LoVegan sau restaurantul vegetarian pentru detoxifierea de dupa sarbatori

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca esti vegan, sigur ai auzit de ei. Daca nu, e ocazia potrivita pentru a incerca ceva mai light si mai sanatos dupa excesele de sfarsit de an. In ambele cazuri, iti recomandam sa le faci o vizita, pentru ca mancarea fara carne sau alte produse animale poate fi delicioasa, iar LoVegan ne-a dovedit-o cu o reteta pentru care ii vom calca pragul constant.

Gasesti micul restaurant fix in buricul targului, pe Lascar Catargiu la numarul 1. Asta e chiar in rondul din Piata Romana, unde se termina Bulevardul Magheru si incepe Catargiu. No. 1 e vizavi de Libraria Bastilia si ASE, pe latura cu hotelul Duke.

Trebuie sa fii insa foarte atent sa nu le ratezi intrarea, care e imprejmuita de un gard si duce spre subsol. In curte se intra pe la fostul concept store Idelier (care s-a mutat tocmai in Green Lake Residence), unde acum e Galeria Romana.

LoVegan LoVegan

Coborand scarile, vei ajunge intr-o camaruta cu bucatarie deschisa, la (mai mult decat) vedere daca te asezi la "bar", luminata fiind de ditamai becurile care atarna din tavan. Design cool si hipsteresc ai zice, dar daca esti vegan gandul iti va zbura amuzat mai departe, la analogii cu bancuri despre carnivori:

De cati carnivori e nevoie sa schimbi un bec? De niciunul, nu le place sa stie cu adevarat ce mananca.

Asadar, ideea de a vedea exact ingredientele si modul in care ti se pregateste mancarea, fix in fata ta, ar trebui sa fie cel putin interesanta. De altfel, cam de oriunde te-ai aseza la ei poti trage cu ochiul inspre bucatarie - in afara de cele cateva locuri la bar, mai exista doar doua masute. Cu alte cuvinte, LoVegan este mic, prietenos si fara secrete sau usi inchise.

LoVegan LoVegan

Iti propunem sa-ti incepi masa la ei profitand de faptul c-au in meniu kombucha - pe langa faptul ca se gaseste in putine locuri din Bucuresti, este buna la gust si altceva decat banala limonada sau toxicele sucuri carbogazoase de care esti probabil satul (nu ca ai gasi asa ceva la LoVegan, dar ca idee).

Noi le-am incercat kombucha cu ceai verde si trandafiri si ghimbirata cu sofran si nucsoara, ambele la 12 lei. Am primit din partea casei paine raw cu banane si lavanda, ca s-avem ce rontai pana ne decidem ce vrem sa mancam.

Vom fi sinceri si vom recunoaste ca in general detestam din toata inima "painicile" si "biscuiteii" fara foc, uscati si dubiosi si fara niciun sens pe lume decat de a-ti sta in gat.

Dar combinatia lor de banane cu lavanda, wow, oamenii astia fac ceva bine aici. Sa ne riscam chiar si la o supa?

Pentru necunoscatori, supele "crude" pot fi niste zemuri destul de dificile, in care plutesc tot felul de chestii, de exemplu vlastari, alune sau pur si simplu mult marar.

Nu c-ar fi asta neaparat problema si vom exemplifica imediat pe cele 2 supe raw incercate la LoVegan: supa Maya (cu lapte de migdale, castravete, lime, marar, nuca zdrobita, ulei de chili, cardamom) si supa Carliont (cu lapte din seminte, avocado, castravete, alune deshidratate, agrise, patrunjel, ulei aromat, busuioc, sare, piper), ambele 19 lei.

Supa Maya Supa Carliont

Comparand cu atentie cele doua supe, iti poti da usor seama de diferenta de textura dintre ele dupa felul in care plutesc sau se afunda nucile respectiv alunele. Pe cat de usor e de mancat o supa densa si cremoasa in care aproape se confunda o mana de nuci, pe atat de mult efort cere masticatia unui castron cu alune deshidratate care plutesc in raport de 1:1 intr-o zeama lunga pe baza de lapte de seminte. Pur si simplu nu aluneca, dar poate o fi o chestiune de prioritati, gust versus nutritie?

In orice caz, usoara dezamagire cu supa nu ne-a facut decat si mai curiosi in legatura cu tartele aperitiv! Pentru ca doar ce mai e la fel de problematic ca supele raw vegane decat aluatul vegan de tarta sarata, hehe.. Deci tarta "Rascrucii" (cu ciuperci salbatice, spanac si pesto rosu) si tarta "Drumetului" (cu tofu, legume, rosii deshidratate si pesto verde), 15 lei fiecare.

Tarta "Rascrucii" cu ciuperci salbatice si spanac Tarta "Drumetului" cu tofu si legume

Arata binisor, intr-adevar, insa portia cam mica si insuficienta in raport cu pretul, punand la socoteala mai ales blatul de tarta rece si tare, facut probabil cine stie cand, care-a ramas in farfurie. Umpluturile au fost bune, nimic de zis, mai bune ciupercile decat varianta de tofu aleasa pentru "drumet", dar cumva scoase din orice context fara un blat ca lumea. Pacat de ele.

In continuare destul de infometati, am facut o ultima incercare: dovlecei Gascon (rumeniti la cuptor cu marar si mirodenii, serviti cu paste de orz si pesto rosu) la 30 lei si paste Tao (Thai noodles cu sos de cocos si legume rumene) la 29 lei.

Dovlecei Gascon cu paste de orz Thai noodles cu sos de cocos si legume rumene

Desi taiteii Thai au fost acceptabili in sinea lor in ciuda gustului exagerat de cocos (care poate unora le place), noi nu am putut sa mancam mai mult de cateva furculite. In schimb, dovleceii Gascon au fost cu adevarat descoperirea zilei - atat de fragezi si-n acelasi timp rumeniti, acompaniati perfect echilibrat de orzo - simplu, dar savuros. Suntem fanii lor pe viata.

Ca sa tragem o concluzie, cu 150 de lei 2 persoane am mancat destul de nesemnificativ. Gasconii ne-au adus ei zambetul pe buze la final, dar restul felurilor de mancare mai mult ne-au mahnit. Cu toate astea, locul are potential si vom reveni pentru a mai incerca vreo cateva feluri din meniu, care oricum nu este mare. Poate si-un desert data viitoare. Voi ce ziceti?

Caise la uscat Ciocolata raw

Alte informatii (i)relevante: au niste combinatii destul de convenabile la meniul zilei care pot fi urmarite aici, asigura meniuri saptamanale de detox, livrare la domiciliu & catering si organizeaza seminarii de initiere in bucataria fara foc.

Asteptam impresii, gasiti mai multe poze si restul meniului aici.





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera