La Hong Kong, un nou restaurant chinezesc in Pipera

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe Bulevardul Pipera, la numarul 48 (dupa Balta Pipera inspre Scoala Americana), s-a deschis un nou restaurant chinezesc:

La Hong Kong La Hong Kong

La Hong Kong se numeste si isi are intrarea pe poarta neagra din imagine - ignorati orice alte intrari si diversii chinezi din curte care va vor privi cu suspiciune ca si cum nu aveti ce cauta acolo. Restaurantul este in casa mare si de prost gust din spate:

La Hong Kong La Hong Kong

Desi obisnuiti cu kitsch-ul chinezariilor de prin restaurantele cu specific, nu putem totusi sa nu ne amuzam de fiecare detaliu:

La Hong Kong Detaliu La Hong Kong

Dar noi sa fim sanatosi si mancarea sa fie buna. Trecand la meniu, am vrut sa ne-ncepem, ca de-obicei la un restaurant asiatic, masa cu pachetele de primavara. Sigur - portia minima, 15 bucati, 28 lei. Dar suntem 2 persoane si nu putem manca 15 bucati! Asta e, pacat, ghinion, viata e cruda cateodata, ne pare rau, nu se poate face nimic, portia este de 15 bucati, vreti sau nu?

Nu ne-a lasat inima sa luam - nu cat de bani sau cantitatea care ar fi ramas in farfurie cu siguranta, cat din principiu. Ospatarul parea chiar contrariat, cu un aer de superioritate specific chelnerilor obisnuiti cu clientii de Pipera - ceva de genul, ba saracule, zgarcitule, aici in Pipera portia e de 15 bucati, pentru ca opulenta si risipa. Take it or leave it, flexibilitate 0, absurd 100%.

Pe-acelasi principiu, ospatarul habar n-avea nici de cantitatile felurilor de mancare. Tofu cu ceapa verde in sos picant (32 lei) are 400 grame in meniu, asta e mult? Ca pare cam mult pentru o persoana?  Nu stiu, 400 gr inseamna 400 gr, vreti sa va aduc?

Pana la urma am impartit in 2 Trei Delicii pe Tie-Pan (pui, porc si vita cu bambus, urechi de lemn, ceapa si morcovi pe plita incinsa) la 48 lei si 400 grame, iar ca garnituri am luat un orez cu legume si ou (18 lei) si un chow mein cu legume (28 lei):

Orez cu legume si ou Chow mein cu legume
 
Sigur, mancarea a fost chiar buna, nici nu am vrea sa negam asta. N-a fost la nivel de 5 Elemente, dar buna. Totusi, preturile sunt cam asemanatoare, doar pentru ca La Hong Kong esti in Pipera, basca intr-o kitschosenie maxima. Le gasiti meniul aici.
 
Deci 120 lei fara tips pentru o masa light de 2 persoane care au impartit o plita incinsa si-au mai baut 2 espresso (2x8 lei) si o apa (10 lei). Ce sa mai, un pranz de vis intr-o atmosfera de vis (urat). Le recomandam sincer sa-si regandeasca business-ul.
 
Asteptam si-alte impresii, iar albumul foto este aici
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera