Lo Sfizio - locul de langa Hanul lui Manuc unde gasesti sandviciuri cu porchetta si alte ingrediente delicioase
In ultima vreme am incercat tot felul de sandviciuri - am fost dezamagiti de sandviciurile lui Florin Dumitrescu, apoi ne-am rasfatat cu cele de la Bagel Brunch, asa ca ne-am hotarat sa incercam si preparatele celor de la Lo Sfizio.
Lo Sfizio este un local micutut, aflat fix langa Hanul lui Manuc, care ne-a atras atentia datorita izului italienesc.
Am vrut sa vedem si noi despre ce e vorba, asa ca n-am stat pe ganduri cand ne-am hotarat sa-i trecem pragul.
Dupa cum va spuneam, am gasit un local micut, curat, dar banal - sunt vreo doua mese inauntru, daca vreti sa nu va luati sandviciurile la pachet, asa cum am facut noi.
Personalul este amabil, zambitor si se misca repede. Am descoperit ca joia (ziua in care am fost si noi la ei) aduc celebra porchetta (friptura din carne de porc, foarte aromata, specifica Italiei) facuta chiar de ei, asa ca am profitat de ocazie.
In ziua respectiva mai aveau pe langa sandviciurile cu porchetta si sandviciuri cu snitel de pui si cele cu sunca.
Le-am luat la pachet si le-am adus la birou pentru a le testa. Preturile sanviciurilor varianta intre 10 si 15 lei (cele cu porchetta).
Sandvisul cu snitel si cel cu sunca au fost puse la grill. Ambele au avut painea foarte moale, proaspata si gustoasa.
Cel cu snitel nu ne-a dat pe spate, mai ales ca era foarte simplu - avea doar carnea, niste rosii si ceva salata. Absolut nimic special sau extraordinar. Un sandvici banal, dar bun.
Cel cu sunca a fost la fel de simplu - avea doar rosii si niste sosuri. Ne-a placut, insa nu putem spune ca ne-a dat pe spate in vreun fel. Merge de minune atunci cand sunteti pe graba si va e foame. Isi merita pretul de 10 lei. Este satios, bunut, insa nu va revolutiona niciodata lumea sandviciurilor din Bucuresti.
Sandviciul vedeta - cel cu porchetta: carnita, rosii, castraveti, sosuri si o paine foarte buna. Ne-a placut! Carnea de porc era extrem de frageda, aromata si gustoasa. Chiar am simtit ca am mancat ceva mai special. Ne-a satisfacut poftele si trebuie sa-i acordam o bila alba.
Cei de la Lo Sfizio isi schimba periodic sandviciurile si nu uitati ca cele cu porchetta le gasiti joia. Ramane un loc accesibil celor care vor sa manance gustos pe fuga.
Va invitam sa-i treceti pragul si sa incercati specialitatile pe care le veti gasi aici (mai au in alte zile si sandviciuri cu salsiccia (carnat italienesc)) si sa ne spuneti si noua, in sectiunea de comentarii de mai jos, cum vi s-au parut.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.