Si va spunem ca asa si este. Chelnerita a fost foarte amabila, fara sa exagereze sau sa ne inoportuneze. A raspuns intrebarilor noastre, ne-a dat sa degustam vinul pe care l-am comandat initial si ne-a adus comanda in timp util, fara sa fie nevoie sa asteptam pana sa ni se lungeasca urechile.

Meniul nu este unul bogat, insa veti gasi suficiente feluri de mancare pentru gusturile fiecaruia. Cei de la Manarola servesc si mic dejun (15 lei), platouri - Manarola cu fructe de mare (500 gr. - 90 lei), Creveti (200 gr. - 56 lei), Fructe de mare (300 gr. - 75 lei), Midii la tigaie ( 500 gr. - 32 lei), Calamari (200 gr. - 44 lei), Paella cu fructe de mare (80 lei), caracatita grill (200 gr. - 90 lei), salate (preturile incep de la 25 lei si ajung pana la 45 lei). Puteti manca si peste: Tuna (200 gr. - 73 lei), Somon (200 gr. - 50 lei), Dorada (200 gr. - 50 lei) sau Butter Fish (200 gr. - 60 lei).

In meniu mai au paste: tagliatelle alla Manarola (27 lei), penne ale Matriciana (26 lei), spaghete cu creveti si rosi cherry (33 lei), casarece cu fructe de mare (33 lei), calamari pasta (30 lei) sau muschi de vita (200  gr. - 90 lei), piept de rata (58 lei), muschiulet de porc la gratar (40 lei).

In ceea ce priveste bauturile puteti bea bere (pret de la 6 lei la 14 lei), cafea (6 lei), racoritoare (Pepsi 8 lei), cocktail-uri non alcoolice: Manarola Light (15 lei), limonada rece cu ghimbir (13 lei), Pear&ginger booster (19 lei), Rasperbby Mee (18 lei), cocktailuri cu alcool (23 lei), Aperol Spritz (25 lei), vin alb (pentru un pahar pretul porneste de la 18 lei), rose si rosu sau prosecco (25 lei paharul).


Ce ne-am comandat...

Decizia a fost destul de grea luand in considerare ca oferta era tentanta. Asa ca am ales o salata de ton rosu, o portie de calamari, o portie de casarece cu fructe de mare, un piept de pui cu sos de funghi porcine si o portie de spaghete cu creveti si rosii cherry.

Totul a fost delicios si, in plus, ne permitem sa plagiem o zicala celebra: "curcubeu pe cerul gurii". Condimentate si preparate corect, trimise la masa cu dedicatie speciala de bucatarul sef, care ne-a transmis ca poate il stim de la Mesogios din Bucuresti.

In materia de bauturi va recomandam Pear&ginger booster si limonada cu ghimbir si fructul pasiunii. Asta daca nu optati pentru un Aperol sau un vin bun. La desert am comandat lapte de pasare, care a fost bun, in mod special sosul de vanilie.

In concluzie...

Manarola este un restaurant pe care merita cu siguranta sa il vizitati si sa mancati, desi preturile sunt piperate. Dar daca ne gandim ca nu tot anul mergem in vacanta atunci merita sa va rasfatati. Cu urmatoarea ocazie o sa mai trecem si noi pe acolo pentru ca ne-a placut foarte mult.





1 comentariu

Manarola, restaurantul cu delicii culinare din Portul Tomis - Constanta pe care nu trebuie sa il ratati
irina
#1 -

local frumos

Am fost si eu anul trecut si mi-a placut f mult, mancarea, servirea si decorul. Il recomand!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera