Le Chef Calcan - restaurantul pescaresc de pe Regina Maria care-ti aminteste de Vama Veche

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca iti petreci verile pe plaja din Vama Veche, ai fost cu siguranta, macar o data, si la Amphora Restaurant si Pescarie. Iar daca ai amintiri placute de acolo, e bine de stiut faptul ca aceleasi retete si plite se gasesc si in Bucuresti la restaurantul pescaresc Le Chef Calcan, de pe Regina Maria la numarul 23, deschis din noiembrie 2013.

Cu dor de Vama Veche si pofta de peste proaspat am mers sa aflam mai multe despre acest restaurant pescaresc din Bucuresti.

Atmosfera & Decor



Locul este relativ micut, ceea ce inseamna ca e nevoie de rezervare indiferent de ora la care mergi, pentru a fi sigur ca vei gasi o masa libera. Mobilierul este din lemn dar foarte comod, masutele sunt micute si ele iar pe pereti vei vedea diverse decoratiuni specifice unui restaurant pescaresc. Plita bucatarului este in sala de mese, asadar daca ai o intalnire importanta dupa masa ar trebui sa iei in considerare faptul ca vei mirosi "fishy" dupa.

Dar faptul ca se aude cum iti prajesc pestele si rapanele te duce cu gandul la mare si la vacanta. Asadar, poate fi un aspect placut sunetul si mirosul in cazurile in care nu-ti pasa si nu conteaza ce faci dupa pranz sau cina.

Ce gasesti in meniu



Vei gasi cam tot ce-ti doresti sufletul cand vine vorba de peste intr-un restaurant pescaresc. Ca de exemplu: salata de icre (17 lei), zacusca de peste (17 lei), drob de peste (17 lei), fructe de mare (30 lei), midii, rapane, scoizi verzi, peste marinat, ciorba pescareasca, creveti, dorada, somon, lufar, crap, mititei peste, rechin, calcan etc.

Si pentru ca ei au deja meniul pe site cu tot cu preturi, n-are sens sa le insiruim aici pe toate. Meniul poate fi gasit aici.

Ce ne-am comandat



Pentru ca o salata de icre bine facuta e intotdeauna pe lista noastra de "must-eat" si mai ales ca salata lor era facuta din icre de stiuca si crap, n-am stat pe ganduri si am comandat.

A fost buna si gustoasa iar alaturi am avut si paine prajita si putina ceapa rosie. O combinatie reusita.

Am trecut apoi la o dorada regala cu lamaie si mamaliguta de care nu avem niciun cuvant de rau de spus. A fost prajita pe plita, a venit aburinda la noi la masa si ne-a satisfacut foamea si poftele. Cu toate astea, daca ar fi sa o comparam cu dorada de la un alt restaurant pescaresc din Bucuresti vizitat de curand, La Pescador, n-am sta pe ganduri si am alege La Pescador.



Cat despre bauturi, din nefericire am facut o alegere proasta cand am ales Homemade Ice Tea, pentru ca ne-am pricopsit cu un pahar mare de apa cu gheata, felii de lamaie si gust de sare de lamaie. Asadar, stim ca o sa va faca cu ochiul un homemade tea dar chiar nu merita.

Servirea



O sa vi se para ciudat, sau cel putin noua asa ni s-a parut insa servirea a fost de nota 6 spre 7. Ni s-a adus salata de icre si painea dar a trebuit sa o mancam fara nicio farfurie pe masa. Practic am facut firmituri toata masa si ne-am sters de un servetel in care au fost invelite tacamurile.

Nu ni s-a parut foarte frumos ca nu s-au sesizat sa ne aduca doua farfurii. Iar cand am intrebat de desert ni s-a spus ca acesta se schimba in fiecare zi si ca trebuie sa asteptam pana afla ce se afla astazi in meniu. Noi am asteptat dar raspunsul n-a mai venit, asa ca am renuntat rapid.

Dincolo de asta, mancarea a venit repede si a fost buna, ceea ce ne face sa trecem usor cu vederea peste comportamentul unui chelner "abia intrat pe tura".

Concluzia



E de mers, fara doar si poate. Restaurantul pescaresc Le Chef Calcan din Bucuresti arata bine, te intampina cu un decor prietenos si pescaresc si cu mancare proaspata si bine facuta. Si NU UITA, la pranz, incepand cu ora 12 ai reducere de 20% la nota de plata. Pofta buna si asteptam parerile voastre.

Pe aceeasi tema:




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera