Cronica: Pio Bistro - mancare delicioasa cu ingrediente proaspete de la producatori locali - o poveste despre slow-cooking

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe Putul lui Zamfir, la numarul 2 a rasarit un loc pe nume Pio Bistro. Ne doream de ceva vreme sa ii trecem pragul. Cand, in sfarsit, s-au aliniat toate drumurile si deadline-urile, am aterizat intr-un festin culinar, de nici nu mai stiam ce sa ne alegem din meniu.

Vreti si desert? 
Nu, nu, nu - e tarziu, dar ce aveti?

...pana la urma, am mancat doua portii (profiterol si crema de zahar ars - ambele dupa retete originale) si nu am regretat NIMIC.

Va povestim imediat. Urmeaza o cronica de slow-food scrisa pe fast-forward.

Atmosfera

Cum intri, dai nas-in-nas cu bucataria deschisa unde poti sa admiri ce se intampla in culise. Si-i tare placut sa ii vezi pe oameni in actiune.

Daca alegi sa urci la etaj - dai de alta poveste. O poveste cu un decor menit sa iti dea un restart, cu vegetatie pe pereti, lumini calde la intensitatea potrivita, muzica la volum decent - cat sa poti purta o conversatie.

Scaune sau canapele comode, vedere la geam sau mai retras in coltul verde.

Desi esti in centru, te simti rupt de agitatia orasului. E genul de loc in care poti veni sa iti reincarci bateriile. In romana se spune piu-piu, in italiana pio-pio. Acum, nu stim exact de unde a venit inspiratia pentru acest nume, dar coltul verde de sus te poate duce cu gandul la o gradina in care ciripesc pasarile.

Ce gasesti in meniu si cat costa

Daca aveti pofta de un mic-dejun consistent - dulce sau sarat, cei de la Pio au pregatit 6 variante pe care abia asteptam sa le incercam: Granola, Matcha Pancake, French Morning, Shaksuka, Egg Benedict, Egg Any Style (la alegere) cu preturi intre 19-35 lei. 

Dintre felurile principale, ne-au facut cu ochiul: homemade veggie pasta (paste de casa cu spanac, branza pecorino, legume, masline kalamata cu sos pesto) - 37 lei, somon in sous-vide cu orez salbatic si piure de mazare, salsa gremolata - 48 lei), roasted beef salad (carne de vita gatita in casa cu verdeata de gradina, ceapa confiata, rosii cherry, branza gruyere, sos de mustar cu miere) - 37 lei.

Deserturi: prajitura de morcov - 20 lei, gluten free chocolate cake - 24 lei, creme brulee - 25 lei, profiterol - 28 lei.

...si va lasam pe voi sa descoperiti restul meniului, sa trecem la masa!

 

Ce am comandat si cum a fost

Am inceput cu o salata light Evergreen Salad (34 lei) - kale, sparanghel, spanac, fasole, avocado, broccoli, caju, seminte de dovleac, sos de lamaie, ulei de masline. Delicios mix, a mers perfect cu...

Beef Ribsurile (75 lei) - coaste de vita atat de gustoase nu am mai incercat pana acum - la asta s-a adaugat piure-ul de cartofi cu mustar, sparanghel, sos barbeque. O minunatie care se poate comanda in 2 persoane pentru ca portia este generoasa.

Placinta Pachanga (27 lei) - foi de placinta umplute cu pastrama de vita si branza gruyere, branza de capra, branza ceddar, mix de salata. Trebuie sa o incercati, e ceva cu adevarat special si deosebit in peisajul culinar de restaurant.

Seabass bagel (34 lei) - inele din lup de mare cu susan, salata de cartofi, salata de cartofi noi si crunchy veggies cu sos Ranch. Acest sos RANCH ne-a ramas in inima si in papilele gustative si trebuie sa ii aflam reteta pentru ca nu se poate descrie in cuvinte ce impact are asupra mancarii. I-am zice sosul anului, dar e abia aprilie, sa nu ne grabim.

Classic Profiterol - adica profiterol facut in casa cu Crema Catalana (delicioasa!), sos de ciocolata, fistic (28 lei). A fost moderat de dulce, extrem de gustos si addictive. (we want more)

Creme Brulee (25 lei) - aici am avut o surpriza extrem de placuta, pentru ca gustul a fost diferit de ceea ce stiam pana acum. E pregatit cu sos de fructe de padure si are o textura extrem de fina. 


 
 

In plus, am aflat ca cei de aici pun mare pret pe slow-cooking. Carnea de vita e preparata in 12 ore, puiul Teriyaki in 6 ore. Practic, totul este facut aici, in afara de paine. Pana si tonul adus din Turcia se confiaza aici. Muraturile si sosurile sunt preparate dupa retele proprii.  Ouale sunt organice, la fel si laptele, iar legumele sunt aduse de la producatorii locali. Si-am auzit ca vor sa schimbe meniul la fiecare 3 luni, deci hurry up daca vreti sa prindeti bunatatile de mai sus.

Care e motto-ul vostru? am intrebat la plecare.

Every food has a story, a venit raspunsul.

In loc de final, va lansam o invitatie culinara intr-un loc care merita bagat in seama. E o placere sa vezi cum unele locuri se preocupa atat de atent de selectia mancarurilor, de relatia cu distribuitorii locali si, mai ales, arata interes pentru slow-cooking si produse de cea mai buna calitate. Nice work si ne vedem la micul-dejun!

Mai multe poze aici.





1 comentariu vrei sa comentezi?

Cronica: Pio Bistro - mancare delicioasa cu ingrediente proaspete de la producatori locali - o poveste despre slow-cooking
Camila Rodela
#1 -

Dragoste

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
(1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
(2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
(3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
(4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
(5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
(6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
(7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
(8) Aveți nevoie de SPELL buna LUCK
(9) Aveți nevoie de un SPOT LOTTERY
(10) Aveți nevoie de un loc de muncă
ogagakunta@gmail.com

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera