Cremeria Emilia - cea mai frumoasa cofetarie italiana din Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cremeria Emilia s-a deschis de-o saptamana pe strada Franceza, iar duminica la pranz era unul dintre cele mai aglomerate locuri din Centrul Vechi din Bucuresti.

Dupa ce i-am trecut pragul, pentru o clipa ne-am simtit ca si cand am fi parasit Bucurestiul si ne aflam intr-o gelaterie dintr-un oras turistic al Italiei. Peste zgomotul de fundal al locaului se auzeau comenzile strigate intr-o italiana joviala de patronul care se ocupa de clientii de la etaj.

Am urcat si noi scarile, ne-am asezat la o masa si am rasforit meniul, care era tot in italiana.

Cremeria Emilia Cremeria Emilia

De la patronul prietenos am aflat intr-o romana cu accent ca Emilia este o franciza infiintata acum 4 ani in Italia si adusa pe piata romaneasca de curand, iar in urmatorii trei ani ar urma sa se mai deschida inca 9 locatii Cremeria Emilia, nu doar in Bucuresti.

Locul este amenajat cu mult bun gust, cu mobilier simplu, alb, flori la fiecare masa si atentie la detalii. Atmosfera din Cremeria Emilia este foarte placuta, chiar si atunci cand etajul s-a umplut de copii galagiosi si care se entuziasmau la fiecare comanda adusa. Peste tot erau numai zambete si ochi pofticiosi.

Cremeria Emilia Cremeria Emilia

La parter se afla laboratorul in care este produsa inghetata si prajiturile - fiind un spatiu deschis, oricine poate observa procesul de preparare al produselor de aici. De asemenea, tot la parter se mai afla si vitrinele de prezentare, care n-au cum sa te lase indiferent, produsele fiind nu doar delicioase, dar si eye candy.  

Cremeria Emilia Cremeria Emilia
Coppa siciliana si Frappe

Preturile nu sunt tocmai mici la Cremeria Emilia, dar exista cate ceva pentru toate buzunarele. O inghetata servita la cornet costa 6 lei (o cupa), dar specialitatile servite in pahare inalte au preturi cuprinse intre 22 si 32 de lei. Poate parea mult, dar isi merita bani - este, fara nicio indoiala, cea mai buna inghetata pe care am gustat-o in Bucuresti si un adevarat rasfat.

Am incercat o Affogato al cioccolato (28 de lei), o Coppa sicilianoa (25 de lei) si o Torta Emilia in tazza (15 lei). Inghetata a venit in pahare mari, inalte, decorate cu fulgi de migdale si fistic sau topping de ciocolata si un shot de cafea. Nu doar prezentare este de efect, dar si gustul cremos si in care se simt ingredientele de calitate. 

Cremeria Emilia Cremeria Emilia
Torta Emilia in tazza

De asemenea, portia de Torta Emilia (un fel de tiramisu) a fost mai mult decat suficienta, fiind foarte satioasa, chiar daca la inceput a parut mica.

Cremeria Emilia Cremeria Emilia
Affogato al cioccolato

Nu sunt de ocolit nici specialitatile pe baza de cafea, cum ar fi frappe-ul (16 lei) sau supercappuccino (14 lei). Si acestea sunt printre cele mai bune pe care le veti putea gasi in Centrul Vechi

Alte preturi: un espresso - 8 lei, un ceai - 8 lei, limonada - 14 lei, racoritoare (cola, fanta, sprite) - 9 lei, un pahar de prosecco - 16 lei.

Cremeria Emilia Cremeria Emilia

Daca va este pofta de ceva dulce, Cremeria Emilia din Centrul Vechi al Bucurestiului este locul perfect pentru va impresiona nu doar prietena sau copiii, dar si papilele gustative.

Noi vom reveni cu siguranta, ceea ce va recomandam si voua!

Vezi mai multe poze de la Cremeria Emilia

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera