La Farine, inca un loc misto in Floreasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca sambata asteptai chiar si o ora sa se elibereze o masa la Rue du Pain ca sa-ti mananci quiche-ul si sa-ti bei cafeaua cu lumea buna din cartier, iar seara duceai dorul unui live-act de saxofon care sa-ti faca mai placuta scurgerea pe traiectoria esofagiana a unui pahar de prosecco chilled, ei bine, calmeaza-te, cineva s-a gandit si la tine. Pentru ca esti in Floreasca, baby!

Chiar vizavi de amintita Rue du Pain a rasarit o alta patiserie/brutarie frantuzeasca - La Farine. Sugestiv si destul de in your face, asa ca le-am facut si noi o vizita, curiosi sa vedem cum se pozitioneaza vizavi de (si la propriu, si la figurat) Rue du Pain.

Stiam ca designul interior La Farine este semnat de Mihai Popescu (Fratelli, Biutiful, Entourage etc.) si ne-asteptam sa gasim un loc misto, astfel ca n-am fost nici mirati, nici dezamagiti. Amenajarea e simpatica, iar atmosfera cozy, Christmassy:

La Farine La Farine
La Farine La Farine

Cum nu si-au comunicat deloc in online meniul a la carte, ci numai un meniul zilei postat in fiecare zi pe pagina de Facebook, am crezut initial ca merg si ei pe principiul Rue du Pain - o supa azi, un sandvis maine. Ajunsi insa la fata locului, am cunoscut-o pe chefa (Andreea Moldovan de la MasterChef), care ne-a lamurit un pic intentiile restaurantului La Farine..

.. si ne-a raspuns la intrebarea "Ce ofera in plus fata de Rue du Pain?". Pe scurt, evenimente si fine dining la preturi de bistro.

Din pacate insa, aparent fine dining-ul este pentru carnivori: escargot de bourgogne (38 lei), terina de foie gras cu dulceata de smochine (40 lei), burger frantuzesc de ton rosu (80 lei), chateaubriand cu sfecla, sparanghel si piure de morcov (85 lei).

Singurul fel vegetarian din meniu (in afara de cateva salate cu branza roquefort/de capra/feta) ar fi tagliatellele cu trufe si hribi (40 lei), si ele facute cu un sos alb din smantana si unt. Metropotamul vegan a fost cam dezamagit de situatie si s-a tocmit cu ospatarul binevoitor pana a dus tagliatellele la o combinatie de pomodori secchi cu pesto vegan de patrunjel.

Metropotamul carnivor avea pofta de ceva fresh, asa c-a ales una dintre cele 6 salate, oricare la 25 lei. Barbados chicken, cu baby spanac, mango, papaya, grapefruit si piept de pui caramelizat in sos de mustar cu miere si seminte de floarea soarelui:

Tagliatelle cu pomodori secchi Barbados chicken

Pastele au fost foarte bune - cel putin calitatea ingredientelor folosite este de netagaduit. Sigur ca se vede cu ochiul liber din poza ca pesto-ul de patrunjel s-a transformat in patrunjel tocat, dar nu ne-a suparat neaparat chestia asta. Nu ne asteptam insa sa apara pe nota de plata cu pretul de 40 lei, cat costa varianta originala cu trufe si hribi, care ne-a fost refuzata in absenta sosului alb (fara de care nu s-ar fi ridicat la inaltime). La banii astia am fi preferat totusi sa ne stea niste trufe in gat :)

Puiul a fost nespectaculos, doar vag caramelizat si fara vreo aroma de mustar, dar per ansamblu combinatia a fost interesanta si convenabila ca pret. A mers de altfel foarte bine cu apa infuzata cu portocale pe care-am primit-o din partea casei.

La Farine La Farine

La desert, fie o bucata cinstita de flan chocolat (9 lei) si pasiunea noastra pe lumea asta, tartelette citron (8 lei). Ambele bune, dar lamaia bate ciocolata! Le flan au chocolat amintea de o crema mai inchegata de choux a la creme, in timp ce crema de lamaie era de-a dreptul fina si untoasa. De incercat musai alaturi de-un cappuccino sau espresso, pentru c-au o cafea buna.

Flan chocolat Tartelette citron & cappuccino

Concluzii: "Fine dining-ul la preturi de bistro" ne-a dus lejer la 145 lei pentru 2 persoane care-au mancat ca domnisoarele (adaugati si 2 ape plate la 0,33 si 10 lei bucata, o limonada cu ghimbir la 0,33 si 17 lei + tips si iese calculul). Si pana mai ieri ne plangeam ca alaturi la Grano e scump! Vom relua deci rationamentul: daca-ti permiti, desigur, de ce nu, probabil ca merita.

Noi vom reveni cu siguranta ca sa le-ncercam painea si sa ne mai rasfatam cu cate-o brioche pufoasa sau o tarta la cafea.

La Farine La Farine

Ce-ar mai fi de stiut: meniul zilei (supa + fel principal) costa 38 de lei si se serveste incepand cu ora 12; exista meniu a la carte dedicat micului-dejun, plin de omlete (12-17 lei), oua posate, sandvisuri (printre care si clasicele croque monsieur/madame la 25 lei) si New York pancakes (19 lei); un pahar de Samburesti costa 10 lei, iar un baby prosecco la 0,2 costa 27 lei.

Planuri de viitor: Grand Opening inainte de Craciun, iar pana atunci evenimente de weekend in genul Vin brulé & Live Sax.

Ca de obicei, asteptam impresii & gasiti mai multe poze de La Farine in galeria foto





11 comentarii

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
Sujan
#1 -

nu merita

e prea scump pentru buzunarele romanilor...

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
Cris
#2 -

...

Am fost astazi aici.. Nu am fost deloc impresionata. Eu si prietenii mei am incercat trei prajituri: tarta cu lamaie, prajitura lipstick si o prjitura cu portocala. Toate erau incredibiiil de dulci, in sensul ca fara o gura de cafea dupa ti se facea rau. Nu mi-ai placut deloc,preturile sunt prea mari pt calitatea produselor. Rue du Pain este de 100 de ori mai ok.
Noi am platit in total pt 3prajituri si o cafea 50lei, ceea ce e cam mult tinand cont ca prajiturile ni s-au parut asemanatoare cu cele de la cofetariile comuniste.

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
Coana Chirița
#3 -

Comentariu nou

Nu pot sa menționez exact de unde știu asta însă vă spun din surse sigure că ingredientele pe care le folosesc sunt de proastă calitate. :)

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
Roberta
#4 -

La Farine ....

Am fost in restaurantul "La Farine" pare ok, marea surpriza a mea a fost cand am constatat ca dupa miezul noptii angajatii sau cunoscutii locului se pun pe petreceri de mama focului " cu usile inchise" de deabia se mai tin pe picioare cu muzica la maxim.

Incerc sa imi imaginez ce pot sa faca ei prin bucatarie ... ;)

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
miha
#5 -

Comentariu nou

Inca un local care se vrea frantuzit si cu produse "artizanale"...mama lor de clisee!! Floreasca noastra cea plina de pitipoance si bussinessmani care nu pot manca decat un quiche sau un macaroon de 30 de lei...Nu spun ca nu trebuie sa fie, spun ca, trecand pe acolo, am vazut un loc unde nu m-a marcat nimic..Decor standard pt zona si fauna, oferta culinara o gasesti in multe locuri, preturile sa nu cumva sa dezminta zona, sa nu credeti ca totul e facut acolo...ca nu e asa..., materia prima pare comuna si nu cea mai buna calitate, iar bucatareasa...in lipsa studiilor aprofundate(.de orice fel..), nu o putem numi chef ci doar doamna de la bucatarie. Desi am dubii ca gateste prea mult acolo..e chestie de imagine..relativ proasta daca ne luam dupa Masterchef..Deci, inca un concept scump, cu ifos , pentru cei care cred ca e mare sfaraiala sa postezi pe fb poza cu tine si prajitura de 25 de lei...inca un cliseu "french" in peisajul bucurestean. Al catelea??

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
floreasca
#6 -

Aia nu e lume buna...

Lumea buna din Floreasca nu mai exista de mult. Acum e o cloaca plina de fufe proaste cu javre in poseta si melteni care parcheaza in buza cafenelei ca sa vada alti melteni ce masina are. Lumea buna ocoleste cartierul ala demult.

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
floreasca
#7 -

erata

AU nu Are. Scuze pt graba

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
Alex
#8 -

Interesant

Mi se pare ca sunteti un grup de hateri , eu stau in zona si imi fac cumparaturile pt rasfatul meu culinar de lai ei si sunt ff cool . Departe de comunism cum zicea o duduie mai jos si de calitate ireprosabila. Felicitari designerului sau inspiratului care a pus totul in ordine acolo :)

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
Iancu
#9 -

Comentariu nou

Ca au paine scumpa... asta e. Cine vrea sa cumpere, sa cumpere.
Eu am incercat mai multe sortimente pe care le-am oferit musafirilor in ziua de Pasti, dar in loc sa fie o surpriza placuta, a fost o MARE DEZAMAGIRE!!! FOARTE PROASTA.
S-a intarit de parca ar fi fost de cinci zile...dupa doar cateva ore. PACAT!
Nu tot ce-i scump este si de calitate!!!

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
Angela
#10 -

Clasic pentru Bucuresti

La Farine nu-i decat un French Bistro Wannabe, cu zero sanse de reusita. Ca in cazul multor restaurante din zonele de fite, se merge pe principiul "Nu-i prost cine cere, e prost cine da", iar prosti cu pretentii exista din abundenta pe la noi. La partea de patiserie (caci pe asta am incercat-o) au preturi mari pentru nimic special, prajiturile sunt niste copii total nereusite ale originalelor, si nici macar la aspect nu reusesc sa le egaleze. French my ass. Raman fidela celor de peste drum (Rue du Pain), macar la ei prajiturile sunt fara cusur, iar preturile sunt decente.

La Farine, inca un loc misto in Floreasca
Irina
#11 -

Nu mai calc pe acolo

Servicii foarte proaste, mancarea exagerat de scumpa pentru ce gust are. Mai mult de atat nici nu merita sa elaborez. Sunt multe multe alte locuri in jur unde chiar merita sa te opresti

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera