Kid You Not - un restaurant inedit, unde mancarea arata foarte bine si nu te ingrasa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cand vine vorba de mancare sanatoasa, cei mai multi dintre noi stramba din nas, nu? Ba e fada, lipsita de arome sau pur si simplu total neatragatoare - cam asta ne zicem cand vine vorba sa alegem intre ceva super sanatos si un burger suculent :)

Kid You Not este un restaurant deschis recent pe strada Domnita Ruxandra, la numarul 7, care-si propune sa revolutioneze acest stereotip pe care-l avem legat de "mancarea sanatoasa."

Mai mult, cei de aici sustin ca preparatele lor nu te ingrasa.

Suna bine, asa ca am zis sa-i trecem si noi pragul, sa vedem despre ce e vorba.

Intr-o casa complet alba, cu o curte in care erau aliniate cateva scaune pentru fumatori, am descoperit acest local - design minimalist, mai putin cateva condimente puse pe post de tablouri pe pereti si un mare YEY, doua camere spatioase, cu ferestre mari si luminoase, mese din lemn.

Atmosfera este relaxata, desi albul creeaza un sentiment de seriozitate si e usor incomod. Am simtit nevoia unor pete de culoare, dar poate suntem noi prea obisnuiti cu mediile extrem de confortabile.

Noi vedem Kid You Not ca pe un restaurant-experiment, genul in care mergi sa incerci ceva ce nu mananci in mod obisnuit si atunci venitul aici nu-l percepem neaparat ca pe o simpla iesire in oras, ci ca pe o experienta culinara inedita.

Meniul + servirea

Am avut parte de un chelner atent si desi am asteptat putin intre felurile de mancare, ne-au fost aduse diferite snack-uri sanatoase.

Meniul nu este extrem de variat, insa contine atat preparate pentru vegetarieni, cat si carnivori, iar retetele sunt complet diferite fata de ceea ce gasim la majoritatea restaurantelor din Bucuresti.

Preturile sunt decente (intre 17 si 40 lei), in conditiile in care ingredientele folosite pentru astfel de preparate sunt scumpe, iar asta ne-a bucurat.

Cafelele sunt intre 8 si 13 lei, limonadele 11 lei, iar sucurile naturale sunt 9 lei. Exista cocktail-uri si tarii, paharul de vin este 14-15 lei, insa nu exista bere.

Intreg meniul il puteti vizualiza aici.

Ce ne-am comandat

Tarta fina cu oua posate - cu piure de ceapa, prosciutto si smochine, mix de salate si reductie de vin de Porto - 19 lei.

Supa de ardei copt - cu crema de branza light si spuma de menta - 13 lei.

Cannelloni cu ricotta si pastrav afumat - cannelloni de clatite de casa cu ricotta, menta, pesto si file de pastravg afumat - 23 lei.

Risotto de orz cu scalii de vitel - cu parmezan, ciuperci de padure, nuci si scalii de vitel afumat - 25 lei.

Preparatele ne-au placut si am intalnit un mix de arome si combinatii inedite care ne-au pus simturile la incercare. Ne-am saturat, fara sa ne simtim grei, iar asta ne-a placut si mai mult. Totul a fost proaspat si atent aranjat in farfurie; ce sa mai, un adevarat spectacol vizual.

Concluzie

Kid You Not se distanteaza vizibil de zona mainstream-ului de going out din oras si mai mult ca sigur este o optiune optima pentru cei care vor sa incerce ceva nou si gustos.

Mai mult ca sigur vom reveni, mai ales sa incercam si deserturile, asa ca pana atunci, abia asteptam sa auzim si de la voi impresii, in sectiunea de comentarii de mai jos.

Album foto

*Nota de la Kid You Not

Pe pagina lor de Facebook, cei de la restaurant explica pe larg conceptul din spatele localului, iar noua ne-au sarit in ochi cateva detalii care merita stiute:

Am inlocuit tot ce ingrasa din mancare cu alternativele neingrasatoare, mai puțin calorice, cu indice glicemic mic si mai sanatoase. Zaharul cu fructoza naturala din fructe. Untul cu unt de cocos. Faina alba ultra rafinata cu macinis de faina de secara, soia, hrisca. Orezul alb cu orez negru sau orz.

In rest, am pastrat aproape orice va puteti imagina si care ajuta sa va mentineti:

  • - Am pastrat portiile normale, in conditiile in care toate restaurantele si-au marit farfuriile de la an la an. Si au facut portiile gigantice. Alt motiv pentru care lumea se ingrasa.
  • - Am testat timp de jumatate de an retete ca sa le alegem doar pe cele mai gustoase, incat sa nu se simta compromisul de gust in niciun fel de mancare. Speram noi :)
  • - Am facut tot posibilul sa tinem costurile in frau cat de mult posibil, desi ingredientele cu care gatim noi sunt mult mai scumpe decat cele clasice. Pentru ca vrem sa incurajam acest mod de viata, nu sa fim prohibitivi.




Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera