La Porcu' rasfatat - restaurantul unde simti ca e Craciunul tot timpul anului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A venit iarna, dupa colt stau sarbatorile si Craciunul, asa ca n-am putut sa nu trecem pe lista, inainte de finalul anului, unul dintre cele mai noi restaurante deschise in Bucuresti - La Porcu' rasfatat. Si cum in aceasta perioada a anului se obisnuieste sa se taie porcul, nici ca nu puteam fi mai in grafic cu alegerea facuta.

Atmosfera si servirea

De cum intri in restaurantul aflat pe C.A. Rosetti 47, vei fi intampinat de un porcusor zburator. Localul seamana cu o crama, este impartit in doua saloane - fumatori si nefumatori - clasic decorate. Mesele si scaunele sunt din lemn, designul este unul clasic si nu exista elemente care sa-ti sara in ochi sau care sa te atraga intr-un mod deosebit.

De fapt, ne-au placut suporturile de pe masa, pe care erau desenate un porc si tot ceea ce noi putem manca de la acesta.

Atmosfera este una relaxata, muzica se aude in surdina, si te vei simti fix ca intr-un loc in care ai venit sa mananci ceva bun, pentru ca-ti era foarte foame sau foarte pofta de preparatele din porc. Chelnerii au fost foarte amabili - s-au comportat foarte respectuos, ne-au ajutat cu hainele si ne-au oferit recomandari atunci cand le-am cerut.

La Porcu' rasfatat La Porcu' rasfatat

Meniul

La Porcu' rasfatat va asteapta cu drag meniul de vreme rece. Puteti sa va alegeti intre racituri (18-31 lei) sau diferite platouri formate din slaninuta afumata de casa (8.9 lei), jumari aurii din porc tanar si nelinistit (9.9 lei), drob de porc (11.9 lei), fasole batuta (8.9 lei) sau perle de branza de burduf tavalite prin ceapa rosie (9.9 lei).

La capitolul ciorbe, puteti sa va alegeti dintre cea de fasole cu ciolan (17 lei), gulas traditional in ceaun (16 lei) si ciorba din coaste de porc (15 lei). O sectiune speciala in meniu o ocupa preparatele porcesti: mandria casei este ciolanul gigant la test (65 lei), dar si ciolanul de burta mare (69 lei).

La Porcu' rasfatat La Porcu' rasfatat

Daca nu mergeti in grup si nu aveti chef sa mancati atat de mult, puteti sa va alegeti preparate cum ar fi - genunchi de porc la cuptor (39 lei), clop ciobanesc (29 lei), carnati de porc taiati cu barda (27 lei), tocanita de iarna (29 lei) sau varza a la Cluj (21 lei).

Pentru cei care nu mananca porc, dar vor totusi altceva, exista: piept de curcan rasfatat (33 lei), pastrav cu migdale (33 lei), pastrama de oaie (37 lei) sau jumari de crap (27 lei). Garniturile sunt intre 8 si 11 lei, iar salatele intre 4 si 9 lei. Cafelele sunt in jur de 10 lei, sucurile 7,8 lei, limonadele 15 lei, iar berea intre 7 si 16 lei.

Paharele de vin sunt intre 9 si 12 lei, iar o sticla variaza intre 43 si 100 lei. Intreg meniul il puteti consulta aici.

Ce ne-am comandat

Noi ne-am luat o ciorba din coaste de porc, dreasa cu zama de varza si servita direct din ulcica (15 lei). A fost cat trebuie de acra si foarte gustoasa. Ciorba am combinat-o cu o portie de ciuperci dichisite (27 lei) - umplute cu carnati afumati de porc si branza de burduf, servite cu cartofi picanti. Portia a fost generoasa, cartofii facuti pe loc, iar ciupercile si carnatii de vis. Paine de casa am primit-o din partea lor.

Concluzia

Daca va place carnea de porc si va este pofta, noi va recomandam sa mergeti la Porcu' rasfatat. Mancarea este buna, portiile generoase si preturile decente. Noi l-am definit ca fiind restaurantul unde simti ca e Craciunul tot timpul anului, asa ca abia asteptam sa ne spuneti si noua cum vi s-a parut.





3 comentarii

La Porcu' rasfatat - restaurantul unde simti ca e Craciunul tot timpul anului
Adrian
#1 -

Comentariu nou

am citit articolul vostru si curiozitatea m-a impins la "locanta" cu pricina.dupa aceasta aventura m-am hotarat sa revin acolo

La Porcu' rasfatat - restaurantul unde simti ca e Craciunul tot timpul anului
gabi
#2 -

foarte tare!

Am fost si eu la dragutul porcusor si chiar e rasfatat pe bune. E atat de bun si fraged incat de fiecare data cand o sa am pofta de mancare buna, acolo ma duc !

La Porcu' rasfatat - restaurantul unde simti ca e Craciunul tot timpul anului
radu
#3 -

obiectivitate?

Si eu am citit articolul, bine scris, mi-a plouat in gura, si m-am dus glont. Din pacate eu cred ca atunci cand v-ati dus voi ori v-a invitat el, ori a aflat cine sunteti, pentru ca sunt convins ca nu v-a servit cu portii mici, incalzite la microunde si cu preturi mai mari decat cele mentionate de voi. Iar chelnerii erau politicosi nu?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera