Le Bistrot Francais sau haute cuisine de Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Acum fix 7 ani vorbeam despre Bistro Ateneu de pe Episcopiei 7. Nepretentios, dar cochet, cu mancare buna si amintind de Bucurestiul anilor frumosi, micul bistro devenise aproape o legenda urbana. Dupa care, incet-incet, s-a stricat si apoi s-a-nchis.

Spatiul a fost preluat de compania Le Manoir, care a adus in Romania brand-ul Comtesse du Barry. Astfel, si-au amenajat chiar peste drum de-al lor wine & caviar bar si-un bistro frantuzesc pe care vor sa-l pozitioneze haute cuisine - Le Bistrot Francais.

Le Bistrot Francais Le Bistrot Francais

De mentionat este faptul ca am reusit sa mancam la Bistrot abia la a treia vizita pe care le-am facut-o: prima data l-am gasit complet rezervat pentru un pranz business (si nu a catadicsit nimeni sa ne bage in seama), iar a doua oara am ajuns chiar in pauza lor de dupa pranz (au un program foarte dubios, de la 12 la 15:30 si apoi de la 19 la 23). Recomandam deci rezervare.

Odata acceptati la o masa, de preferat la cea de la geam, atmosfera este destul de scortoasa si inconfortabila, in ciuda ospatarilor prietenosi, care exagereaza cu amabilitatea. Poate daca ne ascundeam in crama nu mai stateau asa cu ochii pe noi:

Le Bistrot Francais Le Bistrot Francais

Trecand la meniu, ingredientele ar fi deci garantat de cea mai buna calitate - somon salbatic, jamon Iberico de Bellota, caviar imperial, brie cu trufe, miel de Lozere, piept de rata din Gers, antricot de vita normanda, ciocolata Grand Cru si multe altele.

N-are rost sa va insiram feluri si preturi, pentru ca puteti accesa meniul de mancare aici si cel de vinuri si alte bauturi aici.

Noi am inceput cu soupe creme de legumes de saison si soupe a l'oignon, fiecare la 35 lei. Metropotamul vegetarian a continuat cu o salade d'endives (45 lei) si un fel principal alcatuit din garniturile altor feluri, din lipsa de orice alternativa - puree de pommes de terre avec legumes croquants. Carnivorul a luat insa fara remuscari le filet de boeuf iberique au beurre (95 lei).

Supa crema de legume de sezon Supa de ceapa
Salata de andive Piure de cartofi cu legume crocante
File de vita iberica cu unt si garnitura de legume Le Bistrot Francais

Produse premium si preturi pe masura, am inteles, suntem de acord sa platim calitatea. Intr-adevar, totul foarte proaspat, crocant si, fara discutie, bun si destul de savuros. Totusi, cam departe de haute cuisine - nota 4/5 cu indulgenta maxima.

Ca sa dam un singur exemplu, supa de ceapa a fost chiar si sub cea mancata la Chocolat, ceea ce e o acuzatie destul de grava.

Confirmarea a venit cu desertul, care spune multe despre un restaurant - un greoi mousse au chocolat Michel Cluizel (25 lei), pe care l-am mancat pur si simplu din inertie si plictiseala. Mai mult ne-au bucurat cele doua ciocolatele primite din partea casei:

Mousse au chocolat Michel Cluizel Le Bistrot Francais

Ca sa tragem niste concluzii, Le Bistrot Francais poate fi value for money, macar pentru ingredientele folosite, intr-un Bucuresti care e inca departe (si) la nivel gastronomic de marile capitale ale lumii si de ce poti manca pe-acolo, chiar cu bani mai putini.

Cat despre d-alde pozitionari haute cuisine & fine dining, deja seamana cu promisiunile electorale si titlurile soc gen VEZI AICI.

Chiar si-asa, tot sunt niste pasi (mici) inainte. Asteptam impresii & toutes les photos de Le Bistrot Francais se trouvent ici





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera