Luna Istoriei LGBT+ între 1 și 14 februarie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De 7 ani Asociația ACCEPT, alături de parteneri și alte asociații neguvernamentale, organizează în februarie Luna Istoriei LGBT+, o lună de evenimente care celebrează această cultură.

Anul acesta Luna Istoriei LGBT+ este dedicată lui George Bălan, un nume important din cultura română pe care dorim să îl recuperăm.

Bălan debutează în critica muzicală în 1949, la vârsta de 20 de ani, impunându-se curând ca una din cele mai puternice voci. Devine unul din intelectualii publici care umplea Ateneul și Conservatorul din București cu o serie întreagă de conferințe până la părăsirea României în anul 1977. Este fondator al Musicosophiei, școală internațională de muzică stabilită in Germania și autor a numeroase cărți în care combină muzica, literatura, religia și filozofia. La finele anilor 90, George Bălan a contactat ACCEPT cu o propunere îndrăzneață și provocatoare pentru acei ani ai negării drepturilor LGBT prin lege, propunând o adevărată Istorie culturală a Homosexualității. Anul acesta vom lansa cele trei volume ale trilogiei sale (Iubirea Interzisă, Celălalt Eros, Homofobia) cu acces gratuit pentru întreaga comunitate.

WEB-Luna-Istoriei_cover.png

Cultura LGBT+, extraordinar de bogată, este încă puțin cunoscută în rândul românilor. Ne aflăm într-un moment în timp când trebuie să ne apărăm propria identitate în fiecare zi şi să afirmăm permanent că suntem şi noi la fel de români ca restul cetățenilor acestei țări. În conversaţii adesea amintim personalităţi remarcabile din istoria universală, poate fără să ştim ce impact colosal au avut asupra mişcării LGBT+, ori poate fără ca interlocutorii noștri să știe că acele personalităţi erau, de fapt, gay, lesbiene, persoane bisexuale sau transgender.

Istoria și cultura gay este și cea pe care o creăm în fiecare zi, noi, împreună. Luna Istoriei LGBT+ este compusă din noi toţi pentru că noi suntem cei care creăm istoria şi cultura comunităţii noastre. Noi toţi participăm la această călătorie exterioară reprezentată de crearea propriei noastre identităţi şi istorii, dar în acelaşi timp, în noi se manifestă şi o călătorie interioară, de alterare şi dezvoltare a sineului, prin cultura colectivă.

Luna Istoriei LGBT+ are loc anual, în luna februarie în România, dar şi în alte ţări europene. Acest festival de cultură este o invitaţie la cunoaştere, auto-cunoaștere, descoperire şi sărbătorire a diversităţii culturii şi oamenilor LGBT+. Programul complet la http://www.acceptromania.ro/lunaistoriei/

Program:

Evenimente ACCEPT:

O femeie fantastică | Luna Istoriei LGBT+ la Control Club, 2 februarie ora 19:00

FII BUN PE BUNE | Luna Istoriei LGBT+ la Mezanin, 4 februarie 10 am -10 pm

Workshop: Cum ne apărăm în fața discriminării? la Asociatia Accept, 7 februarie la ora 18:00

Workshop: Recunoașterea juridică a identității de gen în România la Asociatia Accept, 14 februarie ora 18:00

Queer BoardGames | Luna Istoriei LGBT+ la 80-90 Gastropub & More, 17 februarie ora 18:00

OUT In The Word | Luna Istoriei LGBT+ la Epic Bar, 21 februarie ora 18:30

Speed Dating | Luna Istoriei LGBT+ la MACAZ - Bar Teatru Coop., 24 februarie ora 18:00

Party Pentru Timizi | Luna Istoriei LGBT+ la MACAZ - Bar Teatru Coop., 24 februarie ora 21:00

What Is QUEER Anymore? | Luna Istoriei LGBT+ la Unteatru, 26 februarie ora 18:30

Evenimentele MACAZ - Bar Teatru Coop. pot fi urmarite aici: http://bit.ly/2nmD943

New World Dysorder Bucharest Edition - Vuqboy Rim & Paula Dunker la MACAZ - Bar Teatru Coop., 10 februarie ora 23:00

Evenimentele MozaiQ pot fi urmărite aici:http://bit.ly/2Enthym
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera