Chez Marie, restaurantul ideal unde sa ai o intalnire in centrul Bucurestiului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Rupert Wolfe-Murray cunoaste bine Bucurestiul, desi nu este de-al locului. Dupa ce l-am luat la intrebari in cadrul rubricii Interviu cu un expat despre Bucuresti, Rupert Wolfe Murray a vrut sa va arate orasul din punctul lui de vedere. Drept urmare a mai scris o cronica a unui loc pe care il viziteaza destul de des: Chez Marie de la Gradina Icoanei.

Pentru comparatie, puteti citi si cronica pe care metropotam a facut-o in vara lui 2013: Chez Marie - restaurantul elegant, cu mancare delicioasa, de langa Gradina Icoanei

Nu imi place in mod deosebit locul, dar este la indemana asa ca merg acolo mai tot timpul. Locul are o pozitionare foarte buna, este situat intre Piata Victoriei si Piata Romana, cele doua puncte centrale din Bucuresti.

Ce e surprinzator la acest restaurant e linistea de acolo, desi se afla la cateva minute departare de strada principala, cu 4 benzi de mers pe fiecare sens, care traverseaza orasul. In apropierea restaurantului se afla Biserica Anglicana si un parc.

Mancarea este destul de buna si, in plus, are o terasa frumoasa in aer liber. Datorita celor doua locul este ideal pentru a te intalni cu oameni in centrul orasului.

Ce nu imi place la Chez Marie este atitudinea personalului de acolo. Sunt chelneri tineri si frumos imbracati, dar arata mai degraba ca si cum ar fi gardieni la inchisoare. Cand ma servesc se uita la mine ca si cum tocmai am comis o infractiune, nu zambesc niciodata (si daca ar zambi cred ca m-as ingrijora).

Totusi nu asta este problema - pentru ca este o mostenire a regimului comunism si asa este metoda moderna a chelnerilor de a invata sa isi serveasca clientii - si o data ce ajungi sa traiesti in aceasta parte a lumii te obisnuiesti si realizezi ca nu au nimic personal cu tine.

Cei de la Chez Marie trateaza pe toata lumea la fel si probabil fac asta pentru ca este o reflectie a felului in care se poarta sefii cu ei.

--

Iata si versiunea in limba materna pentru Chez Marie

I don't really like this place but it's so handy that I go there all the time. The location of this restaurant is second to none in Bucharest -- it is between Piata Victoriei and Piata Romana which are the main central points in this city. What's surprising about this location is that it's so quiet, and yet just a couple of minutes from the main road, with its 8 lanes, that thunders through town. Next door is the Anglican Church and behind that is a park.

The food's quite good and they have a big outdoor terrace, making it an ideal place to meet people in the centre of Bucharest.

What I don't like about Chez Marie is the attitude of the staff. Lots of tough looking young men who are smartly dressed but look like they are off duty prison officers. They tend to look at me as if I've just committed a crime and they never smile (and if they did I'd be worried).

However, this isn't a problem -- it's a hangover from Communism and is the way that the modern Romania waiter learns to serve -- and once you've lived in this part of the world for a while you'll get used to it and realise that they don't have anything against you personally. They treat everyone like this and it's probably a reflection of the way that they are treated by their bosses.

Pe aceeasi tema:
1 comentariu

Chez Marie, restaurantul ideal unde sa ai o intalnire in centrul Bucurestiului
amelita
#1 -

Comentariu nou

Nu merita recomandat, este un loc mai degraba indoielnic. Mancarea cu pretentii, poate ascunde capcane, mai ales la variantele cu sos. Nu este cu adevarat proaspata, iar in cazul meu, am avut ghinionul unei intoxicatii.
Vizual este artificial si de prost gust, lucios si cu chelneri neplacuti, asa ca mai bine pas

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera