Eden Bistro - restaurantul hipsterilor din palatul Stirbei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

S-a racit considerabil afara, astfel ca gradina de vara Eden si-a inchis portile. Dar, acum, aveti un alt motiv pentru a nu ignora acest loc pana in primavara lui 2015: Eden si-a deschis bistro.

Localul este deschis de cateva zile, asa ca totul e frumos si miroase a nou. Si ca sa lamurim o chestiune de la bun inceput, termenul "hipster" din titlu nu este unul peiorativ, ci este folosit doar pentru a va face o impresie despre clientela majoritara a acestui nou bistro: tineri cool, urbani, conectati la cele mai noi trenduri, publicitari etc.

Eden Bistro Eden Bistro

Bistro Eden este decorat simplu, aproape minimalist. Podeaua nu a fost schimbata in vreun fel, a fost pastrat acel model de "bucati de marmura pe fundal roscat", intalnit in majoritatea cladirilor comuniste. Mobilierul este simplu: mese si scaune de lemn, banale si fara prea multa personalitate.

Insa, din loc in loc mai descoperi cate o mica pata de culoare si originalitate, cum ar fi niste tablouri sau o ilustratie cu Tei Besc, de Madalina Tantareanu, o "lustra" de la dizainar, un poster cu Politist Adjectiv etc.

Prima incapere este dominata de barul din lemn masiv, cu sticlele de bautura aranjate la geam, si completat de un salad & raw juice bar. Fix langa usa de la intrare, frigul este topit de o soba verde de teracota.

In rest, doar cateva masute cuminti si ordonate. Oricum, avem vaga banuiala ca odata cu trecerea timpului, Eden Bistro se va umple de tablouri sau instalatii de arta contemporana. 

Eden Bistro Eden Bistro

Preturile nu sunt mari, ci tipice pentru restaurante din centrul Bucurestiului. Pastele costa de la 17 lei in sus, salatele in jur de 15 - 20 de lei, felurile de mancare din pui de la 20 de lei in sus, cele din vita in jur de 40 de lei etc. Gasiti in meniu si preparate mai sofisticate din rata, peste sau fructe de mare, la preturi ceva mai piperate.

Am comandat niste bruschete cu ansoa, rosii uscate si pasta de masline si o portie de spaghete bolognese. Din partea casei ni s-a adus si niste feliute de paine prajita cu unt cu verdeturi. Nu stim daca am primit tratament special, numarandu-ne printre primii clienti, sau asa se va intampla cu toti cei care vor lua masa aici.

Eden Bistro  Eden Bistro

Bruschetele au fost gustoase, combinatia fiind una foarte reusita, mai ales ca erau atinse si de un pic de usturoi. Spaghetele au venit intr-o portie generoasa, imensa chiar, cu multa carne de vita, dar pastele in sine nu erau de o calitate foarte buna - suspectam ca ar fi fost dintre marcile mai modeste de pe piata.

Bauturile au aceleasi preturi din gradina de vara, adica maricele: berile de la 8 lei in sus, cocktailurile 22 de lei, sticlele de vin de pe la 60 de lei in sus etc.

Atmosfera este foarte placuta, pe toata durata sederii noastre ne-am delectat cu un jazz nu foarte intruziv, in surdina. "Ospatarii hipsteri" au fost amabili si atenti, iar la sfarsit ne-au cerut si sugestii, avand in vedere ca eram printre primii clienti.

In concluzie: Eden Bistro e un loc placut, cu potential, cu atmosfera boema, mancare ok si unde o masa in doi va scoate undeva pe la 50 de lei cu tot cu bauturi. Mai trecem.

Vezi mai multe poze din Eden Bistro

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera