City Grill de pe Covaci - noul loc cu decor fancy si boem din Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cand am auzit ca s-a deschis alt City Grill pe Covaci am mers fara prea mari asteptari, dupa principiul not another City Grill in Bucuresti. E chiar langa Colonial (the new hot spot in town, daca tot facem mix de englezo-romana) si de cum am intrat am zis: Uau, nu e deloc cum ne asteptam.

Noul restaurant e fancy-chic, are un design care te imbie la visare si lectura (ca tot au carti expuse), iar daca alegi sa stai jos poti vedea cum se prajeste carnea la gratar sub ochii tai.

La etaj e ceva mai linistit, iar daca prinzi o masa la fereastra, poti vedea curtea interioara, uitand ca esti in Centrul Vechi.

Personalul este discret si prietenos, fara a-ti intra in intimitate (cum am mai patit pe la alte City Grill-uri).

Atmosfera si muzica

Nu se poate atmosfera fara muzica, stim prea bine. Playlistul este la fel de neasteptat precum decorul elegant: coveruri bossa nova si jazz ale unor piese faimoase precum Knocking on heaven's door, Should i stay or should i go, Tanted love. Volumul e scazut, asa ca poti avea discutii fara sa ridici tonul.

Cate o planta pe ici, colo, scaune confortabile, un semineu, un raft cu carti si o priveliste diferita de ceea ce vezi de obicei din Centrul Vechi cand mergi la restaurant.

Preturi

Preturile sunt singurele aliniate la reteaua City Grill. Bautura scumpa - suc 9-10 lei, apa 7 lei (330ml), mancarea accesibila: meniu de pranz 20 lei, ciorbe (11-15 lei), gratar, mici, burgeri (18-28 lei).

Au introdus si meniu Organic cu preturi intre 16-40 lei: salata cu muschi de vacuta, muschiulet de porc la gratar cu fasole verde, placinta cu mere si scortisoara.

Daca vrei mic dejun, pe langa omlete ai niste meniuri speciale intre 12.9 - 15.9 lei: Continental Romanesc, Continental, Balcan sau Orasenesc. Noua ne-a placut cum suna cel din urma cu bacon, oua, rosii, branza de vaca, masline kalamata, bagheta, unt, la care se adauga din partea casei espresso, lapte sau ceai cald - 13.9 lei.

Ce am comandat si cum a fost

Supa-crema de rosii, ciorba de potroace, bulz moldovenesc, ceafa de porc cu piure - un festin culinar.

Si daca va intrebati ce poate sa fie atat de grozav la ciorbele de mai sus, va spunem doar atat: am mancat tot din farfurie. Ciorba avea exact gustul din copilarie, probabil datorita borsului folosit si al combinatiei de legume de pipote si inimi de pui. Iar supa-crema de rosii a fost usoara, aromata si usor condimentata.

La felul doi, am laudat combinatia de ficatei, ou, smantana si mamaliga.

Produse noi in meniu: bulzul de mai sus, jumari in stil orasenesc, ciorba a la Dan din coada de bou, budinca de curmale, trio desert.

Portiile sunt mari, indestulatoare. Trebuie sa facem aceasta comparatie: mancarea este mai buna decat la Caru cu Bere, unde am fost recent si unde a durat destul de mult sa primim comanda.

Nu am cautat nod in papura, dar nici nu am gasit.

Insa ne vom plange de preturile la bautura care sunt ridicate si vin in "portii" de 330 ml. La 20-30 de lei pentru o portie indestulatoare, va trebui sa mai adaugi minim 10 lei bautura.

Concluzia

City Grill de pe Covaci este un loc fancy, cu mancare gustoasa, in care poti iesi la pranz pentru o evadare in Centrul Vechi sau la o cina romantica, cu muzica in surdina. Il bifam si pentru o reuniune de clasa sau pentru contextele in care aveti de vorbit si nu vreti sa fiti perturbati de muzica.

Si daca tot ziceam de boem...ar merge si un mic-dejun combinat cu o carte de povestiri. Va recomandam Prea multa fericire - Alice Munro.

Vedeti mai multe poze aici

Pe aceeasi tema:




3 comentarii

City Grill de pe Covaci - noul loc cu decor fancy si boem din Centrul Vechi
florin
#1 -

Comentariu nou

Cam mari preturile, probabil e un restaurant capcana pentru turisti

City Grill de pe Covaci - noul loc cu decor fancy si boem din Centrul Vechi
Marius
#2 -

Scump si slab calitativ

Si mancarea mi se pare scumpa nu doar bautura raportat la calitate si cantitate. Bulzul cu ficateti e oribil, am avut o lingura de smantana si muuuuuuulta mamaliga. Coada de taur a fost 70% compusa din oase. Cand am vazut chelnerul cu manusile albe ca "sterge" fata de masa dand firmiturile pe jos m-am gandit la un bistro din gara de nord anii 40. Din pacate de cand cu re-branduirea asta de natura italiana, nu mai e ce-a fost la capitolul mancare. O ia pe urmele lui La Mama, adica in jos.

City Grill de pe Covaci - noul loc cu decor fancy si boem din Centrul Vechi
Andreea I
#3 -

Comentariu nou

Locul e foarte cool. Seara mai primzi si cate un recital discret. O stiu pe cea care a facut amenajarea: Denise Leonte. A facut si Antricot restaurantul din Promenada care e misto.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera