French Revolution aduce eclerurile frantuzesti in Floreasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu ca n-ar exista un Paul, un Chocolat si un Rue du Pain care sa asigure necesarul de ecleruri frantuzesti in Floreasca, dar nu strica niciodata un loc specializat anume in asa ceva, corect? Si prin specializat intelegem vreo 11 sortimente de ecleruri sub acelasi acoperis, numar la care au ajuns oamenii de la French Revolution.

Pentru cei care nu sunt la curent cu scena food a Bucurestiului, "revolutia" eclerurilor a inceput anul trecut, odata cu inaugurarea boutique-ului FR de langa Ateneu. Puteti citi articolul despre primul lor magazin aici, n-o sa mai repetam decat faptul ca ingredientele folosite se vor naturale, iar rezultatul final se vrea si el creativ si "revolutionar".

Asa ca ne-am bucurat auzind ca au deschis de curand un magazin chiar vizavi de piata Floreasca, pe Banu Antonache.

French Revolution Floreasca French Revolution Floreasca

Cunoscandu-le deja produsele, recunoastem ca am mers la ei cu gandul bine conturat de a manca hulpav un ecler in fata magazinului, in picioare, de preferat alaturi de-un pahar de rose, racit. Varianta urbana, de Floreasca, a covrigului cu iaurt mancat in gara. Sau suntem singurii care visam la ziua in care eclerul gourmet va deveni street food?

In orice caz, masinile parcate pe trotuar, blocand chiar intrarea in magazin, nu ne-au incurajat la asa ceva.

Spre deosebire de magazinul de pe Constantin Esarcu, care chiar are o bancuta in fata, cel de pe Antonache nu a avut parte de nicio amenajare in acest sens. Pacat, credem noi, ca l-au gandit in felul acesta de take-away rece.

Si interiorul te face sa te simti ca-ntr-o farmacie, totul este imaculat si gol, in afara de galantar. Nicio muzica, nicio viata. Iti iei eclerul si pleci. Plus ca in afara de cafele (6-12 lei), apa (6 lei) si niste sucuri de fructe, nu au altceva.

Preturile au ramas aceleasi, 11 lei orice ecler si 66 lei o cutie cu 12 miniecleruri.

Cele 8 sortimente initiale sunt: Mille-feuille Vanille Bourbon (vanilie), Choco Lait Noisettes (ciocolata cu lapte si alune de padure), Choco Noir (ciocolata neagra), Classique Cafe (cafea), Caramel au Beurre Sale (caramel cu unt sarat), Noix de Coco (cocos), Pistache (fistic) si Citron Vert (initial doar lime, ulterior + busuioc).

Noutatile sunt Mangue (mango), Citron Meringue (crema de lamaie si bezea) si Chantilly (frisca, vanilie si fructe).

Le-am luat sa le-ncercam pe ultimele 3, acompaniate de favoritul nostru de data trecuta, mille-feuille vanille bourbon, si de noua interpretare citron vert basilic.

Cu ele in brate am mers alaturi, la Ethic Wine. Ne-am asezat la butoiul de-afara, am luat o sticla de Faurar Rose de Ceptura (23 lei, cat 2 ecleruri) de la rece si ne-am implinit fantezia zilei. Nici n-aveam cine stie ce pretentii, nu-i asa?

Preferatul nostru a ramas vanille bourbon, urmat indeaproape de citron meringue si chantilly.

Singurul care nu prea ne-a spus mare lucru a fost mango, dar poate n-am gustat noi cum trebuie povestea din spatele produsului. 

De asemenea, ne pare rau ca am ratat eclerul Summer Well, cu portocale si ghimbir, si mai recent adaugat in meniu, in parteneriat cu festivalul Summer Well de la Domeniul Stirbey.

Am aflat despre el de pe Facebook, verificand informatii pentru articolul de fata. In magazinul din Floreasca nu era trecut in meniu, nici semnalizat aparte in galantar sau recomandat de vreuna dintre cele 2 domnisoare vanzatoare. 

Dar tot raul spre bine, probabil n-ar fi facut pereche atat de buna cu rose-ul. Revenim sa-l incercam la un prosecco.

In concluzie, le uram bun venit in Floreasca eclerurilor French Revolution. Orice ecler in cartier e un pas inainte, chiar daca trebuie sa faci mai multi pasi inainte pana te poti opri pe undeva sa-l mananci. Nimic iremediabil, insa.

Asteptam impresii: ati incercat eclerurile French Revolution, ati fost in noul magazin din Floreasca, aveti de gand?

Album foto aici

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera