Frudisiac sau cafeneaua cu design scandinav si mancare sanatoasa din Floreasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Frudisiac este the new hip place to be in Floreasca. Proiect al celor de la Rue du Pain, chiar la cateva strazi mai incolo, e vorba de o cafenea cu design nordic, cafea single origin via Drop Coffee Suedia si meniu echilibrat de breakfast & brunch.

Frudisiac Frudisiac

Amenajarea se prezinta, asadar, destul de lemnoasa si minimalista. Sigur ca tine mult de preferinte, insa noi am inclina sa zicem ca le-a iesit foarte misto, iar atmosfera astfel creata e una relaxata si cool.

Treaba la care contribuie de altfel din plin baristii prietenosi si muzica jazzy & heartwarming de pe fundal.

Frudisiac Frudisiac
Frudisiac Frudisiac
 
De vina sa fie lemnul care ne face sa ne gandim la brazi, lumina, muzica, atmosfera chill per total sau toate impreuna? Cert e ca ne-am simtit la Frudisiac ca intr-o dimineata de Craciun, cand nu te mai grabesti nicaieri si timpul se dilueaza.
 

Clip realizat de prietenii de la DeDesign.tv
 
Ne-a lasat exact impresia genului de loc pentru care iti faci special timp de-o cafea si-un bite inainte de-a ajunge la serviciu, ca sa fii sigur ca iti incepi ziua cu un vibe bun. Insa credem ca si seara ar putea fi frumos la ei, la un pahar de prosecco.
 
Frudisiac Frudisiac
 
Dar sa le luam pe rand. Intai si-ntai, cafeaua de origine, prajita in Stockholm si livrata la Frudisiac in termen de 3 zile de la prajire, se poate bea sub forma de espresso (8 lei), long black (10 lei), cappuccino (13 lei), latte (15 lei), flat white (16 lei) sau V60 (14 lei). Pentru cei interesati, mai multe informatii despre Drop Coffee aici. Pentru restul, ecce cappuccino:
 
Frudisiac Frudisiac
 
Da, baristii sunt certificati, antrenati, priceputi. Dar asta nu inseamna ca vor refuza sa va faca ceva mai plictisitor pentru ei, ca de exemplu un ceai organic din Scandinavia, o infuzie de lemongrass cu ghimbir si lime (12 lei) sau un smoothie (15 lei). 
 
Apa filtrata (cu menta sau cu castraveti am prins noi) este din partea casei.
 
La capitolul seara/alcool, o sticla de Corcova la 187 ml e 15 lei, un prosecco la 200 ml e 18 lei si un Aperol Spritz 20 lei.
 
Trecand la meniul de mancare, acesta este momentan la fel de minimalist ca decorul. Spunem momentan pentru ca se pare c-ar fi atras recent in echipa un chef australian cu ceva experienta de restaurant cu stea Michelin, care va revizui situatia.
 
Pana una-alta, puteti incerca la ei fix o salata (24 lei), 3 feluri de Smørrebrød (15-18 lei), 2 feluri de chec (7-8 lei), granola cu iaurt si fructe (17 lei) si clatite cu ricotta si lamaie, crema de miere si lavanda si fructe rosii (17 lei).
 
Noi am incercat un avo-toast (15 lei) cu avocado zdrobit, curry, seminte de mustar si rosii confiate, caruia i-am adaugat un extra cartof dulce la cuptor (5 lei), si un egg-vocado (18 lei), care aduce in plus avo-toast-ului un ou posat, si caruia i-am adaugat extra sfecla coapta la cuptor (5 lei). Mai exista si un egg-toast cu omleta si somon afumat.
 
Frudisiac Frudisiac
 
Au fost gustoase, nimic de zis, echilibrate, sanatoase, value for money, de apreciat in conditiile in care in Bucuresti nu prea gasesti o chestie atat de banala in alte tari ca avocado toast. Dar noroc ca nu prea ne era foame la 10 dimineata.
 
Pentru ca altceva din meniu nu mai aveam ce sa ne luam in vederea unui mic-dejun mai consistent, in afara de clatitele pufoase cu ricotta (personal nu suntem fani ricotta), granola cu iaurt (ce plictisitor) sau chec (doar bunica ce mai face chec).
 
Nu ca suntem noi fitosi sau vrem sa mancam numai prajituri deconstruite cu infuzii si reductii a la masterchef, dar inca ne mai place sa asociem ideea de a manca in oras cu exclamatii ca delicios, special, wow, trebuie sa mergi si tu sa incerci. 
 
Frudisiac Frudisiac
 
Intr-adevar, combinatia cu ricotta ne-a surprins, fiind mai buna decat ne asteptam, iar rezultatul light si fresh pentru micul-dejun. Checul cu lamaie si mac, bun si el alaturi de un cappuccino sau o cafea tare, altfel nespecial de sine statator. 
 
Ca sa tragem niste concluzii, vizita la Frudisiac ne-a facut sa meditam un pic asupra conditiei de "carciuma" in Bucuresti. Ce ne convinge in alegerea locurilor preferate, cele in care revenim cel mai des? Sigur ca pentru fiecare dintre noi, motivele sunt diferite, variind de la amenajare, atmosfera si meniu la pret, zona si clientela.
 
Insa trecand peste toate astea, un loc ar trebui sa te faca sa iti amintesti de o experienta avuta acolo si, ideal, sa revii pentru acel ceva, constant. Fie ca acel ceva este un fel de mancare, un standard de a prepara mancarea, doar un loc cozy de pierdut timpul sau orice altceva.
 
La Frudisiac am incercat tot ce ne doream sa incercam din meniul actual si am reveni, in principiu, cam o data pe luna, cand ni se face pofta de un toast cu avocado. Mai des pentru cafea, daca suntem prin zona. Asta daca nu se schimba nimic.
 
Vom urmari deci cu mare interes noul meniu semnat de noul chef. Locul are prea mult potential ca sa ramana la stadiul asta.
 
Va recomandam si voua sa le faceti macar o vizita, e de bifat. Asteptam impresii despre cum v-a placut.
 
Album foto aici




Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera