Cherhanaua Ancora - restaurantul pescaresc de pe malul lacului Herastrau cu midii delicioase

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cu pofta de midii in sos de vin (mm!), am mers la Cherhanaua Ancora de pe malul Herastraului. Cum nu era frig afara, am luat-o prin parc, apoi pe malul apei inghetate. In 30 de minute am fost acolo.

Abia asteptam sa vedem cum va arata spatiul la vara, cand peisajul va deveni de-a dreptul "pescaresc".

Atmosfera & Decor

Decorul este de poveste, ne-a placut  casa "intoarsa pe dos": inauntru arata ca si cand ar fi afara. Luminos, pe nuante de alb, cu un mare semineu calduros in spate.

Au si separeuri, care erau ocupate - deci nefotografiate de noi. Drumul spre toaleta este cosmetizat cu fotografii de la mare, iar baia ne-a dus cu gandul la un hotel de pe plaja. Sentimentul vizual e tare placut, mai ales ca se afla in contradictie cu vremea de afara.

Asadar, din punct de vedere estetic, ne declaram incantati. Dar cum filmele mai au si scene care ar fi trebuie eliminate la montaj...trebuie sa recunoastem ca muzica ne-a creat confuzie.

Cand am ajuns, era muzica populara. Am comandat o tuica fiarta si am incercat sa intram in atmosfera, desi decorul mediteranean  nu ne ajuta prea tare. Mai apoi, a inceput un jazz bossa nova pe gustul nostru. Oare pun muzica in functie de profilul clientului? am glumit noi.

Dupa cateva melodii, a inceput un album al Patriciei Kaas cu Mon mec a moi, Rien ne s'arrete. Confuzia crestea si nu am reusit sa ne dam seama care e treaba cu playlistul?

Pana la o eventuala explicatie, parerea noastra e ca cineva tare neinspirat, s-a gandit sa se ocupe de acest aspect, dupa principiul: Oricine poate pune muzica.

Cherhanaua Ancora - restaurantul pescaresc de pe malul Herastraului Cherhanaua Ancora - restaurantul pescaresc de pe malul Herastraului

Preturi

Salata de icre este 39 de lei, un platou pescaresc pentru 2 persoane e 118 lei, un bors 23 de lei, iar pestii de apa dulce 18-44 lei. Preturi maricele per total, insa daca adunam malul Herastraului + decorul +servirea impecabila +sugestiile culinare ale chelnerului = preturi aliniate la zona.

Ca sa va faceti o idee, o masa de 2 persoane ajunge la 200 lei, daca nu sunteti infometati. Cu tot cu bauturi. Apropo de asta, puteti alege intre vin fiert (12lei), tuica fiarta (10 lei), dar si vinurile casei sau clasica apa plata (12 lei - 700ml).

Puteti consulta intregul meniu aici.

Ce am comandat

  • tuica fiarta 10 lei
  • vin fiert 12 lei (pe ritmuri de muzica populara)
  • midii in sos de vin alb 42 lei (pe bossa nova)
  • hamsii crocante cu sos alb 29 lei (pe Patricia Kaas)
  • apa plata vine la sticla de 700 ml - 12 lei

Cherhanaua Ancora - restaurantul pescaresc de pe malul Herastraului Cherhanaua Ancora - restaurantul pescaresc de pe malul Herastraului

Produsele sunt proaspete si gustoase, iar daca esti nehotarat, chelnerul iti poate recomanda. Spre exemplu, cand am fost noi, aveau un calcan la gratar numai bun pentru amatori, insa pofta de midii si de hamsii a invins.

Cum ziceam, chiar daca preturile sunt destul de ridicate, portiile sunt indestulatoare, iar bucatarul stie cum sa lucreze cu ingredientele-cheie. Stiti ca va povesteam de escapadele noastre pescaresti la Dal Boca in Bulgaria?

Retetele de aici ni s-au parut la fel de gustoase, ba chiar sosul cu vin ne-a intrecut asteptarile: am mancat unele dintre cele mai gustoase midii din Bucuresti.

Cherhanaua Ancora - restaurantul pescaresc de pe malul Herastraului Cherhanaua Ancora - restaurantul pescaresc de pe malul Herastraului

Concluzie

Cherhanaua Ancora e un spatiu de poveste, cu un decor mediteranean minutios creat, cu produse pescaresti proaspete si gustoase. Un meniu pentru 2 persoane ajunge la 200 de lei, dar am vazut si mese mari, asa ca il recomandam si pentru intalnirile de afaceri decontate de firma :)

Speram ca, in timp, sa se definitiveze playlistul muzical si sa avem cu totii o coloana sonora pe masura impactului vizual. Un bossa nova mediteranean nu ar strica.

Incheiem cu zona noastra preferata - semineul.

Vedeti mai multe poze aici.

1 comentariu

Cherhanaua Ancora - restaurantul pescaresc de pe malul lacului Herastrau cu midii delicioase
ana
#1 -

romantic si chiar mai mult decat atat

E un restaurant in care te simti bine. Daca vrei sa mananci, ai ce. daca vrei sa fii langa apa, ai cum. Daca vrei sa te gandesti aiurea, poti, fara sa te deranjeze nimeni. As zice ca e un restaurant romantic dar mi se pare ca e chiar mai mult decat atat si asta e foarte bine. Bucurestiul merita asa ceva.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera