Incepe cea de-a saptea editie "Zilele Culturii Japoneze"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In perioada 15-21 mai se organizeaza editia cu numarul sapte a evenimentului devenit deja traditie, „Zilele Culturii Japoneze” ce reuneste manifestari notabile pentru pasionatii de civilizatia japoneza.

Unul dintre momentele cheie ale evenimentului este reprezentat de proiectia in premiera in Romania a filmului de animatie „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex” si prezenta, special pentru aceasta ocazie, a celebrului regizor japonez Kenji Kamiyama, a producatoruluiYoshiki Sakurai, dar si a scenaristul Ryo Higaki.

Evenimentul este deschis publicului larg si se adreseaza cunoscatorilor culturii nipone, dar si pasionatilor de stilul de viata japonez.

unnamed__3_.jpg

Programul "Zilelor Culturii Japoneze"

15 mai

  • ora 19:00: lansarea romanului Amurgul Marinarului, de Yukio Mishima - libraria Humanitas, Cismigiu.

18 mai

  • ora 14:00: atelier de ceremonia ceaiului - Sala de Protocol a Universitatii Romano - Americane.
  • ora 16:00: atelier de shamisen (instrument traditional japonez), coordonat de artista japoneza, Maya Asaba - Sala de Protocol a Universitatii Romano - Americane.
  • ora 18:00: workshop de ikebana (aranjament floral japonez)–Centrul de Studii Romano – Japoneze ”Angela Hondru”.
  • ora 19:00: atelier tainele tobelor traditionale japoneze (taiko), sustinut de artist japonez- Sala de Protocol a Universitatii Romano - Americane.

19 mai

  • ora 10:00: cea de-a sasea editie a conferintei "Crossing Boundaries in Culture and Communication",organizata de Departamentul de Limbi Straine in parteneriat cu Departamentul de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane.
  • ora 16:00: workshop de manga, in cadrul caruia 40 de tineri talentati vor avea sansa sa lucreze cu artistul japonezDaichi Kawada - Sala Senatului a Universitatii Romano - Americane. Proiectia in premiera in Romania a filmului de animatie „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex”
  • ora 19:00: proiectia de film de animatie „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex”. Proiectia va fi sustinuta in Aula Magna a Universitatii Romano - Americane si va fi precedata de o dezbatere avand ca temafenomenul anime, invitatii find: cunoscutul regizor japonez Kenji Kamiyama, producatorul Yoshiki Sakurai, dar si scenaristul Ryo Higaki. Moderatorul serii va fi Ana Maria Caia.

20 mai

  • ora 18:00: Haru Urara Grand Festa (Gala CSRJ-AH). Printre invitatii de anul acesta se regasesc Maya Asaba si Daichi Kawada (recital de shamisen si taiko) , dar si Oase si Alpha ce ne vor incanta cu un moment spectaculos de kendama. Evenimentul se va desfasura in Aula Magna.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera