Coffee Map Roastery pune Floreasca pe harta cafelei bune din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Din ciclul unde ne bem cafeaua de dimineata in cartierul Floreasca, cam de-o saptamana s-a deschis o noua cafenea in apropiere de Piata Dorobanti, pe strada Radu Beller. Si nu e vorba de inca vreo plictisitoare si banala cafenea..

Pentru ca aveam noi in cartier Rue du Pain, La Belle Vie, Chocolat, Paul si pana de curand French Bakery, dar nu aveam un coffee shop "dedicat", in stilul Origo si Coftale. Ei bine, acum avem Coffee Map Roastery, in locul lui French Bakery.

Coffee Map Roastery Coffee Map Roastery

Cu ce se lauda? Cu vreo 14 sortimente de cafea de origine, proaspat prajita in prajitoria proprie care-i alaturi, 15 feluri de ceaiuri organice si baristi campioni internationali certificati si pasionati. Plus quiche-uri, tarte, brownies, cookies, macarons!

Coffee Map Roastery Macarons, brownies & cookies
 
Noi am mers la ei chititi pe-aceeasi Jamaica Blue Mountain pe care-o bem peste tot pe unde avem ocazia. Merge-un V60, care produce o cafea mai "siropoasa" si echilibrata; luam si-o tarta cu pere, sa se potriveasca notelor florale si-aromei de ciocolata:
 
V60 Jamaica Blue V60 + Tarta cu pere
 
Din vorba-n vorba si de la o cafea la alta (mai gustam o Guatemala Huehuetenango Finca El Injerto obtinuta prin metoda Chemex, care produce o cafea rafinata datorita filtrelor mai groase ce retin uleiurile si substantele solide), aflam ca ei ar fi singurii din Romania care-ar avea un tester TDS (Total dissolved solids), care masoara "taria" si deci reusita extractiei.

Asa metropotami simpatici cum suntem, nu ne poate fi refuzata nici macar o vizita la prajitorie, care spuneam ca este alaturi:

Prajitoria Coffee Map Roastery Cafea verde

Puteti merge deci cu-ncredere la ei sa luati cafea proaspat prajita sau ceai pentru acasa: cafelele au preturi intre 90 si 160 lei/kg (cu exceptia Jamaica Blue Mountain care ajunge la 670 lei/kg), iar ceaiurile bio costa 59 lei suta de grame.

Baut in cafenea, un ceai e 11 lei, un espresso 8, un cappuccino 12, latte 13, frappe 16, iar V60/Syphon/Aeropress/French press/Chemex 12 lei. De retinut ca inauntru nu se fumeaza, la fel ca la Origo. Pentru ca strica aroma cafelei! :)

Planuri de viitor: degustari regulate (care pot fi urmarite pe pagina lor de Facebook) si o noua scoala de cafea incepand din primavara. Pana atunci, gasiti mai multe poze de la Coffee Map Roastery in galeria foto & asteptam impresii.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera