La Finca by Alioli sau "livada cu visini" spaniola

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Restaurantul spaniol Alioli s-a mutat, de vara asta, in fosta "Livada cu Visini" de pe strada Grigore Alexandrescu:

La Finca by Alioli La Finca by Alioli

Astfel, am aflat ca Alioli Popa Tatu a fost inchis incepand cu luna iulie si va mai ramane asa pana in noiembrie, insa noua La Finca [inseamna ferma in spaniola] va functiona pe toata perioada anului, si dupa redeschiderea vechii locatii.

Trebuie sa recunoastem ca "ferma" lor ne-a impresionat, asteptandu-ne sa descoperim sub alt nume aceeasi terasa imbacsita si desueta care era Livada cu Visini. Dar spaniolilor le-a reusit amenajarea cocheta, mediteraneana:

La Finca by Alioli La Finca by Alioli
 
Iar toamna schimbatoare in ultima vreme nu pune in pericol atmosfera placuta si tihnita de pe terasa, fiindca dumneai, cea din urma, e incalzita. Totusi, pentru prea-frigurosi, exista si optiunea de a sta inauntru.
 
Noi am prins insa o zi insorita si calduroasa, asa c-a fost cu atat mai bine pe terasa, alaturi de-un pahar de vin alb (9 lei) si-o apa plata Solan de Cabras rece (12 lei pentru 0.75L).
 
Sigur ca ne-am bucurat de celebra apa minerala mai putin decat bolnavii incurabili de la 1700 pentru care era singurul "remediu", dar am apreciat-o si noi, in felul nostru, si-o recomandam macar pentru designul interesant.
 
La Finca by Alioli La Finca by Alioli
 
Am avut noroc si de-o chelnerita delicioasa, care-ar trebui trecuta in meniu. Nu va ganditi la prostii, domnisoara era doar savuros de zambitoare, prietenoasa si o buna cunoscatoare a meniului si a traditiilor care tin de specificul spaniol.
 
Cu bunavointa ei am inceput cu Gazpacho Andaluz (14 lei), servit cu crutoane prajite si bucatele de legume proaspete:
 
 
Nu s-a dovedit chiar gazpacho-ul vietii noastre, dar a fost unul bun si corect, care s-a achitat onorabil de indatoriri.
 
Au urmat creveti cu usturoi (Gambas al ajillo) la 54 lei, serviti cu paine si sos Alioli de usturoi si lapte. Din pacate, aceeasi poveste - buni, nimic de zis, dar nespectaculosi si clar sub crevetii cu usturoi de la Kostas sau La Belle Epoque.
 
Gambas al ajillo Paine si sos Alioli cu usturoi, lapte si dragoste
 
Ne-am bucurat in schimb de paella - am luat si cu legume (29 lei), si cu fructe de mare (49 lei), ca sa fie toata lumea multumita. Si multumiti am fost, cam pana la punctul in care n-a mai ramas nimic in paellera. Moment in care...
 
Paella cu legume Paella de Mariscos
Paella cu legume Paella cu fructe de mare + paella cu legume
 
... ce ne-am spus noi? YOLO! Sa-ncercam si Fideua Valenciana (49 lei), cu fructe de mare, orez SI paste spaniole:
 
 
Adica o combinatie! Si-am mai fi combinat noi inca destule prin stomac, dar trebuia sa pastram loc si pentru desert.
 
Asa ca promitem sa ne-ntoarcem pentru voi, Patatas Bravas (19 lei). Plus c-ar merita incercat si ceva mai "exotic" @ La Finca, de exemplu creaturile de mare cu care se lauda: percebes (scoicile care cresc pe stanci), homar gigant, scoici Saint Jacques, sardine, peste merluza, creveti rosii, ton rosu, crab regal, sepie, peste unditar, scoici Navajas..
 
Toate proaspete si sosite direct de la piata de peste din Barcelona, zic ei. Cat despre preturi, ele variaza in mare intre 24lei/100gr pentru Grilled Red Tuna si 89 lei/300gr pentru Monkfish (peste unditar) & Clams with Green Sauce.
 
In rest, mai gasiti prin meniu ceva vita - niste steak-uri care pornesc de la 19lei/100gr pentru rib si ajung la 79 lei/250gr pentru sirloin (ambele cu garnitura inclusa in pret), ceva porcusor (pork fillet la 29 lei) si ceva pui - cu sparanghel si ciuperci la 39 lei si cu sos de lamaie la 34 lei.
 
Mai multe preparate si preturi (dar nu chiar toate) pot fi gasite aici.
 
Ca sa-ncheiem, a trebuit sa ne hotaram pentru un desert. Grea incercare..
 
Voi ce-ati alege intre Muerte por chocolate (Death by Chocolate), Crema Catalana, Tarta de Whiskey (care soseste la masa in flacari si nu este recomandata femeilor insarcinate si copiilor) si Leche Frita (Spanish Fried Milk)?
 
Hai o crema catalana (13 lei), cu lichior din partea casei:
 
Crema Catalana Lichior din partea casei
 
Concluzie: ne-am simtit bine, am mancat binisor, n-am plecat acasa cu portofelul gol, iar locul are potential, asa ca puteti sa le faceti macar o vizita. Personal, vom reveni cel putin inca o data, pentru a impusca 2 iepuri (de plus si cu gloante oarbe) dintr-o lovitura - sa vedem cum au amenajat interiorul si sa murim prin ciocolata, dupa cartofi curajosi.
 
Alte informatii mai mult sau mai putin relevante:
 
- au parcare, atat interioara, in ograda proprie, cat si in apropiere, langa parcarea vecinilor de la ING;
 
- ofera meniu de pranz, anti-criza, la 24 lei pentru antreu, fel principal si desert (se schimba saptamanal, exemplu);
 
- organizeaza evenimente cu muzica live si spectacole de dans, brunch si all-you-can-eat -> check Facebook;
 
- they can has cheez - si anume 15 feluri de branza de prin diverse zone ale Spaniei (branza picanta, branza cu rozmarin etc) care pot fi luate pentru acasa sau incercate la ei, alaturi de-un vin spaniol.
 
Asadar, prin urmare si la o adica, asteptam impresiile voastre & mai multe poze de La Finca gasiti in albumul foto




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera