Goccia - the new hot spot in town sau restaurantul cu unul dintre cele mai frumoase design-uri din Capitala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am aflat ca chef Florin Dumitrescu, juratul de la emisiunea MasterChef, si-a deschis un restaurant fancy in Bucuresti, la preturi accesibile, asa ca nu am ezitat sa-i trecem pragul. Localul Goccia este pozitionat pe strada George Enescu, langa Journey Pub, si trebuie sa recunoastem ca de cum am intrat inauntru ne-am indragostit de design-ul restaurantului, pe care il consideram unul dintre cele mai frumoase din Capitala.

Atmosfera, decorul si servirea

Goccia

Stiti filmele alea de Craciun in care personajele stau la o masa dintr-un loc si se uita pe geam, totul pare feeric, iar atmosfera de sarbatoare se simte chiar si prin ecranul laptop-ului? Ei bine, fix acest sentiment l-am avut noi la Goccia - mai ramanea ca afara sa ninga si totul ar fi fost perfect.

Ca design, restaurantul este impartit in doua - prima parte este cea in care veti gasi mese aranjate si elegante, desprinse parca din revistele HomeDeco, iar in cea de-a doua parte veti intampina un mediu mai informal si cool.

Goccia Goccia

Prima parte ne da sentimentul unei incaperi familiale - culorile se imbina perfect, scaunele sunt comode, iar bibliotecile albe (in care veti gasi de la carti, la vaze sau sfesnice) dau senzatia de living room. Draperiile de la ferestrele mari sunt trase, astfel incat sa poti vedea ce se intampla in strada, iar lumina este calda si provine de la niste lustre ce au un aspect original.

In partea a doua, care este de fapt fosta terasa, acum acoperita, exista canapele (pe care veti gasi pernute colorate) si mese simple, din lemn, cu scaune-balansoar sau simple. Aici atmosfera este mai hip si nu vei avea senzatia ca ai iesit la un restaurant dichisit, ci intr-un loc misto si cool din Bucuresti.

Goccia Goccia

Am apreciat foarte mult atentia la detalii si bunul-gust cu care a fost aranjat si decorat restaurantul. Ah, si sa nu uitam de muzica - Frank Sinatra si prietenii ne-au facut sa ne simtim fix ca intr-un film de familie de vazut duminica.

Chelnerii sunt amabili, genul care sunt mereu pe faza, fara sa te incomodeze sau sa te agaseze cu intrebari. Un alt punct forte a fost si faptul ca de cum ne-am asezat la masa, am primit apa filtrata din partea casei.

Meniul si ce ne-am comandat

Din ce am inteles, chef Dumitrescu si-a dorit acest loc sa fie fancy, dar sa aiba preturi accesibile. Mai corect spus, sa te simti ca intr- un restaurant de 5 stele si sa platesti ca la unul de trei.

Asadar, meniul este format din Aperitive (midii marinara cu cartofi prajiti, tartar de somon cu jeleu de rosii sau Aumaniere cu branza de capra si bacon) cu preturi intre 29-34 lei.

Salatele (Perigourdine cu pipote de curcan, cu fenel, sparanghel si somon sau cu branza de capra gratinata) sunt intre 28 si 38 de lei, iar Supele (crema de cartofi cu praz, rosii cu pesto de busuioc si mozzarella, de ceapa sau frcute de mare) intre 14 si 16 lei.

Goccia Goccia

Pastele (cu creveti si dovlecei sau tagliatele cu ciuperci si prosciutto crudo) sunt intre 28 si 32 de lei, iar Felurile Principale (muschi de vita cu sos de vin rosu si legume natur sau ficat de rata la cuptor cu dulceata de fenel) intre 49 si 69 de lei.

Exista si sectiunea Peste si Fructe de mare, unde puteti incerca dorada provencale, somon in crusta de ierburi cu piure de mazare si morcovi caramelizati sau platou de fructe de mare (pentru 2 persoane) la preturi cuprinse intre 38 si 145 lei.

La desert puteti sa va alegeti intre moelluez au chocolat, pomme du sima, trufe pe pat de bezea sau creme brulee - intre 14 si 24 lei. Cafelele sunt 8, 10 lei, iar berile si sucurile sunt tot la fel.

Goccia Goccia

Portiile sunt micute (dar indeajuns de consistente astfel incat sa ne saturam) si vin foarte aranjate (se vede dibacia bucatarului de la MasterChef).

Noi ne-am luat o supa de pui cu taietei, o portie de tagliatele cu ciuperci si prosciutto crudo si una de paste cu creveti si dovlecei. Totul a fost foarte bun si satios. Singura mentiune e ca puteau sa fie mai multi creveti :)

Nu ne-am putut abtine si ne-am comandat si un desert - biscuiti sable cu dulceata de gutui si mascarpone - si bine am facut, pentru ca ne-au satisfacut papilele gustative.

Concluzia

Goccia este un loc frumos. Atent aranjat si conceput, astfel incat tu sa ai o experienta placuta acolo, atat din punct de vedere vizual, cat si al mancarii. Nu este un loc in care iti poti permite sa mananci tot timpul, dar nici unul in care sa te duci doar o data pe luna.

Noi va recomandam cu draga inima sa-l incercati si abia asteptam sa ne spuneti si noua cum vi s-a parut.

Sursa foto





3 comentarii

Goccia - the new hot spot in town sau restaurantul cu unul dintre cele mai frumoase design-uri din Capitala
carmina
#1 -

goccia

picatura (mda, romaneste suna mai putin 'cool' , probabil) e un loc frumos, insa...:
- nefumatorii au parte, ca mai peste tot, de cea mai proasta pozitionare- exact in fata bucatariei, unde e un du-te, vino continuu (noroc ca nu erau prea multi clienti;
- mancarea nu e nici pe departe de inalta clasa- doar arata bine, in rest.... supa de ceapa este o tentative complet nereusita, crusta de ierburi de la somon este un sos de ierburi trantit peste peste( care a fost, totusi, gatit acceptabil, de multe ori e f uscat) iar piureul de mazare, oribil.
Dezamagitor!!

Goccia - the new hot spot in town sau restaurantul cu unul dintre cele mai frumoase design-uri din Capitala
Vladu
#2 -

putina mancare la preturi babane

Portiile sunt extrem de mici, trebuie sa comanzi doua sau trei ca sa zici ca te saturi!

Goccia - the new hot spot in town sau restaurantul cu unul dintre cele mai frumoase design-uri din Capitala
Marius
#3 -

Comentariu nou

Locul arata bine insa serviciile si atitudinea personalului lasa de dorit: am comandat o salata de spanac cu branza de capra si alte ingrediente - am primit doar un bol cu spanac :) - chelnerul a explicat degajat ca probabil a uitat bucatarul sa puna restul; am continuat cu un piept de rata cu sos de citrice - fara sos de citrice! Aceasi explicatie - really?? "Stii cat imi vine sa te jicnesc acum si sa arunc farfuria pe jos!!":D
Totul a culminat la sfarsit, dupa ce am achitat nota - chelnerul a fost calare pe masa sa debaraseze - adica..."ati platit, plecati dracului!"
Pacat de intentie...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera