Lista completa a restaurantelor cu specific libanez din Bucuresti
Daca acum cateva zile am intocmit lista completa a ceainariilor din Bucuresti, ne-am gandit ca ar fi folositor si un ghid complet al restaurantelor cu specific libanez din Bucuresti. Stim cu totii ca pofta de arayess cu carne, kashtalie sau humus vine pe neasteptate, asa ca vrem sa va aratam cat mai multe optiunti, oriunde v-ati afla in Bucuresti. Cu siguranta va veti indragosti de cel putin unul dintre aceste restaurante.
Gasti restaurantul Sindbad pe strada Lipscani nr. 19, nu departe de Saray, un alt restaurant cu specific oriental, dar de aceasta data turcesc. Felurile principale sunt diverse, atat de specific libanez, cat si international (inclusiv peste si fructe de mare, pe langa carne de pui, vita si oaie, acestea din urma gasindu-se si in varianta "tartar" libaneza, kibbeh). Preturile sunt marisoare, intre 30 si 45 de lei, si se mentin asa si la deserturi (desertul Sindbad costa 17 lei) si la bauturi.
Piccolo Mondo (cronica aici)
Noi am vizitat Piccolo Mondo in 2011. Am dat de preturi mari, portii modeste si ospatari neglijenti. Supa a fost o banala supa de linte, care a costat 16,5 lei, cam cat costa la plafar o punga de 0,5 kg de linte. Lahme bajeen-ul (cunoscut si sub numele turcesc de de lahmacun, pita cu carne), a venit gata rece, in ciuda faptului ca era mentionat in meniu la "specialitati libaneze pregatite la cuptor de caramida". Shish taouk-ul de pui (frigarui obisnuite) a venit cu cateva fire de cartofi prajiti, cu o portie modesta si cu pretul de 36 de lei.
Suntem curiosi daca s-a schimbat calitatea mancarii intre timp.
Zaitoone este un restaurant libanez de lux de pe strada Nicolae Caramfil nr. 2. Aici puteti savura labne, hommous, falafel, ai ras asfour si alte retete traditionale libaneze.
Restaurant Libanez Tulin (cronica aici)
Tulin este un loc unde poti manca specialitati ca Sarhat de pui cu sos (unul acrisor cu usturoi, menta si un strop de lamaie), Rassasfur cu suc de rodii (usor dulceag, alaturi de ceapa prajita) sau Sugiuc cu rosii.
Atmosfera este placuta, servirea ireprosabila si mancarea gustoasa. Tulin are toate sansele sa ajunga pe lista restaurantelor preferate a multora, nu doar a celor ce iubesc mancarea libaneza.
Al Wady din AFI Palace Cotroceni (cronica aici)
Noi am fost la Al Wady in 2012, cand inca mai era deschis restaurantul de pe Calea Dorobantilor, vizavi de ASE, in casa opulenta unde a avut odata sediul ambasada Croatiei. Astazi ii gasiti in AFI Palace Controceni, la etajul 1.
Pe noi ne-a impresionat orezul cu bob lung, parfumat si condimentat, presarat cu stafide aurii si cu cubulete de carne de vita prajita, alaturi de care am comandat si un ayran minunat, aromat cu menta.
Levantin (Hanul lui Manuc) (cronica aici)
Daca vreti sa mancati mult si ieftin, Levantin este locul potrivit. Noi ne-am rasfatat cu makaneh, niste carnati libanezi in sos, mixed fattayer - pernute, rulouri umplute cu branze aromate, carne cu seminte si spanac cu ierburi. Totusi, decorul si servirea lasa de dorit.
Al Saj e genul de loc care te face sa te simti departe de agitatia din Centrul Vechi, chiar daca se afla in buricul targului. Locul te binedispune prin scaunele colorate, designul minimalist si forma paharelor in care e servita bautura. Pe noi ne-au atras paharele de limonada si cele de ayran - o sa vedeti de ce, la fata locului.
La mancare, o sa fie greu sa va hotarati. Sunt multe variante si, din ce am gustat sau am ochit la vecinii de masa care au golit farfuriile, se pare ca bucatarul face treaba buna: aperitive (12-15 lei, hommous, rulouri de vita sau pui), cartofi prajiti cu branza (7 lei), labneh (10 lei), shawarma libaneza (15-21 lei), sandvisuri (12-19 lei, cu blat din aluat oriental), manakeesh (8-14 lei, aluat cu diverse ingrediente, ca o pizza), deserturi (12-14 lei; de incercat kashtalie cu crema din lapte, banane, miere, migdale, fistic).
Four Seasons (cronica aici)
Exista doua restaurante Four Seasons: unul pe Dorobanti si unul pe Vasile Lascar. Preturile sunt putin piperate: humus (15 lei), fatush (22 lei), ras asfur de vita (32 lei), Sujuk (29 lei), kafta cu sos de iaurt (31 lei), foul moudamas (25 lei). Gasiti toate preturile aici.
Fac si livrari la domiciliu.
Mancam la Naser de foate multi ani si desi atmosfera de acolo nu e chiar un vis frumos, mancarea nu ne-a dezamagit niciodata. La Naser se poate manca cel mai gustos humus si cel mai bun desert (baclava). De altfel, preturile sunt destul de decente.
Ne place in El Bacha pentru ca de fiecare data cand mergem acolo gasim loc si este foarte aerisit locul. De asemenea, chelnerii sunt incredibil de amabili si gata oricand sa-ti vina in ajutor cu explicatii si recomandari. Desi pare un loc luxos, preturile sunt foarte acceptabile si chiar nu trebuie sa-ti faci probleme din cauza asta. Daca ajungi in El Bacha pastreaza loc si pentru desertul Kilimajaro, o combinatie de crema de lapte, pepene galben, miere, fistic si inghetata.
Pentru cei care nu au timp sa iasa in oras in timpul programului, va recomandam Mezze. Momentan, nu au restaurant unde sa poti merge sa mananci, dar mancarea pe care o livreaza este una dintre cele mai bune. Pe incercate si laudate.
Al Melook Sweets (cronica aici)
Daca ai pofta de ceva dulce, noi iti recomandam Halaw ad Jiben (mozzarella fina in interior, la exterior gris si sirop) sau Asmalie (fidea, sirop, caimac). Toate se vand la gramaj, asa ca cele doua bucati ne-au costat impreuna 7,2 lei - un desert bun, insiropat si ieftin.
Chez Toni este situat in incinta complexului Pescariu Sports and Spa, pe malul Lacului Tei. Daca vreti sa va bucurati de o portie de sharhat de pui, fatteh hummous lahme snauber (carne de vita cu naut, usturoi, iaurt, paine prajita si muguri de pin) sau de katayef admirand o priveliste superba, acesta este locul potrivit pentru voi.
Gasiti restaurantul Al Safir Lebanese Food in Promenada Mall. Au labne la 13 lei, salata fatoush la 14, arais la 20 si falafel la farfurie la 15.
Livreaza si la domiciliu.
Saidoun face parte din categoria restaurantelor libaneze de lux. Este situat la situat la mezaninul hotelului Phoenicia Grand Hotel. Daca sunteti in cautarea unui meniu variat si a unui decor oriental, nu veti da gres cu Saidoun.
Tarbush este situat pe Calea Carasi nr. 103. Gasiti kafta la 30 lei, rasafour de vita la 35, falafel la 16 si tabouleh la acelasi pret.
Puteti consulta meniul aici.
Gasiti Lasafi Lebanese Food in Baneasa Shopping City si in Mega Mall. Preturile sunt aproape la fel de mari ca in restaurante: fati de pui (18 lei), rass asfour (21 lei), shawarma de pui la farfurie (23 lei), humus (18 lei), falafel (15 lei).
Livreaza si la domiciliu. Comanda minima este de 50 lei.
B-Back Lebanese Food (cronica aici)
Daca sunteti din intamplare prin Sun Plaza Shopping Center si aveti pofta de mancare libaneza, noi va recomandam B-Back Lebanese Food, locul unde am mancat saik al mecshi, un fel de musaca (referindu-ma aici strict la aspect) din carne tocata de vita si felii mari de vinete. Foarte foarte gustos, carnea tocata era foarte frageda, iar sosul divin.
Am ratat vreun restaurant libanez?
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.