Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Probabil stiti povestea Simbio: acum ceva timp o cafenea micuta si cam nespeciala in Centrul Vechi, de curand un (open) kitchen & bar amenajat relativ misto intr-o casa mare si veche de-un secol pe strada Negustori, din zona Mosii Vechi.

Plus multa valva in jurul deschiderii noului Simbio...

Simbio Simbio

Amenajare relativ misto pentru ca, pana la urma, tine de gusturile fiecaruia.

De exemplu, noua barul de la demisol ni s-a parut intunecat si sufocant (nu intelegem cum sunt unii oameni care pot lucra la laptop acolo), dar e totusi de apreciat ca exista un spatiu dedicat pentru fumatori.

Simbio Salon fumatori @ Simbio

Nefumatorii sunt mai aerisiti si luminati, avand la dispozitie intreg parterul, impartit in 2 saloane (salonul cu luminator si salonul cu soba verde) si 2 camere (camera mica si camera mare), cum le place celor de la Simbio sa isi alinte incaperile.

Simbio Simbio
Simbio Simbio
Simbio Simbio

Simpatic, daca apreciati designul urban cu o atingere de vintage. Noi ne-am simtit aproape bine in decor, trecand cu vederea amestecul obositor de lumina naturala cu artificiala din miezul zilei si du-te-vino-ul specific unui local atat de la moda zilele astea.

Ca sa va faceti o idee despre acest aflux de oameni cool, am fost chiar intrebati la intrare daca avem rezervare. Ziua in amiaza mare, intr-o zi banala de lucru, intr-o zona un pic peste mana, fara corporatisti sau birouri prea multe. Wow, de cand nu am mai auzit una ca asta, oare cate restaurante din Bucuresti mai primesc rezervari pentru pranz? Nu ca nu ar accepta...

Cu meniul lor eram deja familiarizati de-aici, asa ca stiam ce vrem. Meniul este relativ scurt, neoferind foarte multe variante.

Astfel ca pentru noi fost o alegere prea usoara: carnivorul a luat burgerul de vita cu ceapa caramelizata, branza cheddar si bacon + cartofi cu rozmarin la cuptor (34 lei), vegetarianul niste oua ochiuri (9 lei) cu salata (8 lei), iar veganul burgerul din quinoa, naut si dovlecel, cu avocado si servit cu salata verde (24 lei). Plus un Very Berry Smoothie (14 lei) cu fructe de padure si banana.

Burger One served with baked potatoes Ochiuri cu salata
Quinoa Burger served with green salad and vinaigrette dressing Very Berry smoothie

Burgerul de vita a venit pe fondul experientei cu burgeri buni de la Buffalo Baz, recent incercatului diner american din Floreasca. Daca Masterchef-ul Baz ne-a convins sa ii mai trecem pragul cu niste burgeri de nota 8, Simbio abia si-a calificat burgerul de-un 6.

Ceapa caramelizata ce-a incercat sa mai salveze situatia insa a esuat intrucat e singurul gust cu care ramai dupa ce mananci burgerul. Iar cartofii la cuptor mai mult rau au facut, asa cruzi in interior cum erau. Au ramas in farfurie.

Dar mai ales de burgerul vegan cu quinoa am fost dezamagiti, dupa ce ne creaseram alte asteptari citind diversele laude aduse lui in online. Sigur ca n-a fost rau, dar nici prea grozav, pur si simplu ne-a fost indiferent. Nicio aroma si nicio bucurie, ca si cum mancam ceva doar ca sa ne umplem stomacul, iar garnitura de salata verde a fost chiar mai trista decat cartofii nefacuti.

Ca sa stabilim cu aceasta ocazie o scara a burgerilor vegani din Bucuresti, pe cel de la Simbio il situam totusi deasupra uscatului burger-falafel al celor de la Vivo, dar mult sub deliciosul burger cu sfecla si naut pe care-l face bistrot-ul frantuzesc Voila.

De la ochiuri deja nu mai aveam cine stie ce asteptari de oua a la The Hundred-Foot Journey (film in care patroana unui restaurant frantuzesc cu o stea Michelin judeca orice bucatar dupa o simpla omleta), asa ca le vom numi doar banale.

Smoothie-ul a fost in schimb foarte bun si vi-l recomandam cu incredere - am mai luat si apa plata (7 lei) si bere Pilsner (12 lei).

Am vrut sa ne intarim concluzia cu un desert. Grea alegere, de data asta. Desertul zilei era o plictisitoare placinta cu mere, tarta cu nuci nu era inca gata, clatite pufoase sau french toast parca nu mai intrau dupa burgeri, iar inghetata cu fructe proaspete si fulgi de secara nu e chiar desertul sofisticat al visurilor noastre. Asa ca am cerut recomandarea chelneritei..

Ca o paranteza, chelnerita a fost foarte prietenoasa, naturala si de-un zambet sincer, pentru care-ar trebui poate sa primeasca un premiu. In schimb, fie prea putin experimentata in recomandari si psihologia clientului, fie prea increzatoare in "brandul" si creatiile Simbio.

Absolut convinsa ca ne va placea la nebunie, ne-a recomandat misteriosul desert Bombshell (13 lei), despre care nu a vrut sa ne dea niciun detaliu, catalogandu-l drept surpriza. In meniu, nu scrie despre el decat "Ciocolata. Vanilie. Ananas. Cum nu le-ai mai incercat". Curios, nu...?

Bombshell Bombshell

Ne-am gandit sa il incercam in ideea cum ca era singura varianta de a evita deserturile pe baza de cereale sau inghetata. Am avut ghinion, ne-am inselat, pentru ca fix asta am primit.

Pat de cereale, mana de bucatele de ananas confiat, cupa de inghetata in shell de ciocolata si crema de vanilie calda, care turnata peste coaja de cioco, o topeste si voila inghetata. Ceva mai dezamagitor de-atat, mai rar.

Pentru faptul ca ne-am distrat cu chestia asta pe nota de plata, am zis sa nu fim dificili si sa o si incercam. Durere de maxilar din a doua lingurita de fulgi pe care nicio crema sau inghetata nu-i putea ajuta sau schimba in inecaciunea lor. Mai bine luam clatite, se promiteau pufoase.

Ca sa tragem si niste concluzii, Simbio(za) intr-adevar inseamna prieteni. Noul Simbio este intr-un loc mult mai mare, aerisit si bine aranjat; se vede ca, pe langa bani, au fost investite o gramada de bun gust si energie.

Insa experienta culinara banala noi o punem pe seama unui simplu caz in care niste prieteni nu au curajul sa te critice, cand e cazul, si sa-ti spuna in fata unde si cum trebuie sa-ti imbunatatesti produsul.

Noi vom fi un pic mai putin prieteni si un pic mai mult sinceri si vom spune asta pana la capat: aveti spatiul, amenajarea, atmosfera, serviciul, prietenii si comunitatea, plus recentul hype. Toate astea pot fi aliniate cu o experienta culinara mai buna.

Astazi, parerea noastra este ca meniul si produsul final au cel mai mare potential de imbunatatire. Nu mai suntem in 2010 si in Centrul Vechi ca sa ne bucuram la salate care arata in felul asta, iar oamenii sa aiba doar cuvinte de lauda despre asta.

Locuri noi si misto apar si se inchid in fiecare luna. Prea putini dintre cei care rezista au rezervari la pranz mult timp. Altfel, Simbio poate ramane un loc foarte misto unde oamenii cred ca mananca bine. Ar fi pacat sa ramana doar asa...
 
Deci ne revedem in 6 luni, Simbio, bafta, ne place de tine!
 
Al tau prieten sincer,
metropotam

Ca de obicei, asteptam si comentariile voastre mai jos, album foto aici.





16 comentarii vrei sa comentezi?

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
malamute
#1 -

Uau.

Cred ca e prima oara cand citesc o cronica de restaurant si aud autorul scrasnind din dinti.

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
ana
#2 -

srsly?

aproape ca as fi considerat acest review unul obiectiv si impartial, daca titlul nu l-ar fi dat de gol ca rautacismul care este...:-)

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
Echipa Simbio
#3 -

Comentariu nou

Multumim pentru vizita si pentru review. Desi am crescut si ne-am schimbat casa, am pastrat acelasi Simbio, aceeasi atmosfera prietenoasa si acelasi meniu relaxat. La acesta se vor adauga meniul de pranz si cel de seara pe care le pregatim si, in curand, va asteptam sa le incercati. Va tinem la curent.

Echipa Simbio

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
Stan
#4 -

Comentariu nou

Am citit textul si comentariile si nu prea-mi place comentariul echipei Simbio.
As fi fost mult mai frumos sa fi zis: "Ok, multumim de parere, o sa analizam cele scrise de voi". Pana la urma chiar opiniile negative sunt cele care ne fac sa crestem.
In fine, eu oricum am sa testez si noul Simbio si daca-mi place, raman:)

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
Camelia
#5 -

hmm

Mi s-a parut un review rautacios, scris de parca ati vrea sa va razbunati. Sesizez multa frustrare si prea putin profesionalism (in primul rand sunteti jurnalisti, nu niste copii mofturosi care considera ca o tarta de mere e "banala". Snobism specific parvenitilor. O abordare nefericita si scuze ca trebuie sa o spun , usor retarda, dat fiind absenta unui vocabular variat care ar trebui sa fie punctul forte al unui redactor (romgleza, expresii pe care jurnalistului ii e lene sa le traduca si, in general, o abordare specifica hipsterilor expirati, dar plini de importanta).
Cred ca recenzia putea fi scrisa cu mai mult profesionalism si fara atat de multe epitete descurajatoare. Intentionez sa incerc si eu Simbio, insa cred ca puteati fi la fel de incisivi, dar mai eleganti.
Nu am nicio legatura cu restaurantul, pur si simplu am analizat textul din punct de vedere al prezentarii estetice si al vocabularului extrem de redus. Uitati engleza cand scrieti un text care se vrea a fi in romana, traim in Romania si expresiile ar trebui traduse.

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
Ina
#6 -

Comentariu nou

ok, chiar voiam sa incerc dar acum m-am lamurit, nu ma risc,,.thx

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
bianca
#7 -

feedback bun

În sfârşit citesc un feedback de calitate şi sincer pe metropotam. Am vizitat şi eu de curând acest restaurant şi am avut aceeaşi impresie - great, modern place, creat team, dar mâncarea e mult sub aşteptări. Cred şi eu în potenţialul Simbio şi cred ca au fost puţin luaţi de val cu promovarea, încât le-a fost greu să se concentreze şi pe quality. aşteptăm îmbunătăţiri majore şi atunci vom reveni.

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
ileana
#8 -

Comentariu nou

Draga Metropotam,

Eu va stiam cat de cat obiectivi....si eu am fost la Simbio (nu doar o data ) si nu prea regasesc nimic din ce ati scris voi aici.....ar trebui sa fiti mai profesionisti si sa nu mai induceti lumea in eroare ....oricum Simbio este pentru prieteni nu pentru food critics rautaciosi gratuit.....

Din pacate asta nu e un mod corect de a face food review....

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
Ana
#9 -

Mie mi-a placut

De fapt Noul Simbio merita vizitat, si nu doar o data. Per total experienta mea acolo a fost foarte placuta: oameni frumosi -si clientii si chelnerii. Eu am luat desertul zilei si mi-a placut. Ce-i drept nu am mers acolo pentru mancare, ci pentru smoothiurile lor delicioase.
Probabil ca daca se va imbunatatii mancarea, o sa fie un supe-super loc.

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
vio
#10 -

cronica

Eu va dau cat de cat dreptate desi nu am fost inca in noul Simbio. Vorbesc acum despre fostul. Mancarea era ok dar nu atat de extraordinara pe cat ma asteptam dupa ce multa lume ridicase Simbio in slavi. Am mancat acolo si seara, nu numai french toast etc in timpul zilei. Mi-am luat atunci niste paste si au fost chiar bune din cate imi amintesc dar nu mi-au ramas intiparite in memorie ca fiind nemaipomenite. Dar pot sa spun asta despre multe alte cafenele/restaurant. Ceea ce mi-a ramas in minte sunt oamenii foarte prietenosi. Si asta chiar conteaza… Sunt locuri in care mancarea sau decorul sunt extraordinare dar servirea lasa de dorit. Mancarea banala nu prea imi strica vizita la un restaurant (cel putin nu atata timp cand sunt intr-o companie placuta), serviciile execrabile in schimb da…
Cat despre voi…poate noi cititorii ar trebui sa facem oficial o cronica la Metropotam, sa o punem pe net si sa dam link la ea pe Facebook in fiecare zi. Din pacate eu nu am blog, dar poate vrea sa faca altcineva treaba asta. Eu zic sa fie o cronica obiectiva, asa cum "se dau" si articolele voastre ;-) Ca eu de cativa ani ma tot gandesc sa va dau unlike, asa de tare ma enerveaza cateodata articolele voastre neprofesioniste si blazate dar fix atunci postati ceva interesant… Ca si cu Simbio probabil… La baza e ceva ok, dar ar fi destule de imbunatatit.

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
dragos
#11 -

@vio

2 comentarii, offotpic:

- o cronica pe metropotam este prin definitie subiectiva, intrucat este o suma de impresii a unui om care este platit sa faca un efort de a merge merge pana acolo, sa observe, sa scrie si sa fotografieze ce a vazut. Este opinie 100%, in care redactorul spune daca i-a placut sau nu, si de ce. Asa este din 2006, asa va fi si de acum incolo. Opinia, prin definitie, nu are cum sa fie obiectiva.

- "ma tot gandesc sa va dau unlike" ma face sa cred ca tu nu consumi produsul metropotam ci un alt produs care este pe facebook. Nu as vrea sa intru in detalii foarte multe sau intr-o polemica insa obiectul muncii colegilor mei este un site care se numeste metropotam.ro. Facebook.com/metropotam este un cu totul alt produs web, cu mult-mult diferit, intrucat scopul siteului este sa faca un job cat mai bun la nivel informativ iar scopul produsului de pe facebook este sa atraga cat mai mult trafic. Sunt implicatii mari pe observatia asta, pe care orice georgel care a descoperit ca exista facebook pe lumea asta, ori uita sa le ia in calcul ori nu le realizeaza.

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
scarlet.wendy
#12 -

@dragos

offtopic sunt si eu, dar nu ma pot abtine sa iti spun ca desi produsul metropotam.ro este unul diferit de Facebook.com/metropotam, scopurile lor ar trebui sa fie doar in aparenta si nu si in esenta diferite. in sensul ca nu poti avea pretentia ca ai un produs de calitate si sa il promovezi prin mijloace de o calitate mai mult decat indoielnica. inevitabil metropotam.ro este "judecat" prin prisma Facebook.com/metropotam si nici nu are cum fi altfel, pentru ca orice Georgel are Facebook si asta e poarta prin care intra pe metropotam.ro.

heads up!

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
dragos
#13 -

si da si nu

Este o discutie mai lunga si nu e alb si negru cum lasi tu sa se inteleaga. In nici un caz nu sunt de acord ca folosim mijloace de calitate "indoielnica". Doar ca audienta care consuma metropotam via facebook este mult mai eterogena si atunci subiectele sunt mult mai variate.

Long story short, sunt doua produse total diferite, cu strategii diferite. Pentru noi facebook nu inseamna "promovare" ci achizite de trafic. Este un produs total diferit fata de site, cu echipa dedicata, cu acest singur scop. Cine decide sa se informeze *doar* de pe facebook, primeste un produs gandit pentru o audienta mult mai mare si comerciala. Cine stie ce inseamna sau la ce ii poate servi metropotam, intra direct pe site si gaseste ce are nevoie.

Si da, ne asumam ca poate exista oameni care, din diverse motive superficiale, pot face o corelatie directa de asociere. Este insa mai degraba problema lor de comoditate, nu ne deranjeaza ca ne ameninta cu "va dau unlinke". Chiar ii incurajam, nu tinem sa ii alienam. Insa noi traim din publicitate pe care o vindem pe site, nu pe facebook, asa ca facebookul este doar "a mean to an end".

Multumesc de comentariu.

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
vio
#14 -

Facebook vs site

Buna Dragos, mersi de raspuns. Si scarlet.wendy zice bine ce zice. Asa e, orice Georgel are Facebook si va inteleg mai bine strategia. Dar atata timp cat articolele la care faceti reclama pe Facebook exista si pe site, nu poti spune ca sunt doua lucruri complet diferite. Probabil ca imi vei spune ca articolele de gen "stiri din muzica" exista pe site tocmai de aia, pentru a creea trafic…in fine, daca asa functioneaza strategia voastra, nu o sa o schimbati acum doar pentru ca spun eu ca nu imi place si nici nu am chef sa intru in polemici pe tema asta. Eu una intru intr-adevar de pe Facebook la voi pe site dar va rog sa nu faceti din asta un mod de a va jigni cititorii. Eu sunt de exemplu interesata exclusiv de cronicile de restaurante/cafenele si eventual de evenimente (nu mai locuiesc de multi ani in Romania dar vin de cateva ori pe an in vacanta in Bucuresti si imi place sa descopar locuri noi). Probabil ca ar trebui sa va dau intr-adevar unlike pe Facebook pentru ca e evident ca strategia voastra de acolo nu e facuta pentru mine dar sa imi fac un cont pe Metropotam.ro unde banuiesc ca pot sa personalizez cat de cat informatiile pe care vreau sa le vad si pe care nu. Banuiesc ca aveti un fel de newsletter?...Ar fi fost si mai frumos daca ai fi sugerat chiar tu optiunea asta. Personal nu prea imi place atitudinea "nu am cu ce sa te ajut, daca vrei poti sa pleci". Nu ma incurajeaza sa raman…

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
dragos
#15 -

:-)

Personal te incurajez sa iei cea mai buna decizie pentru tine, asa cum si metropotam face la fel.

E adevarat, mi se pare un pic ipocrit sa spui despre McDonalds ca e nasol, pentru ca tie iti place doar inghetata de acolo. Dar e opinia mea.

Hai sa ne oprim aici, aici e locul unei discutii despre Simbio. Daca vrei sa continuam - dragos la metropotam.ro, cu cea mai mare placere.

Despre noul Simbio sau cum prietenii nu vor tine in viata un local
Alexandra Frumosu
#16 -

Un review subiectiv

Articolul asta pare mai mult ca unul de blog personal. Opiniile subiective, afirmatiile nefondate si un aer de scraba generala sunt liniile de baza. Presarat pe ici pe colo cu fraze din ciclul : "nu ma intelege gresit, nu vreau sa spun asta, dar esti urata". Departe de orice urma de sclipire inteligenta in limbaj, profesionalism si obiectivitate, articolul asta se incadreaza la presa de can can, nu la o sectiune de review uri.
Astept cu interes articole mai destepte, nu ca nu as aprecia efortul, dar asa ca de la un prienten care iti vrea binele, articolul e prost.
Nu iti combat parerea despre Simbio, pentru ca e personala si "de gustibus non disputandum".

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera