Livada din Cluj, terasa faina, mancare deloc pe masura

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Numele te imbie, reclamele dinaintea deschiderii il imprima in memorie, iar pozitia relativ centrala a restaurantului Livada il scot la vedere: terasa e frumoasa, dar stau prost la gatit.

Prezentarea, plating-ul bucatelor se vor originale si unele reusesc sa arata binisor, insa pentru multe gustul este fad, in cautarea echilibrului si a unui stil propriu. Faptul ca majoritatea preparatelor sunt semnate by Chef Patrizia Paglieri nu ajuta decat sa-ti pui fireasca intrebare: e chef-ul de vina sau restul bucatariei?



Restaurantul Livada e deschis de cativa ani, si inca de la inceput cu o terasa mare si un interior complet refacut; nu departe de caminele studentesti, restaurantul era de un mare succes pana in 2014 cand partea interioara a ars complet.

Datorita privelistii dezolante, dinspre strada nu ai fi pariat pe redeschidere grabnica si mai mult, pe acelasi concept... Insa, si chiar destul de repede, in cateva luni a fost refacut totul si repus in miscare.

Terasa

Am vizitat Livada la orele amiezii si am ales sa stam afara pe o vreme usor racoroasa, dar nu suficient de rece ca terasa sa fie goala: partea buna e ca o parte este complet acoperita, deci poti ramane linistit la masa si daca ploua. Mobilierul este ca nou si confortabil, in timp ce servirea, la nivelul acesta de aglomerare, chiar rapida.

Meniul

Este neasteptat de mare si stufos si nu doar de o multime de preparate ci si de citate. De exemplu, coperta anunta cum ca "aproape oricine isi doreste cel putin o masa iesita din comun pe zi"; iar ca o introducere avem cateva cuvinte de la chef Patrizia ce explica munca de creatie facuta si invita la diversitatea din meniu.

Chiar si Maria Sharapova isi gaseste un loc pe hartia-suport cu detalii de cat e de usor sa o impresionezi...

In farfurie

Cu pofta deschisa, am incercat multe preparate.

Supa de morcovi si ghimbir a fost, daca nu extraordinara prin arome, macar reusita prin textura si lejeritate (13 lei); prima deceptie a venit de la guacamole cu avocado si ardei, dezechilibrat in gust, acid si fad (19 lei); tartarul de somon cu avocado (29 lei) nu avea nici el nimic deosebit, servit si cu o paine nedemna pentru un local cu astfel de pretentii.



Pastele cu trufe si ciuperci ( 32 lei) au fost greu de savurat, datorita aromelor intens pronuntate de trufe (noi nu am vazut trufa rasa, credem deci ca e un ulei aromatizat); ciupercile salbatice din sos, intense in gust, nu au reusit sa restabileasca echilibrul, ba chiar l-au complicat...



Piesa de rezistenta, muschiuletul pe porc cu sos de piper, ciuperci si cartofi in sos de usturoi (39 lei) a fost pentru unii din noi greu de mancat fie datorita modului de preparare (probabil sub vid), cu un miros prea tare de sange, fie datorita cartofilor cu usturoi (pe care nu l-am simtit) prezentati... ca o tocanita.

Sosul cu piper nu a venit cu nimic in plus, caracterul piperului l-am tot cautat, fiind dulceag si atat. Pe final, am cerut si un desert cu mascarpone si capsuni, ce a mai salvat putin din dezamagire, desi nu putem spune ca fost prea sofisticat (16 lei).

Merita?

Nu, daca te intereseaza cat de cat partea culinara. Dar la fel de probabil ca vei fi multumit, daca in primul rand e important pentru tine un cadru (destul de) aerat, cu suficient verde si esti multumit cu ceva de baut sau 1-2 preparate fara pretentii.

Legat de preturi, impresia generala e ca desi unele ingrediente sunt bune si au potential, nu sunt toate facute la minut si know-how- ul din bucatarie nu le manuieste cum trebuie.

Astfel ca preturile nu reflecta ce gasesti in farfurie. Ideea noastra de good food nu am gasit-o la Livada iar in locul by Chef Patrizia Paglieri, am fi preferat deja sa dam mai mult gust preparatelor primite, incepand cu un ulei de masline de calitate.

alte fotografii de la Livada Restaurant cu Gradina din Cluj in galeria foto.





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera