Restaurante din Bucuresti unde poti manca un desert delicios

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru ca ni s-a facut pofta de ceva dulce, ne-am gandit: oare unde putem manca un desert delicios, intr-un restaurant bun din Bucuresti?

Asa ca am facut o lista cu cele mai bune localuri din capitala unde poti manca un desert foarte bun, intr-un decor misto si cu o atmosfera relaxanta.

Voua ce desert va face cu ochiul? Toate, nu-i asa?

Zen Sushi Dorobanti

Pe strada George Calinescu nr. 15, in zona Dorobanti, gasiti Zen Sushi, un restaurant cu specific japonez, cu un decor foarte simpatic si prietenos.

Pe langa meniurile ca-n Japonia, aici puteti gusta un desert incredibil de delicios, banana maki, la 15 lei, cu susan, miere si sos de ciocolata.

Puteti citi cronica aici.

Zexe

Zexe este singura zahana din Bucuresti, care se afla pe strada Icoanei nr. 80.

Casa veche, dichisita, va va da sentimentul ca intrati intr-un salon victorian, foarte elegant. La Zexe veti gasi mancaruri de demult, considerate fineturi, care nu se mai gasesc in cartile de bucate actuale. Majoritatea bucatelor au specific macelaresc, dupa retete boieresti, de la inceputul secolului XX.

In meniul din restaurant, nu sunt trecute dulciurile - iar asta pentru ca la final, daca doresti desert, chelnerii iti vor aduce o tava plina de prajituri sofisticate.

Atunci cand am facut cronica, noi am incercat Prajitura Barbatului - cu un strop de coniac, care ni s-a topit in gura. Foarte, foarte buna. Pe care am dat 25 de lei. Desertul este asa de scump pentru ca este facut de Ana Consulea, o tanara care a studiat in Franta intorcandu-se in Romania  cu diploma de "CAP de Patisserie", o titulatura ravnita de catre patiserii specialisti.

La Placinte

La Placinte este deja unul dintre cele mai frecventate restaurante din Bucuresti. De aproape doi ani de cand patronii au ales sa deschida restaurante si in capitala (ei sunt originari din Chisinau), aproape mai toata lumea a mancat macar o data de aici.

La Placinte veti gasi..placinte, de toate felurile si formele. Sunt placintele normale (cu cartofi si ciuperci, branza, cascaval, mere sau visine), apoi sunt placintele Domnesti - ce sunt coapte in cuptor, iar in cele din urma veti gasi Invartitele - cele in foietaj.

Preturile sunt intre 10 si 14 lei si da, ti se aduce o placinta intreaga, doar pentru tine. Noi am incercat un cheese cake cu dulceata de coacaze si unul cu sos de miere cu fructe si nuci (10 lei). Au fost mi-nu-na-te.

 

Chez Marie

Daca ai fost la Street Delivery sau in parcul Gradina Icoanei, atunci sigur ai trecut pe langa Chez Marie, restaurantul de pe strada Dionisie Lupu numarul 48.

Terasa iti da impresia ca nu esti in Bucuresti, mai ales ca ai vedere spre Biserica Anglicana si stradutele din jurul ei, care te duc cu gandul la un oras precum Brasov sau Sibiu.

La desert ne-am rasfatat cu o placinta de mere si un cheese cake, care ni s-au parut absolut minunate - proaspete, rafinate si extrem de gustoase.

 

Chocolat Boutique Ateneu

Restaurantul se afla chiar pe colt langa restaurantul La Mama pe str. Episcopiei nr. 6, in zona Piata Romana, Ateneu. N-ai cum sa ratezi restaurantul daca ajungi in zona.

Cu o atmosfera placuta, o muzica subtila si linistitoare, nici nu simti cum timpul. Ne-au placut culorile, combinatia de auriu-maro si curcubeul care se zarea din vitrina plinaaaaa cu prajituri.

Daca esti familiarizat cu produsele de la Chocolat, trebuie sa stii ca si aici sunt cam aceleasi. Poti comanda de la brownie cu ciocolata la Profiterol, macarons si tot felul de prajiturele cu fructe, cafea, frisca si asa mai departe. Noi am incercat un Profiterol (cu inghetata) pe care am platit 30 de lei si a fost, pe langa cel mai scump Profiteriol mancat pana acum, si cel mai bun.

Fratelli Espresso Bar

Aflat undeva in spatele Ateneului Roman, pe strada Nicolae Golescu, Fratellini Expresso Bar  e un loc cozy, numai bun de petrecut o seara alaturi de prieteni. Principala atractie e barul cu produse de patiserie si aperitive, pe care il zaresti de cum faci primii pasi. Brusc ti se face foame si iti dai seama ca pe langa ceva de baut o sa ai ocazia sa te rasfeti si cu ceva bun.

Noi am incercat desertul mitzu, despre care scria in meniu "our famous dessert". Asa s-a si dovedit a fi, o combinatie delicioasa de nugat cu crema de vanilie si crusta de bezea cu ou, presarata cu fulgi de migdale.

Pukka Tukka

Pukka Tukka este cel mai nou restaurant deschis in zona Amzei din Bucuresti, fiind singurul organic food bar din Bucuresti. Astfel, aici veti gasi doar mancare bio - supe, salate si deserturi, fara aditivi sau grasimi.

La capitolul desert, ne-a placut Panna Cotta cu zmeura, la 17 ron, care, pe langa faptul ca era foarte racoroasa, a venit la pachet cu o prezentare interesanta a farfuriei.

Morgan La Dud

Locul e foarte placut amenajat, predomina culoarea verde si, per total, iti da sentimentul ca te afli intr-un Irish pub ceva mai sofisticat. L-am fi vrut putin mai luminat poate, dar e perfect pentru cei care traduc intimitatea prin umbre si penumbre. Decorul expira un vibe retro, iar muzica aduce a jazz, cu ceva ritmuri blues si poate vreo cateva beat-uri indie.

Pentru desert am ales un tort Duchess de vanilie si nu ne grabim daca spunem ca a fost cel mai bun desert pe care l-am incercat vreodata. O prajitura de un dulce foarte, foarte fin.

White Horse

Unde mergi sa mananci la pranz in Bucuresti cand e cald si galagie? Ar fi cateva optiuni bune iar printre acestea ar trebui sa existe si White Horse, nu de alta, dar fac o limonada cu menta si portocale foarte buna.

La desert am fi comandat cam tot ce se gasea in meniu, dar ne-am oprit la o portie de terina de ciocolata cu dulceata de portocale alaturi si un souffle de ciocolata alba si neagra cu inghetata - absolut delicioase!

 

Trattoria Buongiorno

Trattoria Buongiorno este un loc fancy, cu terasa ca o gradina, mese si scaune albe, ascunse sub umbrele mare, chelneri multi si decor de la dolce vita. Partea interesanta este ca, spre deosebire de alte locuri simandicoase si extrem de scumpe, aici te poti rasfata si simti bine la preturi decente. Este un restaurant cu specific italienesc, asa ca veti gasi aici de la paste, la pizza sau diferite mancaruri pe baza de pui sau fructe de mare.

Nu ne-am putut abtine si ne-am comandat si o portie de clatite cu crema de mascarpone si scortisoara (15 lei), care au fost atat de racoroase si delicioase incat ne-au facut sa zambim (vi le recomandam cu drag).





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera