La Copac - carciuma de jupani din centrul Bucurestiului unde te simti ca la tara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Va povesteam acum trei ani despre carciuma de jupani La Copac - un local de pe Pitar Mos 23, in spatele Gradinei Verona, casa unde a locuit o lunga parte a vietii scriitorul Radu Petrescu.

Ne-a placut pe vremuri si pentru ca aveam pofta de mancare cu iz traditional si de o carciuma retro, am zis sa vedem cum mai stau lucrurile sub dudul de La Copac. 

Terasa e neschimbata fata de acum 3 ani: mesele din lemn si scaunele nu foarte confortabile. Pentru ca localul era plin, am nimerit niste mese de langa casa, extrem de prost asezate si foarte inclinate. Atat de inclinate ca abia statea paharul pe ele.

Ne-am bucurat insa sa vedem combinatia se lemn si multa verdeata. Probabil acesta este motivul pentru care te simti ca la tara, duminica, la masa.

Spre deosebire de acum trei ani, cand am gasit la Copac o oaza de liniste, acum lucrurile se misca mai rapid, este mai multa galagie pe terasa, datorita fluxului relativ mare de oameni care ii trec pragul.

Se aude ceva blues din casa mare, insa exista sanse mai mari sa auzi conversatiile vecinului de la cealalta masa. Ne-am bucura daca ar pune muzica si pe terasa, ar mai schimba putin atmosfera.

Preturile din meniu au crescut considerabil fata de acum trei ani. Eram curiosi sa vedem daca s-a schimbat gustul sau aspectul felurilor de mancare si am incercat tot cartofi bisericesti cu busuioc si usturoi, care pe vremuri constau 5 lei.  Acum am platit 9 lei pentru o portie, neschimbata, destul de mare si buna la gust, desi nu prea am simtit usturoiul.

Am asezonat cartofii cu niste zacusca, servita intr-o strachina. Ne-a placut mult modul de servire, pe care il puteti vedea mai jos.

Ce-i drept, mancarea este buna, are gust de "mancare ca la tara" si ne-a placut. E un loc in care mergi sa faci o masa mare, de duminica, sa intinzi vinetele pe paine si sa te bucuri de vacanta. Pentru cat am platit pentru o masa din care ne-am saturat (40 de lei), a fost mancare buna, din belsug.

In plus, ne-am vitaminizat cu o limonada si o portocaliata (denumirile din meniu sunt si ele un deliciu), facute din fructe proaspete. Am observat ca si sucul de morcovi cu mar sau portocala sunt des comandate, deci probabil sunt si foarte bune. O sa incercam si noi data viitoare.

In Meniul La Copac mai gasiti:

Mic Dejun: Omleta Jupanului - 15 lei, ochiuri prajite (3) - 11 lei, platouri - 22 lei, platouri reci intre 55 si 100 de lei, salate intre 6 - 22 de lei.

Preparate din pui: acrisor, domnesc, cu ciuperci, oriental, cu sos de cascaval sau picant, la preturi intre 16 si 23 de lei.

Preparate din ficatei: 17 lei.

Preparate din porc: 18-30 de lei.

Garnituri: orez, legume, ciuperci, intre 9 si 12 lei, vinete (14 lei), zacusca (15 lei), bulz (17 lei).

Clatite: 10 lei.

Sosuri (maioneza, mujdei, moldovenesc): 5 lei/100 grame.

 

Cea mai ieftina bere e 6 lei (Silva Blonda), cidrul este 9 lei. In rest, la Copac mai gasesti:  Ciuc, Silva, Golden Brau, Desperado, Zipfer, Sol, Amstel (12 lei) , bere italieneasca (Birra Moretti - 12 lei), bere ceha (Krusovice Imperial).

Un pahar de vin (250 ml) e 6 lei.

In ceea ce priveste bauturile si sucurile, la Copac gasesti multe feluri de limonade, cu preturi cuprinse intre 8 si 20 de lei, sucuri naturale sunt 13 lei, milkshake-urile 16 lei si foarte multe sortimente de ceaiuri la 7 lei.

Servirea a fost mai buna decat ultima oara cand am mancat acolo. Chelnerii sunt tineri, foarte amabili, mancarea vine foarte repede, iar masa este debarasata la fel de repede.

In concluzie, mergi la Copac daca ai pofta de mancare traditionala, care isi merita banii si nu iti face o gaura in buzunar, intr-o locatie centrala si intr-o atmosfera de tara. Recomandam sa faceti o rezervare, caci locul se aglomereaza destul de mult dupa ora 19:00.





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera