Lacrimi si Sfinti...si mancare buna - cum a fost la restaurantul lui Dinescu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stim ca foarte multi dintre voi au inceput sa evite Centrul Vechi, poate pentru ca a ajuns sa fie o locatie destinata turistilor, insa, din fericire, mai exista si locuri unde chiar merita sa mergi, nu doar pentru ca se mananca bine, ci pentru ca ti se ofera si o experienta placuta.

Din 2012, de cand am fost prima oara in vizita la restaurantul Lacrimi si Sifnti sau Restaurantul lui Dinescu, asa cum ii mai  spun cunoscatorii, si nu numai, i-am tot pasit pragul si am fost incantati de fiecare data, cu mici exceptii, evident.

Ne-am gandit ca n-ar fi o idee atat de rea sa va povestim si voua ce s-a mai schimbat de atunci. Am tot auzit oameni plangandu-se de faptul ca portiile sunt cam mici si preturile cam mari, lucru pe care n-am vrea sa-l negam, dar in acelasi timp am simtit o mica schimbare de data aceasta, despre care va vom vorbi imediat.

Pentru cei care nu stiau, designul interior a fost realizat de Cristian Corvin, deja cunoscut pentru ceea ce a reusit sa faca pentru mai multe baruri si restaurante din Bucuresti cum ar fi: Papiota, Energiea samd.

Servirea si meniul

Servirea impecabila. Ne-a intampinat un chelner cu un zambet larg si cu dorinta de a ne face sa ne simtim foarte bine. Chiar si in momentele in care ne-am tot razgandit si n-am stiut ce sa ne luam de baut, a fost foarte intelegator si ne-a ajutat cu placere.

Meniul te intampina cu o poezie scrisa de Dinescu care suna cam asa:

Bucatariile se vad din cer
Mai bine decat oamenii de seama
Prinzi ingeru-n gamela ta cu zeama
Nedetectat de radarul de fier

Intai precum o pata de untura
Apoi intregul sclipat te-a orbit
Duci duhul sfant cu lingura la gura
De-ti canta matul de mitropolit.

Ei bine, cu asa poezie in deschidere care-ti incanta spiritul, nu ramane decat sa-ti faci fericit si stomacul cu preparatele pe care le vei gasi in meniu.

Restaurantul beneficiaza de un meniu romanesc reinterpretat, o combinatie de bucatarie moderna cu retete vechi de peste 100 de ani plus.

Ce ne-a atras atentia din meniu si care sunt preturile

Din meniul de antreuri ai putea alege asa:

- fasole batuta (fasole alba batuta cu legume si ceapa caramelizata) - 130 gr/17lei;
- zacusca de Calafat (din legume coapte pe gratar toamna tarziu) - 170 g./17 lei;
- icre de stiuca (icre cu paine de casa prajita si ceapa) - 100 g./40 lei;
- piftie asezata (piftie din curcan si cocos crescuti in batatura, servita cu hrean) - 300 g./27 lei;
- salata balcanica (vinete, ardei si rosii montane coapte autohton, amestecate pe sub mana cu ceapa verde, usturoi, ardei iute si ulei de floarea soarelui) - 200 g./21 lei;
- salata beouf ca-n copilarie (legume multicolore amestecate cu carne de vita, maioneza din ou de tara, castraveti si gogosari murati in apa de izvor) - 200 g/16 lei.

Dar sa trecem la preparatele cu greutate din meniu dintre care amintim de:

- pastrav zglobiu servit cu cartofi fierti si lamaie - 350 g./28 lei;
- saramura de pescari vechi (saramura din burta de crap de Dunare cu ardei copti, rosii coapte, usturoi si mamaliga) - 350 g./38 lei;
- tartar macelaresc
(muschi de vitel maruntit cu barda, galbenus de ou, ceapa, castraveciori si gogosari murati, amestecate la masa, stropite cu sosuri alese, servite cu unt si paine de casa prajita) - 250 g./64 lei;
- sarmale nu-ma-uita (sarmale din carne de gasca, vitel si porc, fierte in Sauvignon Blanc si servite cu mamaliga, smanatana si ardei iute) - 350g./45 lei;
- parjoale de Doamne Ajuta (parjoale din carne de gasca, piure cu patrunjel si menta, maioneza cu capere si zeama de portocale) - 350 g/30 lei;
- Brigada Moravuri (mamite, fudulii si pizdulice stinse cu citrice si parfumate cu capere insotite de ciuperci) - 250 g./32 lei etc.

Nu vrem sa va dezvaluim tot meniul pentru ca e placut de parcurs in timp ce dai din picior nerabdator.

Cum nu ne putem abtine, va mai spunem doar atat din meniu: au galuste cu prune stropite cu sos facut in casa din fructe de padure. O nebunieee!

Ce ne-am comandat

Da, ne-ati prins, am stat mai bine de 5 minute sa ne decidem, asta pentru ca am ajuns la pranz si am fi comandat jumatate de meniu intr-o clipita.

Am ales asadar, din meniul de antreuri reci, icrele de crap cu ceapa si paine prajita apoi o portie de curcan de Planton (curcan impanat cu prune si usturoi, servit cu mazare caramelizata 400 g./35 lei) si Parjoale de Doamne Ajuta.

Icrele au fost foarte bune, desi un pic cam sarate pentru gusturile noastre, iar painea de casa, absolut senzationala, cu alte cuvinte o combinatie perfecta.

Despre curcan avem iarasi doar cuvinte de lauda, foarte bine facut si perfect asezonat cu mazare caramelizata, absolut delicioasa.

Am avut o surpriza foarte placuta sa descoperim cat de reusita este combinatia de piure cu menta si parjoale din gasca. Probabil cele mai bune parjoale pe care le-am mancat vreodata iar asta o spune o persoana care vine din Moldova, unde parjoalele sunt in meniul zilnic.

Bauturi, cafele, sucuri

Un espresso dublu te va costa 13 lei, un sifon 1L 10 lei si un fresh de portocale 13 lei.

Noi am ales un pahar de vin rose pe care am dat 9 lei si o bere la 330 ml pe care am platit tot 9 lei.

La vin vei gasi asa: Tamaioasa Romaneasca (7 lei paharul, 40 lei sticla); Feteasca Alba (9 lei paharul, 45 lei carafa 1l); Pinot Gris (55 lei sticla), Pantera Neagra cabernet (9 lei paharul, 55 lei sticla); Feteasca Neagra (75 lei sticla).

Asadar, doua persoane care au mancat pe saturate si s-au simtit excelent, au platit suma de 100 lei. Noi zicem ca este mai mult decat decent, asadar, nu e cazul sa va alarmati.

Concluzia

Fara discutii, Lacrimi si Sfinti este locul ideal daca iti doresti mancare romaneasca buna, reinterpretata intr-un mod destept.

Seara se canta live, iarna se prepara pomana porcului ca-n vremurile bune si daca ai putin noroc, poti da mana chiar cu Dinescu care-si savureaza vinul, pe terasa de obicei, citind o carte in liniste.

Asteptam si povestile voastre legate de Restaurantul lu' Dinescu! Mai multe fotografii poti vedea aici!





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera