Hanul lui Manuc - mancare romaneasca buna si vinuri pe alese

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Hanul lui Manuc este unul dintre cele mai vechi restaurante din Bucuresi. Hanul s-a bucurat de o faima deosebita in prima jumatate a secolului al XIX-lea iar acest lucru se datoreaza si lui Manuc Bei, intemeietorul hanului, care a ajuns o legenda despre care se spun multe lucruri.

Atmosfera

Nu stim cati dintre voi mai pasesc pragul hanului, avand in vedere ca Centrul Vechi este plin de atat de multe atractii, insa noi o facem din cand in cand si de fiecare data plecam de acolo satisfacuti.

Am decis, asadar, zilele acestea sa-l revizitam si sa vedem ce se mai intampla prin curtea lor boiereasca si mare, asa ca de inceput de toamna.

Intotdeauna ne-a placut terasa lor incapatoare si de multe ori am ales sa stam la ea desi vremea de afara nu era tocmai prietenoasa. Ne place ca exista un fel de intimitate chiar daca de obicei locul este plin.

De pe terasa poti admira curtea in toata splendoarea ei si cladirea impresionanta, te poti juca cu pisicile (multe la numar), poti asculta vrabiutele si iti poti savura cafeaua intr-o liniste intrerupta doar de cate un chelner destul de discret.

Meniu, preturi si ce-am mancat

La Hanul lui Manuc am mancat cea mai buna ciorba haiduceasca cu coaste afumate (15 lei) si cel mai bun bors cu afumatura (14 lei) din Bucuresti. Portille sunt mari si satioase iar ciorbele lor merg foarte bine dupa o seara de baute tot in Centrul Vechi, de ce nu?

Dar ceea ce ne place la ei sunt platourile facute la gratar dintre care amintim de: mixt grill Manuc (2 persoane) - mititei, pasrama de berbecut, carnaciori de casa, piept de pui dezosat, ceafa de porc (560 gr - 49 lei; platou asortat cu pastrama de berbecut, vita si porc (2 persoane - 41 lei); platoul mofturosilor (1 kg pentru 4 persoane - 94 lei).

Noi am ales un platou mioritic cu pastrama de berbecut, carnati de oaie de Plescoi, mamaliguta si cotlete de berbecut. Toate preparatele au fost foarte bine gatite si foarte bine condimentate, de altfel, cam tot ce presupune carne la gratar, la Hanul lui Manuc se gateste foarte bine.

Din nefericire cartofii nu erau gatiti de ei ci decongelati dar au venit cu foarte multa branza deasupra, ceea ce ne-a bucurat.

In meniul lor vei gasi si peste, pui sau preparate pentru vegetarieni iar preturile, spunem noi, sunt destul de decente cam la toate preparatele.

Si pentru ca la han exista si crama, meniul de vinuri este stufos si vei avea de unde alege. Amintim de: Cramele Atelier, Dobrogea, Sable Noble, Cabernet Sauvignon, Cramele Prince Stirbey, Cocosul dintre vii, Sole Chardonnay, Tamaioasa Romaneasca, Byzantium Blanc Transilvanie etc. Meniul complet poate fi gasi si aici.

Hanul lui Manuc tine sub aripa lui mai multe restaurante mai mici, vei gasi si unul cu specific romanesc dar si unul cu specific libanez. Poti sta la terasa, in interior sau la terasa de la etaj unde se afla si Manuc Bistro si restaurantul libanez.

Concluzia

E posibil sa nu fi trecut de ceva timp pe la Hanul lui Manuc din diferite motive, noi iti recomandam sa-i mai dai o sansa daca esti dornic de o friputa bine gatita si de o pisica care te priveste cu ochi mari si intrebatori.

Mai multe fotografii aici!





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera