Le OacOac - bistro-ul de langa Casa Poporului unde poti manca raci sau picioruse de broasca
La parterul unui bloc de pe Bulevardul Libertatii numarul 20, intr-o jumatate de gang, vizavi de Parcul Izvor, s-a deschis Le OacOac, cel mai nou local din Bucuresti unde poti gasi preparate din peste si nu numai.
Le Oac Oac parea un candidat ideal pentru lista noastra cu localuri cu specific mediteranean, mai ales oamenii se lauda pe siteul lor cu un concept unic de seafood fusion cuisine.
Cu alte cuvinte, ei promit, si chiar au, un meniu cat mai diversificat, de la platouri cu raci pana la pui de balta crescut in propria ferma.
Interiorul restaurantului este viu colorat, preponderent verde, si elegant decorat. Totusi, decorul, desi placut, nu te duce cu gandul la un local in care se servesc preparate din peste. E doar un loc elegant si atat.
Nu ne-a placut, o spunem din capul locului, asa-zisa terasa, amenajata de fapt in gangul unui bloc. De fapt in jumatate din gangul unui bloc, cealalta jumatate fiind rezervata trecerii publicului in curtea interioara.
Pe langa faptul ca nu iti ofera nicio priveliste, fiind foarte intunecata si deloc atractiva, terasa arata mai degraba ca un spatiu improvizat.
Impresia lasata de terasa a fost mai degraba de bodega de cartier, stricand conceptul.
Meniul cuprinde atat supe (supa crema de pastarnac cu scoica Saint Jaques si trufe - 25 lei), cat si platouri mixt cu raci, midii sote si creveti Panama (60 lei), paste (Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino cu creveti - 35 lei), picioruse de broasca (25 lei) sau pui de balta (35 lei).
Pe langa specialitatile marine, aici puteti lua si micul dejun (omleta OAC cu verdeata - 12 lei) sau gustari (croissant cu somon si capere - 13 lei).
Puteti sa va luati si desert - ananasul confiat cu inghetata si piper szechuan costa 15 lei, iar cheesecakeul cu crumble de cacao, 21 lei.
Noi ne-am comandat un platou de raci fierti cu orez si sos sweet chilli aromat (35 lei) si o Paella clasica a la Valenciana (35 lei), cu creveti si midii.
Racii au fost foarte buni, mai ales in combinatie cu sosul sweet chilli, insa orezul nu avea niciun gust. In schimb, Paella a fost foarte gustoasa si satioasa, ne-a placut.
Daca mancarea a fost buna, servirea a lasat de dorit. Dupa cum singur a recunoscut, chelnerul era in prima lui zi si nu cunostea absolut deloc meniul. In plus, nu ne-a adus nici servetele, nici pahare in care sa ne punem bautura comandata.
La capitolul bauturi meniul sta bine, avand peste zece feluri de vin de la mai multe crame romanesti. Preturile la o sticla de vin pornesc de la 21 lei in sus.
Doritorii pot servi inclusiv Prosecco Spago Defra la 90 lei sticla.
Surprinzator, din nou, nu puteai sa servesti vin la pahar, doar la sticla.
Le OacOac Bistro este un restaurant cu pretentii de "bistro in stil frantuzesc" (dupa cum singuri de lauda).
Credem ca mai e mult de lucrat pana sa ajunga la nivelul asta, insa merita incercat, macar o data, daca vreti sa incercati raci.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.