La Un Ceai si o gofra intr-o gradina cocheta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In noiembrie se implinesc 3 ani de cand v-am povestit prima data despre ceainaria La Un Ceai.

Desi deschisa intr-o zona relativ greu accesibila fara masina sau bicicleta (langa parcul Cazzavillan, aproape de Cismigiu, harta aici), La Un Ceai a reusit sa reziste pe piata capricioasa a localurilor bucurestene. 

De curand, a reintrat in vizorul nostru prin organizarea unui eveniment dedicat gofrelor, saptamana trecuta

Auzind ca au amenajat si o terasa, ne-am hotarat sa le mai facem o vizita si sa ne punem la curent cu noutatile lor.

La Un Ceai revizitat La Un Ceai revizitat

Astfel, am aflat ca intrarea in curte se face printr-un gang aflat in stanga portii principale, iar gradina este pitita in capatul aleii. Micuta, dar simpatica, adaposteste vreo 10 mese in total, incat e bine sa va asigurati cu o rezervare.

La Un Ceai revizitat La Un Ceai revizitat

Mobilierul cochet si aerul de ascuns-privirii-din-strada ne-au amintit un pic de gradina ceainariei Infinitea.

In rest, un copac mare si cateva beculete atarnate de el, verdeata, lumina naturala si gaze (insecte, nu substante).

Atmosfera ni s-ar fi parut chiar placuta daca n-ar fi existat un oarecare du-te-vino datorat evenimentului cu waffles. Toate mesele din jur fiind rezervate, am dus lipsa micii intimitati pe care o doresti in genul acesta de ceainarie. 

Dar cate nu trecem cu vederea pentru un desert bun. Inainte, insa, am vrut sa incercam ceva de mancare din meniu.

La prima noastra vizita, aveau niste supe-creme delicioase; in prezent, au pastrat doar cele 3 quiche-uri (12 lei).

Am incercat cu praz si gorgonzola, alaturi de un ceai negru cu bucatele de vanilie, East Frisian Sunday (11.5 lei):

Ceaiul ne-a fost intr-adevar servit cu spuma de lapte ca-n meniul a la carte, dar cu miere in loc de zahar brun.

De asemenea, n-am fost intrebati daca-l vrem cald sau rece si ne-am trezit, din oficiu, cu varianta fierbinte; ulterior, am intrebat daca se pot comanda ceaiuri direct racite si am primit, nonsalant si tardiv, confirmarea. Macar sa stiti voi.

Quiche-ul a fost bunicel, mai putin garnitura de salata verde cu rosie, ciopartita grosolan si neasezonata in vreun fel.

Foamea potolita cat de cat, am trecut la meniul de waffles: oricare 3 combinatii de topping-uri, 15 lei.

Ne-am decis pentru 1) unt de arahide, dulceata si fulgi de migdale si 2) inghetata, frisca si topping de ciocolata.

Waffles cu unt de arahide, dulceata si "fulgi de migdale" Waffles cu inghetata, topping de ciocolata si frisca

Sigur ca ne-ar fi placut ca gofrele sa fie calde, facute pe loc sau macar incalzite. Dar avand in vedere cererea mare din ziua evenimentului, putem intelege situatia, luand in calcul serviciul si asa confuz din partea tinerelor chelnerite. 

Pe viitor, (ne permitem sa) recomandam ceainariei sa faca loc permanent gofrelor in meniu, mai ales ca nu exista multe locuri in oras unde se pot manca, iar lor le-au iesit decente. Aproape c-am reveni pentru ele la un moment dat.

Pana atunci, dulciurile din a la carte raman: briose cu nuca/visine (7 lei), cheesecake (12 lei), tortul casei cu ciocolata belgiana si blat de bezea cu nuca si visine (14 lei) si limoncella (12 lei), o prajitura cu crema de lamaie si portocale. 

In concluzie, La Un Ceai este de urmarit in continuare. Cateva imbunatatiri si poate deveni un loc foarte fain de iesit in oras. Noi apreciem ca incearca, deja au programate cateva evenimente viitoare, la care va puteti abona si voi.

Asteptam impresii.

Alte preturi de La Un Ceai: limonada/citronada/fresh la 11 lei, Pepsi sau espresso lung la 7.5, ceaiuri intre 10 si 15 lei, beri la 8-9 lei, cea mai ieftina sticla de vin de la 56 lei si paharul de vin la 14 lei.





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera