Fine dining turcesc sau Divan ajunge in Floreasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stiati ca restaurantul turcesc Divan din Centrul Vechi are, de ceva vreme, un fratior mai mic, dar mai cool, in Floreasca?

Si cand spunem mai mic, ne referim la varsta, nu la suprafata! Deschis in locul restaurantului The Lounge, care si el la randul sau luase locul The Gang-ului, Divan Floreasca este amenajat cu mult gust de catre bine-cunoscutul arhitect Cristian Corvin:

Divan Floreasca Divan Floreasca
Divan Floreasca Divan Floreasca

Un mix simpatic de obiecte otomane vechi si noi, pereti acoperiti de covoare turcesti autentice si carpete Kilim, ospatari imbracati traditional.. toate bune si frumoase, mai putin lumina un pic prea intima, ca sa zicem asa, pentru gustul nostru.

Probabil ziua macar mesele de la geam au parte de lumina naturala, iar seara probabil ca mizeaza mai mult pe atmosfera chill out - concret insa, ne-am chiorat intai in meniu, dupa care in farfurii, incercand sa identificam ce mancam pe semi-intuneric.

Motiv pentru care ne-au iesit si fotografii atat de proaste. Va lasam totusi sa descoperiti in ele niste hummus (12 lei), saksuka - vinete prajite cu ardei iute, cartofi si rosii (14 lei), ceai turcesc de mere (10 lei), lipii fierbinti si o ciorba de linte (14 lei):

Hummus, saksuka, lipii si ceai turcesc Ciorba de linte

Za meze nu prea ne-au incantat (greu mai gasesti un hummus cu adevarat bun zilele-astea.. ), in schimb lipiile calde au fost delicioase, iar ciorba de linte cel putin interesanta. Se contureaza totusi prin ele o anumita clasa, confirmata de kebap:

Un "platou mixt Divan" la 67 lei, pentru c-am vrut sa le-ncercam pe toate - kebab iute din carne de vita si oaie cu vinete, "cotleŇ£ele" de berbec la gratar, frigaruie de vita si oaie, frigaruie din piept de pui si frigaruie din aripioare de pui. Foarte bune si am mancat pana chiar n-am mai putut.

Recunoastem ca nu degeaba se lauda Salih, bucatarul lor turc, in meniu, cu carnea frageda perpelita deasupra gratarului cu foc de carbuni. Whatever, Salih, fa cum stii, c-o faci bine!

Increzatori de-acum in viitor, am poftit si la desert - ceva mai special, ca ne-am saturat de acelasi cataif sau gullac pe care-l mancam in toate bombele turcesti de cartier. Halva turceasca la cuptor, servita fierbinte (22 lei) si cafea (10 lei), de gust.

Ce sa mai, musai sa le-incercati halvaua asta. Pentru ca sa ne-ntelegeti: nu ne place in mod special halvaua, iar cea pe care-am primit-o avea pana si nuci intregi prin ea (si in general nu ne plac nucile). Dar vai, cat de cremoasa si fina devenise la cuptor, ca un mousse de seminte, iar nucile atat de crocante completau perfect the smoothness.. Chiar ca turkish delight!

Halva la cuptor Cafea turceasca

Concluzia ne-a fost destul de evidenta: Divan Floreasca este intr-adevar urmatorul nivel la capitolul restaurante turcesti. Fine dining, high-end? Poate, daca mai lucreaza Salih un pic si la hummus-ul ala :) E drept insa ca nici noi nu am incercat cele mai fancy feluri din meniu - de exemplu frigaruia speciala cu prepelite sau pieptul de rata preparat in stil turcesc (fiecare la 120 lei).

Dar ne-a placut la ei & vom reveni (hm, ofera mic dejun turcesc la 29 lei) si va recomandam si voua sa le faceti o vizita.

Asteptam impresii + gasiti toate pozele intunecate si nereusite in albumul foto. Because Photoshop is bad, mkay?





4 comentarii

Fine dining turcesc sau Divan ajunge in Floreasca
Dana
#1 -

:)

un loc in care intre in atmosfera si servirea a fost foarte buna, la fel si mancarea iar deserturiile super. Eu nu mananc foarte multe dulcuri dar kataiful cu fistic a fost genial. :) Sper sa va placa si voua

Fine dining turcesc sau Divan ajunge in Floreasca
dynamic
#2 -

OK

Am mancat la acest restaurant in urma cu cateva zile. Am ramas surprins cat de aglomerat este, in sensul ca daca nu aveai rezervare, sansele erau mici de a gasi masa libera. Restaurantul are 2 zone: zona de mese cu scaune destinate servirii mesei si zona de canapele, unde mai degraba poti servi ceva de baut. Mancarea a fost foarte buna, per general (hummus cu pastrama, salata de patrunjel, saksuka - a venit foarte rece, probabil au uitat sa o incalzeasca inainte de a o aduce, acili ezme, divan kebap - o selectie speciala pentru 2 persoane, dar care nu contine cate 2 bucati pentru toate produsele, cataif cu branza si inghetata, cataif cu fistic, specialitate de dovleac cu nuci - nu o recomand). Am primit din partea casei 2 lipii pentru 4 persoane, in conditiile in care la alte mese au fost aduse cate o lipie pentru fiecare persoana. Servirea a lasat foarte mult de dorit, practic aceasta se face in functie de haina pe care o porti in momentul in care intri pe usa restaurantului, de pitipoanca care te tine de mana (utila cacofonie) si de bolidul pe care il parchezi pe unul din cele 5 locuri de parcare din fata restaurantului. Preturile sunt direct proportionale cu zona in care se afla restaurantul, adica cam cu 30-40% mai mari decat ar fi normal tinand cont de calitatea mancarurilor. In concluzie, acest local serveste mancare buna, in general, foarte scumpa fara exceptii si daca ai ghinionul sa gasesti loc langa peretele de sticla exterior, vei simti un curent de aer rece pe toata perioada cat vei sta acolo.

Fine dining turcesc sau Divan ajunge in Floreasca
Lolo
#3 -

Divan

Ai dreptate cu humusul, e cel mai prost pe care l am mancat vreodata. Nici salata de vinete nu e grozava. Dovleacul copt e naspa de a dreptul insa cataiful cu fistic e genial. Si nici carnea de miel nu e rea deloc.

Fine dining turcesc sau Divan ajunge in Floreasca
Lolo
#4 -

Divan

Uitasem de 'ienicerul' care ne a servit, Mihai: excelent.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera