Kneebody la Jazz Nouveau

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Încă nu s-a inventat un termen pentru muzica cântată de Kneebody, ne avertizează The New York Times.

Familiarizați cu free bop-ul anilor ’60, cu jazz rock-ul cântat în anii ’70, cu hip-hop-ul sau muzica indie, Kneebody au o audiență în rapidă creștere. Au trecut 17 ani de la înființare și trupa este mai puternică decât oricând, mărturie stând noul disc, Anti-Hero, scos în 2017 la Motema Music, disc ce marchează o renaștere creativă în adevăratul sens al cuvântului, și pe care îl vom asculta live pe 12 februarie în Control.

K2500x1282_A_1.jpg

Nu întâlnești la tot pasul o trupă în care fiecare membru este lider, o trupă ce și-a dezvoltat un sistem muzical inedit care permite fiecărui instrumentist să schimbe instant tempo-ul, gama sau stilul.

Comparați cu Radiohead pentru peisajul sonor intens, cu Queens of The Stone Age pentru energia debordantă sau cu Brad Mehldau pentru profunzimea armonică și libertatea improvizatorică, Kneebody are aceeași componență de când au pornit la drum: Adam Benjamin-clape, Shane Endsley-trompetă, Kaveh Rastegar-chitară bass, Ben Wendel-saxofon și Nate Wood-tobe.

27332326_1891358607541414_19278615794368266_n.jpg

Toti sunt instrumentiști redutabili care au cântat alături de nume grele ale industriei muzicale. E suficient să amintim doar de Pearl Jam, Snoop Dogg, Bruno Mars, Beck sau John Legend ca să ne facem o imagine a talentului lor incredibil.

17 ani și 11 albume albume mai târziu, Kneebody vizitează pentru prima dată România.

Concertul Kneebody are loc la ora 20’00 în clubul Control. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Bilete
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera