Incepe cea de-a saptea editie "Zilele Culturii Japoneze"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In perioada 15-21 mai se organizeaza editia cu numarul sapte a evenimentului devenit deja traditie, „Zilele Culturii Japoneze” ce reuneste manifestari notabile pentru pasionatii de civilizatia japoneza.

Unul dintre momentele cheie ale evenimentului este reprezentat de proiectia in premiera in Romania a filmului de animatie „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex” si prezenta, special pentru aceasta ocazie, a celebrului regizor japonez Kenji Kamiyama, a producatoruluiYoshiki Sakurai, dar si a scenaristul Ryo Higaki.

Evenimentul este deschis publicului larg si se adreseaza cunoscatorilor culturii nipone, dar si pasionatilor de stilul de viata japonez.

unnamed__3_.jpg

Programul "Zilelor Culturii Japoneze"

15 mai

  • ora 19:00: lansarea romanului Amurgul Marinarului, de Yukio Mishima - libraria Humanitas, Cismigiu.

18 mai

  • ora 14:00: atelier de ceremonia ceaiului - Sala de Protocol a Universitatii Romano - Americane.
  • ora 16:00: atelier de shamisen (instrument traditional japonez), coordonat de artista japoneza, Maya Asaba - Sala de Protocol a Universitatii Romano - Americane.
  • ora 18:00: workshop de ikebana (aranjament floral japonez)–Centrul de Studii Romano – Japoneze ”Angela Hondru”.
  • ora 19:00: atelier tainele tobelor traditionale japoneze (taiko), sustinut de artist japonez- Sala de Protocol a Universitatii Romano - Americane.

19 mai

  • ora 10:00: cea de-a sasea editie a conferintei "Crossing Boundaries in Culture and Communication",organizata de Departamentul de Limbi Straine in parteneriat cu Departamentul de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane.
  • ora 16:00: workshop de manga, in cadrul caruia 40 de tineri talentati vor avea sansa sa lucreze cu artistul japonezDaichi Kawada - Sala Senatului a Universitatii Romano - Americane. Proiectia in premiera in Romania a filmului de animatie „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex”
  • ora 19:00: proiectia de film de animatie „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex”. Proiectia va fi sustinuta in Aula Magna a Universitatii Romano - Americane si va fi precedata de o dezbatere avand ca temafenomenul anime, invitatii find: cunoscutul regizor japonez Kenji Kamiyama, producatorul Yoshiki Sakurai, dar si scenaristul Ryo Higaki. Moderatorul serii va fi Ana Maria Caia.

20 mai

  • ora 18:00: Haru Urara Grand Festa (Gala CSRJ-AH). Printre invitatii de anul acesta se regasesc Maya Asaba si Daichi Kawada (recital de shamisen si taiko) , dar si Oase si Alpha ce ne vor incanta cu un moment spectaculos de kendama. Evenimentul se va desfasura in Aula Magna.Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera