Fior di Latte sau restaurantul in care mancarea juratei Masterchef Patrizia Paglieri este la fel de buna ca poeziile patronului Marius Tuca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Adica super buna, dar exact invers. Pesemne poezia se vrea a fi greu de digerat, si la propriu, si la figurat.

Taramul poeziei in cauza este bulevardul Primaverii, una din cele mai scumpe zone din Bucuresti, pentru neinitiati.

Deschis pe la inceputul lui decembrie in locul lui Osho Fish, care mai apoi devenise Retsina, Fior di Latte se autointituleaza Gelateria Cucina e Poesia si isi propune sa aduca putina poezie in vietile ca o eterna primavara ale celor care si le duc prin zona si nu mai stiu ce sa faca cu ele. Sau cu banii.

Corporatistii din piata Charles de Gaulle sunt vizati doar in masura in care isi permit sa comande din meniul a la carte, un proiect al juratei Masterchef Patrizia Paglieri, si sa nu se grabeasca asteptand mancarea.

Meniul zilei nu exista la Fior di Latte, probabil este lipsita de poezie o oferta convenabila la pret si servita repede. In conditiile in care pana si Osho, alaturi, cu un bon mediu de 150 lei de client, are un meniu al zilei la 23 lei.

Absenta unui meniu de pranz este o strategie indrazneata care s-ar putea sa functioneze sau nu intr-un oras al contrastelor, inca grav afectat de criza economica, cum este Bucurestiul.

In rest, o gramada de straini, mai nimeni nu vorbeste romaneste pe la mese. Ne-am lamurit asadar asupra targetului.

Atmosfera e placuta pe terasa, ignorand traficul bara la bara din Primaverii intr-o zi de lucru si zgomotul de la cladirea in constructie de alaturi. Le-a reusit o amenajare simpatica si in interior, mai frumos decat era Retsina inainte.

Aparent actionarul Tuca are un model preferat de scaun, acesta in X, pe care il foloseste si in Cherhanaua Ancora. Probabil a mers pe mana aceluiasi furnizor de mobila, cu acelasi stil mediteranean in nuante deschise.

Serviciul ni s-a parut bun, initial. Chelnerii sunt prompti si bine educati, nu te deranjeaza in niciun fel, dar ii ai mereu la dispozitie in apropiere. Eticheta usor pretentioasa pe care o practica contrasteaza un pic cu vestimentatia (unii erau in blugi si adidasi), dar isi fac bine treaba la capitolul servire si contribuie in acelasi timp la atmosfera degajata.

Probleme au fost la recomandari si facturare.

Sa ne explicam. Din neatentie, pe care ne-o asumam, n-am verificat nota de plata inainte de a pleca din restaurant si am platit direct, fara sa observam ca avea trecute 2 cafele espresso pe care nu le-am consumat.

Am observat mai tarziu, cand am inceput sa punem cap la cap toate detaliile pentru cronica de fata.

Nu este o problema de bani (2x12=24 lei), cat de situatie. O punem pe seama unei incurcaturi, lucru inacceptabil pentru un restaurant premium din Primaverii. Cu atat mai rau daca ar fi fost intentionat. Speram sa nu fie asa.

Altfel, au o cafea buna, am incercat-o sub forma unui cappuccino (14 lei) si am fost placut impresionati.

De altfel, o alta bila neagra, impresionati am ramas doar pana a ajuns mancarea  - dupa couvert puteam pleca.

Sticks-urile, painea si uleiul de trufe au fost bune, trecand cu vederea prezentarea, pe servetel si cu scobitori din plastic. Ne-am mirat ca nu le-am regasit pe nota de plata - sunt destule restaurante la care couvert-ul se plateste.

Cu mancarea propriu-zisa a fost alta poveste. A plecat de la faptul ca oscilam, pentru felul principal, intre burgerul de vita cu fontina, ceapa, salata, pancetta, rosii si cartofi prajiti (43 lei) si cotletele de miel cu sos de menta (79 lei).

Intrebat ce recomanda, ospatarul a ales, evident, preparatul mai scump, despre care a spus ca "este excelent". Am luat astfel mielul cu broccoli (18 lei) alaturi, la un pret total de 97 lei, cat o friptura la Osho sau Vacamuu.

Evident si ca mai bine luam burgerul. Cotletele de miel au fost cea mai mare teapa din ultima vreme, de mult nu mai mancasem asa scump si degeaba. Deloc fragede, abia se puteau taia si mesteca; sosul de menta ce le-a mai salvat.

Iar daca asta a fost recomandarea ospatarului de "excelent", oare ce o fi in restul meniului?

Celalalt metropotam apucase sa ia o portie de tagliolini cu trufe proaspete si parmezan (47 lei), paste facute in casa.

Daca n-ar fi, nu s-ar povesti. Bunatatile Patriziei. Facute ca să iti dea fiori de placere.

Sursa Facebook Fior di Latte.

Dacar n-ar fi marketing, chiar ca nu s-ar povesti. Bunatatile Patriziei nu ne-au impresionat deloc, au fost banale.

Am incercat cu sufletul deschis sa obtinem si cea mai mica satisfactie de pe urma pastelor. Gustam, mestecam, analizam, inghiteam si apoi din nou, in liniste si concentrare. Nimic. Nicio aroma, de umplut stomacul si atat.

N-am putut sa nu ne amintim de un restaurant mediteranean asemanator, parca tras la indigo, Studio 80 din Pipera. Design frumos, fite, zona, preturi peste medie pentru mancare mediocra care suna bine. Asta e nivelul in piata.

Dar am zis sa fim cinstiti pana la capat si sa incercam si un desert. Macar dulciurile sa fie bune.

Trecand cu bunavointa peste denumirile in franceza de balta - poezia si gramatica, soarele si luna, nu? -, am luat o tarta cu lamaie (12 lei), pe care o alegem de fiecare data cand avem ocazia. Pare mica, dar exista o explicatie.

Cand te-au trecut fiorii ultima data, la un desert? Esentele tari se ascund in forme mici. ‪#‎dulciuricufior‬

citatul de aici

Cu siguranta nu ne-a trecut niciun fior gustandu-le tarta. Cat despre esentele tari, intr-adevar toate erau cam tari: si bezeaua, si blatul, chiar si crema de lamaie din interior. Conditii in care ne-am bucurat ca am primit o portie mica.

Am mancat tarta cu lamaie in multe locuri din Bucuresti, si in putine a fost atat de proasta. Dar nu ne credeti pe cuvant daca vi se pare ca in poze dulciurile arata bine, poate am avut noi ghinion si am nimerit una mai veche.

Mergeti si incercati-le pe stomacul si portofelul vostru, apoi reveniti cu impresii. "Inghetata vietii" va asteapta.

Ca sa va faceti o idee asupra meniului (nu au inca site), il gasiti integral in albumul nostru, pe categorii: mic dejun (17-36 lei), piadine (23-24 lei), antipasti (15-105 lei), paste facute in casa si risotto (22-97 lei), creme- supe (22-49 lei), salate (19-38 lei), peste si fructe de mare (38-260 lei), fel principal carne (27-120 lei), garnituri (7-24 lei), gelato (8-32 lei), deserturi (18-26 lei), bauturi pe baza de cafea (12-24 lei), de lapte (10-22 lei) si racoritoare si sucuri (8-22 lei). 

Concluzie: noi ne-am lamurit cum e cu poezia la Fior di Latte. O strategie de Facebook si atat.

In rest, preturi foarte mari, cu mancare care nu isi merita banii, ingrediente care dau bine in meniu si pe nota de plata, dar nu si in farfurie, retete banale la care se da gres. Nu recomandam si nici nu vom mai reveni anul acesta. Daca rezista, poate la anul.

Vom prefera sa credem ca chef Patrizia Paglieri nu trece prea des prin bucataria Fior di Latte si nu este la curent cu standardele la care sunt servite felurile de mancare pe care le-a semnat. Produsul final nu prea ii face cinste.

In loc de incheiere, va lasam cu una dintre perlele creatiei "tucăesciene". Poemul se numeste, inspirat, Nota, va rog!

Ah, PS: nu ne-au dat bon pentru bacsis. Sigur un alt ghinion.





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera