Form fusion - retete duse la rang de arta intr-un decor berlinez

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Form fusion este acel restaurant cu gradina la care te duci pentru maiestria bucatarului. Te duci pentru combinatii inedite de ingrediente, muzica funky in surdina, decor minimalist care te transpune instant pe o straduta din Berlin.

Cu toate acestea, esti in Bucuresti pe Vasile Lascar 173.

Pentru zilele calduroase, aveti la dispozitie (si) o gradina boema.

Atmosfera

Vorbim de o atmosfera autentica de Berlin, doar ca la Berlin ai da de 4 ori mai mult pe mancare si bautura.

Muzica funky, ambientala, uptempo, jazzy.
De dat din picior. De miscat usor din corp in timp ce-ti ciocnesti paharul de vin.

Un loc de poveste - o poveste minimalista cu arome de cea mai buna calitate, dupa cum aveam sa aflam o data ce am golit farfuriile.

Fiecare fel de mancare are un twist al lui, un ingredient care te surprinde, un sos care vine "la fix" si-un chelner cu care te poti consulta, in caz ca esti nehotarat.

Ce gasesti in meniu si preturi

Cel mai interesant lucru la meniu este ca te pierzi printre retele si-ti vine sa comanzi tot, de curiozitate. Ai de ales intre supe 16-18 lei, antreuri 14-38 lei, paste 23-34 lei, coaste de porc - 43 lei, Somon Firenze - 47 lei, burgeri - 43 lei.

Apropo de combinatii si ingrediente, din meniu ne-a facut cu ochiul Curcanul Castellon cu sos de chorizo cu branza de burduf piure de cartofi cu trufe zucchini si morcovi aromati (32 lei) - il incercam data viitoare.

Berea e 9 lei, la fel si apa, cafeaua e 8 lei, sticlele de vin pornesc de la 70 lei, iar chelnerul iti recomanda bauturile in functie de felurile de mancare comandate.

Lista de deserturi include: mousse de ciocolata cu Oreo si coulise de caise si merisoare (19 lei), tarta cu mere, nuca si creme patissiere (16 lei) si altele.

Ce am comandat si cum a fost

Supa de ciuperci si trufe negre cu bulgarasi verzi din branza de burduf 18 lei

Cuvintele-s de prisos aici, caci am filmat "momentul" si-am lins tot din farfurie.

Hummus cu crema de caju muguri de pin si salata tabouleh cu fruxte 21 lei

Bunbunbunbun cu o lipie pe care s-a presarat ulei de masline inainte si ceva cascaval topit. Plus sirop de rodii. Si muguri de pin. Am terminat lipia inainte sa terminam humusul. Ori a fost prea mult hummus, ori prea putina lipie.

Schnitel Form cu cartofi la cuptor sos Duxelles 29 lei

Stiti concertele-alea la care se striga BIS 10 minute pana se-ntoarce artistul pe scena? Pai daca Schitel Form ar fi o trupa, numa' scenarii de bis-uri prelungite ar avea. De testat neaparat. Ditamai schitelul gustos cu crusta crocanta si branza topita. Iar sosul ala e mmmm. Pe pat de cartofi condimentati nu-stim-cu-ce, dar buni-tare.

Risotto mix de ciuperci si parmezan 29 lei

Mult si bun. Se simte ca retetele-s speciale, gandite tacticos in combinatii de gusturi care sa te surprinda, fie si printr-un mic detaliu. Cum ar fi untuozitatea compozitiei. Greu de descris, usor de-ncercat. Puteti alege intre mai multe feluri de risotto: cu fructe de mare, cu somon sau sos rosu.

Tort choux cu mascarpone si caramel - 18 lei

Cam cat de bun sa fie? + niste praf (magic) de Oreo



Form fusion te face sa vrei sa mananci mai incet ca sa te bucuri de experienta culinara.

Un fel de bucatarie dusa la rang de arta. Si prin gust si prin prezentare. Am dat de retete delicioase transpuse intr-o maniera artistica. Pe langa gust, arome, condimente, vorbim de o prezentare vizuala care iti cam face cu ochiul.

O masa in 2 persoane, cu tot cu bautura, te (a)duce la 150-200 lei. Daca te rasfeti.

Si retele-astea sunt numa' bune de-adus niste zambete de satisfactie culinara. Ne-a placut. Mai venim.

Vezi mai multe poze aici.





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera