Cronica: Buffalo Baz - cei mai buni burgeri americani din Bucuresti preparati dupa retete originale

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cum e sa mergi pe Calea Floreasca si la numarul 47 sa te opresti in dreptul unui semn care arata Buffalo Baz? Spatiul e destul de mic, intri, auzi Bon Jovi dintr-o combina veche (probabil de pe cd). Iar in meniu ai o lista generoasa de burgeri, meniuri cu aripioare si alte specialitati.

"Bine ati venit, stati asa sa deschidem sampania!" glumeste cel de la bar, despre care aflam ulterior ca este bucatar, proprietar si fost concurent la Masterchef.

Atmosfera

La Buffalo Baz te simti ca intr-un bistro american, inca din prima clipa. Bine, si accentul tipului de la bar contribuie putin la atmosfera.

Combina veche cu rock la boxe isi schimba volumul in functie de preferintele clientilor: spre exemplu cat am asteptat comanda si am mai vorbit una-alta, muzica s-a auzit mai incet. Cand ne-a venit mancarea, volumul a fost dat mai tare, suficient cat sa ne vedem de farfuriile noastre si sa savuram mancarea cu It's my life/ It's now or never pe fundal.

Decor mininalist, steag american inclus in peisaj, cateva scaune (incap in jur de 7 persoane) - iti poti lua si to go. Cat am stat pe acolo au venit oameni care si-au luat mancarea la pachet.

Ce gasesti in meniu

Burgerii costa intre 25-29 lei si vin insotiti de cartofi Wedges. Printre specialitatile locului se numara Baz Ceddar & Mushroom Love Burger (28 lei) sau Baz Las Vegas Burger cu sticksuri de mozarella (29 lei).

Exista meniu de 19 lei cu 7 aripioare/5 crispy strips, inele de ceapa, cartofi Wedges.

Puteti comanda si carne de vita umpluta cu branza Feta si Wedges (27 lei).

La desert puteti alege intre cheesecake (12 lei) sau placinta de mere (15 lei).

Apa - 5 lei, sucurile - 6 lei, berea - 7 lei.

Inca ceva: inauntru se fumeaza.

Ce am comandat & Cum a fost

La sugestia bucatarului-proprietar am luat Baz Ceddar & Mushroom Love Burger (28 lei) care contine carne de vita, ceddar, ciuperci sotate, bacon, salata, rosii, Baz BBQ Sos, Roasted Garlic Sos, Cartofi Wedges.

"Un Love, te rog", a strigat el, apoi ne-a povestit ca toate ingredientele sunt preparate de el, de la chifla si pana la sosuri. Iar combinatia asta cu sote de ciuperci este ceva mai special, o sa vedeti.

Si chiar asa a fost. Chifla delicioasa, chiar daca s-a sfaramat putin, carnea frageda, portia mare, sosurile gustoase. In restaurant se afla si cel care ii livreaza cartofii, si el concurent la Masterchef. Ne-a povestit ca distribuie soiuri rare de cartofi, precum Blue Congo, Blaur Schwede mov violet, Red Burgundi miez rosu sau Bamberger Hornchen.

(Asteptam, in acest sens, un loc in care sa poti gusta mai multe preparate bazate pe soiuri diferite de cartofi - aviz amatorilor!)

"Toate retelele imi apartin, sunt ideile mele, ne zice bucatarul."

Incercam si niste rondele de ceapa (7 lei, 8 bucati) cu un sos delicios dulce-acrisor, pe pat de salata cu un alt sos alb. Compozitie inchegata. Bravos. Am mancat tot. Mai luam si alta data.

Am aflat ca mai avea o singura bucata de cheesecake asa ca trebuia sa gustam macar putin. Prajitura a fost cremoasa, mediu de dulce, cu fructe acrisoare (din plin).

Toate acestea pe fundalul unor discutii simpatice despre muzica, ingrediente si emisiuni despre gatit. Asta in timp ce muzica rock curgea pe fundal din combina muzicala.

De ce sa mai venim

...pentru ca-s burgeri deliciosi si mari gatiti dupa retete proprii originale, pentru ca si deserturile-s bune, pentru portiile generoase si preturile mici, pentru muzica rock direct de pe o combina muzicala ca pe vremuri.

Doar sa va asigurati ca prindeti loc daca vreti sa mancati acolo, caci, dupa cum va spuneam mai devreme, spatiul este destul de mic.

Voi ati mers la Buffalo Baz? Cum vi s-a parut?

Gasiti mai multe poze aici.





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera