M60 - cafeneaua "clasei creative" din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Spre sfarsit de an, in Piata Amzei s-a deschis un loc nou cu dedicatie pentru "clasa creativa" din Bucuresti: M60. Descrierea nu ne apartine noua, asa au ales sa-si denumeasca cei de la M60 publicul tinta: "clasa creativa", dupa un termen patentat de economistul Richard Florida.

Dar de ce sa ne poticnim in acest termen sofisticat si pretentios? "Hipsteri si publicitari" suna mai bine si mai reprezentativ pentru cei care alcatuiesc 99% din clientela M60.    

Noul local din Piata Amzei nu aduce nimic nou, ci doar continua un curent la moda aparut in Bucuresti odata cu locuri precum: Atelier Mecanic, Bar A1, Papiota, Eden, Lokal etc.

M60 M60

Our design is Scandinavian and our aim is to combine simplicity, quality and meaningful details."

Intr-adevar, la M60 simplitatea e la ea acasa: mobilier simplu (si nu foarte confortabil), putine elemente de decor (cateva postere de filme clasice si viniluri vechi, o planta, niste sticle, cateva lampi), un singur meniu deasupra barului si impresia ca peretii au fost pe jumatate finisati.

Adevarul e ca odata ce ai trecut pragul cafenelei M60 te simti ca intr-o reclama IKEA din anii '70. Deci, ++ la coolness factor.   

M60 M60

Preturile sunt pentru buzunarul celor din "clasa creativa" si cam prohibitive pentru alte clase: 14 lei un pahar de vin, 8-9 lei o bere Zaganu (cea mai ieftina), 16 lei un cocktail, 10 lei o cafea.

Nu am vrut sa parem outsideri, asa ca ne-am frecat smartphone-urile in cel mai creativ mod posibil si cu expresii intrigate si preocupate si am incercat cate putin din oferta locului. 

M60 M60

Dupa cum va spuneam, exista doar un meniu gravat in lemn, deasupra barului. Si nici acesta nu este foarte detaliat, asa ca va trebui sa cereti sfaturi si lamuriri barmanilor. Astfel, veti descoperi ca unul dintre ei nu este roman, iar in seara friguroasa in care i-am vizitat noi, acesta ne-a spus amuzat (intr-o romana stalcita) ca romanii sunt ca africanii, cand e vreme urata se baricadeaza in case... era nemultumit ca la ora 22:00 localul nu era plin. Am gustat gluma pe jumatate...  

... si am revenit la paharele noastre. Pentru 14 lei, paharul de vin a fost cam mic si nu va ganditi la cine stie ce licoare rafinata imbuteliata in anul in care v-ati nascut - un roze bunicel, dar dintr-o sticla al carei pret nu depaseste 25 de lei in magazin. In schimb, cocktailul (un mojito contaminat cu un sirop exotic) a fost foarte bun si vi-l recomandam.

Am zis sa nu plecam de la M60 fara sa incercam si o cafea (am fi vrut si ceva de mancare, dar la ora acea nu se mai servea). Am comandat un cappuccino care a venit servit ca un shot de tequila. Am apreciat gustul / calitatea, dar nu si cantitatea si pretul - 10 lei.      

M60 M60

Ne-a placut ca fumatorii erau trimisi afara. Atmosfera era, de asemenea, placuta, cu muzica buna. In schimb, preturile sunt cam exagerate, dar "clasa creativa" sigur isi va permite.

Vezi mai multe poze de la M60

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera